2014. november 24., hétfő

Beszéltünk


mi már itt arról, hogy kinek van naplója, kinek nem. Nekem volt valaha kézzel írott, melyet aztán megsemmisítettem, és azóta sem bánom. Azt hittem akkor, hogy "titkokat"( pl. plátói szerelem) írhatok le benne, de ha leírom, az ugye már nem titok, rejtegettem is vasalt ágyneműk között!  
Szóval sem a téma, sem a minőség nem volt megfelelő. Nem is kezdtem újat, egyszerűen nem talált még mindig rám ez a vágy.
Az igazi  naplóm a fejemben van, ami kihullik idővel belőle, annak nem is volt ott a helye. Naplóm a blogom is, bár már eleve megszűrt közölnivalóval.
Van most egy kis füzetem, mely éppen a tenyerembe illik, elfér egy kis táskában, (p)illanatatok, szavak, olykor valóban megfogalmazott mondatok, szösszenetek, pöttyenetek, improvizációk...( mit írjak még, úgyis értitek) vannak benne. 
Mert hiába van minden bennem, a leírt szavak is vonzanak.
Sőt, azok vonzanak igazán, megtalálni, leírni a szót, és mások megtaláltjait olvasni.


6 megjegyzés:

  1. Igaz, hogy többször is beszéltünk már naplóról, Éva. Igazad van, a blog is lehet efféle - is. Nekem valahogy a kézzel írás által válik intimebbé. Ha valaki egyszer elolvassa, az se baj. Kezdem vállalni magam. Amolyan falrengető titkok úgy sincsenek benne, mert ami az lenne, magamnak is nehezen önthető szóba...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Falrengető titkaim ( most már tudom akkor sem kellett volna, hogy annak higgyem őket), már nincsenek, vagy bevállalom őket. Egészen fiatalon még másképp gondolja az ember.
      Most már minden olyan, hogy mással is megtörténhet, vagyis nincs új a nap alatt, de az is lehet, hogy nem csinálok semmi olyat, ami nagy titok.
      A kézzel írástól elszoktam. Sajnos!
      Most, hogy van ez a kis füzetecském, igyekszem szépen( ?) írni, és úgy, hogy azonnal formába öntöm a gondolatot, nincs belejavítás.
      Nehezen önthető szóba, mondatokba valami? Olyan ez az érzés, mintha a mondatokat inkább egymásra kellene rakni, és nem egymás után. Így állna közelebb a lényeghez.

      Törlés
  2. Én a haikukat írom mindig kézzel. nem is tudnám gépen pötyögni. Szóval nekem haikus füzeteim vannak. Már több is betelt a különböző próbálkozásokkal. :-)
    Naplóim is voltak fiatalabb koromban. Sok. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A haikukat én is kézzel írnám.:-) Sőt, valaha írtam is párat.Ha több füzeted is betelt, akkor te nagyon szeretheted, én is nagyoh kedvelem.
      Szóval, naplóírós voltál? Figyelem a mostani diákokat, hogy van-e naplójuk. Egy lánynak biztos, hogy van, a többi Facebookozik.Most így múködik a világ. Azt az egy kislányt( 15 éves )megkérdezem, hogy miért ír naplót. Kíváncsi vagyok a válaszára.
      Ma az egyik lány megmutatta egy írását. A bizalmat értékeltem.

      Törlés
    2. Gondolom azért mindig akad majd egy-két írós gyerek. Egyre inkább kuriózum lesz, de nem hiszem, hogy teljesen ki fognak halni. Már csak azért sem, mert manapság ez a különleges, s mindig vannak, akik a különlegességet keresik a kényelem ellenére is.
      Az első naplómat egyébként másodikas koromban írtam egy SZOT üdülős családi nyaralásról. Na mit gondolsz, hol voltunk? Bizony, Sopronban. :-) Rajzok is voltak benne, de sajnos elkallódott valahol.

      Törlés
    3. Kár, micsoda érték lenne most!

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu