2014. november 28., péntek

Péntek délután


Délután fél 4-kor szinte esti sötét, az egész nap szitáló valami után eleredt az eső is, és az utcai  fenyőgallyak megkapták a díszüket cseppek formájában. Mivel mindig  a fellelhető legegyszerűbb a kívánságom, nem is tetszene jobban más.
Szép a péntek délutánom.
Már nálam Gyarmati Fanni naplója, mert megrendeltem, hogy még a könyvesboltok előtt hozzájussak, mert nem tudtam várni, mikor megláttam a Bookline-on. A postáról anyuhoz mentem, mert kenyeret vittem neki( milyen jó dolog kenyeret vinni valakinek), így ő is megnézte. 
Kérte, hogy ez legyen az ő egyik karácsonyi ajándéka nekem, mert olyat szeretne, amit én is szeretnék. 
Elfogadtam az ajánlatát, mert szép ajándékban van/lesz részem így.

16 megjegyzés:

  1. Megrendeltem én is, remélem, hamarosan meg is érkezik! Én is saját karácsonyi ajándéknak szánom!

    VálaszTörlés
  2. Elég gyors a Bookline.
    Szerintem, már tegnap a postán volt, ahova rendeltem, tehát egy nap kellett a rendeléstől számítva, csak nem tudtam elmenni érte, de ez ugye belföld.Te is hamarosan megkapod remélem.
    Magamnak szántam ajándékba, mert a könyv mindig nagy ajándék, de aztán anyu másképp gondolta, így is örülök. Vasárnap már advent első vasárnapja, péntek délután van, előttem két szabadnap, és most minden olyan jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is! Igaz, sok készülődéssel jár, ha jönnek a gyerekek, ráadásul születésnap és mivel a menyem szülei is beszámítanak a családba, így heten leszünk vasárnap. A menüt már kigondoltam, csak meg kell csinálnom (a 2 gyerekkel a házban), mert Agnès meglepetése François számára egy week end kettesben Londonban! Örültem nagyon az ötletnek, F. még nem tudja, miért kell már ma este megérkezniök ide.

      Törlés
    2. Isten éltesse a fiadat! Akkor egy másik hétvégén mennek Londonba?!

      Törlés
    3. Szólt a fiam jött egy levél Sopronból, talán vasárnap hazamegyek, s felbontom, elolvasom.

      Törlés
    4. Sejtem, hogy mi van benne! :-)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszönöm a nevében. Ezen a hétvégén mennek Londonba, azaz holnap reggel és vasárnap délben vissza. Ekkor lesz az ebéd.
      A menü tulajdonképpen egyszerű (a gyerekek miatt is): füstölt lazac szeletekbe göngyölt ilyen-olyan tengeri herkentyű, sertés szűzérmék pürével és brokkolival, desszertnek az a bizonyos "omelette norvégienne", ami F. hagyományos szülinapi tortája... S persze sajt, saláta...

      Törlés
  4. Azt hiszem rossz helyre írtam, bocs.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon vágytam én is arra a könyvre, de mikor megláttam, milyen irgalmatlanul drága, hát lemondtam róla.
    Majd elmeséled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom! Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy rosszat tettem a másikkal, hogy írtam róla. Van megtakarítottam, onnan vettem el, aztán végül ajándék lett belőle,Anyu ennyit tett félre kb, ajándékra.
      Szóval hosszú...

      Törlés
    2. az árát nézve én is inkább a könyvtári példányra várok :(

      Törlés
    3. Mikor a luxusról lemondunk az elviselhető, de hogy a könyvről is sokaknak ezt kell tennie, az már tényleg nagyon rossz! Ide jutottunk!

      Törlés
    4. Miért tettél volna rosszat? Nem a te szégyened, hogy az ember nem vehet meg simán egy könyvet, amire vágyik. Középiskolás koromban hármat-négyet is megvehettem egyszerre.
      Ettől függetlenül én irreálisnak érzem a szóbanforgó könyv árát. Ebben azért azt hiszem jócskán benne van az az üzleti fogás is, hogy mivel ilyen kuriózum, sokan áldozni fognak rá.
      Ha az ember nem jut hozzá egy könyvhöz, az még nem a világvége. De ha nincs mit ennie, vagy az utcán kell fagyoskodnia, na az...

      Törlés
    5. Tudom az eszemmel, hogy nem tettem rosszat, és mégis ott belül fáj, hogy nekem van, másnak nincs. Ez egy érzés, nem tudok ellene mit tenni, és azt is tudom, hogy nem én vagyok a hibás.
      Régen olcsóbbak voltak a könyvek.
      Egyébként 2 kötetes a könyv és gyönyörű.Ez mindenképpen a javára szolgál, és a tartalom pláne!!! Karácsony előtt adták ki, ez is ügyes húzás, mert akár ajándék is lehet belőle, és sokan vártak rá.
      Igen, van éhezés, hajléktalanság stb...Ezekhez a tényekhez képest minden viszonylagos, de akkor sem kellene így lennie.
      Nem megyek bele a politikába, hogy mi mindenre megy el pénz, és ki mindenkinek jön könnyen...Mindenki sejti mi minden lehet most bennem.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu