2017. augusztus 31., csütörtök

Fertődön




Elmentünk Fertődre. 
A felújított kastélyt már láttuk párszor, így az ebéd és a kávézás után sétáltunk, már amennyire a gerinc - és csípőfájdalmaim engedték. A kávé mellett annyira lehet hallgatni, mint amennyit beszélgetni. A rántott húst viszont szép csendben vagdostuk. 
Nem a felújított kastélyt és a rendezett parkot kerestük - csak a kapuig mentünk el -, hanem a környező fákat, leveleket, és a kissé roggyant állapotban lévő épületeket.
Mindig is vonzott az enyészet, ezt a legrégebbi blogos társak nagyon is jól tudják rólam. Málló vakolatnak, barnára száradt levélnek, göcsörtös fatörzsnek megvan a maga szépsége, és ezzel nem mondtam újat.  
A régi és az új együtt megadják az egészet. 



6 megjegyzés:

  1. Imádom ezeket a hangulatokat és a csodás fotóidat. Mai kedvencem a fa.

    VálaszTörlés
  2. Györgyi helyettem is írt. Készülünk mi is arrafelé, mikor érünk oda?

    VálaszTörlés
  3. "A régi és az új együtt...." -számomra most ez a legfontosabb :) szeretem-gondolat.

    VálaszTörlés
  4. Nem bírom megállni, hogy ne írjam le a kastéllyal kapcsolatos érzetemet. Annyira vonz, mintha már éltem volna ott. De nem a főúri lakosztályban, hanem mint a "kiszolgáló személyzet" valamely (???) tagja. Amikor ott jártam, akkor is leginkább a hátsó, nem látható részek érdekeltek volna a leginkább. Hogy hol aludtak, hol étkeztek, mennyire voltak bekorlátozva a személyzet tagjai.
    Az egyik ausztriai Eszterházy kastélyban volt is ilyen kiállítás, ahol a személyzet szobáit nyitották meg a látogatók előtt. (Nem részletezem tovább.) A mai bejegyzésed igazi jó indítás szeptember hónapra, a képek pedig nagyszerűek.

    VálaszTörlés
  5. Igaz! Hiányoztak szépséges fotóid!
    Csak a fájdalmaidra legyen megoldás!

    VálaszTörlés
  6. patinás képeid...

    látom másokat is megragadnak, persze

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu