2014. március 9., vasárnap

Teázás

Veszprémben könyvesboltba és gyógynövényboltokba is bementem, vettem szálas zöld teát, aztán, hogy tovább teljen az idő beültem az "Elefántba" teázni. Mennyivel másabb az, ha elénk teszik a teát, citromot, a mézet ( "...és csöppje hull a méznek..."*, erről a szóról mindig ez jut eszembe), és én az akkor éppen rám törő nyugalommal, elbabrálgatok velük, és ott is az ablak közelében ülök. 
M.Franciaországban van,  holnap érkezik haza, én pedig meghívtam  a srácokat ma ebédre. Eléjük teszem az ételt, a teát vagy a kávét, amit akarnak, mert tudom milyen jó, ha elénk teszik. Hadd adhassak én is abból valamit vissza, amit kaptam.
Utána sokat beszélgetünk, aztán még csinálunk teát, és megigazítjuk magunk mögött a párnát, átülnünk egy másik helyre( esetleg), és úgy folytatjuk. Nem találkozunk eleget, megbecsülöm azt a pár órát az ajándékba kapott fiúkkal.

* Radnóti Miklós

13 megjegyzés:

  1. és milyen szép napot szerveztél a fiúknak. Az étel, a teázás vagy kávézás melegsége, közössége.

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó az ajándékba kapott fiúknak,hogy Téged kaptak ajándékba!

    VálaszTörlés
  3. Mihelyt leülök valakivel teázni, kávézni (akár én készítem, akár ő), ez mindjárt annak a jele, hogy most csak a miénk az IDŐ, egymásnak fogjuk szentelni: mi van veled, velem...

    VálaszTörlés
  4. Nekem nincs saját gyerekem, a fiúknak( felnőtt férfiak,csak nekem fiúk) nincs már régen saját édesanyjuk. Az egymásra találás valahogy természetes volt,csak az apjuknak kellett megtalálnia engem. Képesek Bécsből idejönni egy jó ebédért, beszélgetésért.:-)Na, nem mintha messzire lenne innen Bécs.Még nem kellett 2x mondanom nekik.
    Többet kellene találkoznunk, de ők is elfoglaltak, és a hétvégéjük is a fiatalságuknak megfelelően alakul.
    Míg többet jártam én az apjukhoz( M.), addig ott is többet találkoztunk. Mindig tudunk egymásról, M. a közvetítő, Skype is van.Megyek vissza a konyhába, 12-re jönnek, és pontosak.Miénk lesz az IDŐ. Süt a Nap, ha kedvül lesz sétálunk is egyet. Tőlük függ majd!

    VálaszTörlés
  5. nem tudom megszokni a képeid szépségét, mindegyiktől olyan felvillanyozott leszek
    amikor olvastam, hova mentél be a teázóm és az Elefánt valahogy az ugrott be, hogy még jó,hogy nem porcelánboltot neveztek el róla

    de nagyon szép lehet, kicsit keletiesnek ezotérikásnak (:))képzelem, és azok a színek, ...


    meg azon is elgondolkodtam, hogy miért nem jársz többet Bécsbe??

    VálaszTörlés
  6. Most megmelegedett a szívem. És eszembe jutott Gizus, aki ide jött férjhez a falunkba sok száz km-ről-életében először 53 évesen-, s készen kapott egy csomó mindenkit. 4 felnőtt gyermeket, 4 unokát, nászokat, nászasszonyokat, sok barátot. És mi annyira örülünk neki, hogy itt van, bár az elődje elvesztése óriási fájdalom volt, de Ő kezdi betölteni ezt a nagy űrt.
    Hát elhiszem, hogy a fiúk képesek elmenni hozzád egy ebédért, vagy tán nem is igazán az ebédért. :-)

    VálaszTörlés
  7. Gizus? Biztosan érdekes lehetett neki ez a változás az életében, és meg is kellett felelni az elvárásoknak. Ha tele volt szeretettel, akkor viszont könnyű volt neki. Csak adnia kellett önmagát és önmagából.
    Nemcsak az ebédért jönnek valóban, bár egy jó ebédért képesek utazni is, de a beszélgetés és a találkozás ugyanolyan fontos, ahogy látom és érzem.

    VálaszTörlés
  8. Egy ilyen meghivast most en is elfogadnek:)

    VálaszTörlés
  9. Ágnes, ha közelebb lennél, akkor meghívnálak. :-)

    VálaszTörlés
  10. Katalin, a teaházban van egy kerámia vagy porcelán elefánt a falon egy kis polcon. Olyan mint az indiai elefántok szépen kidíszítve, felöltöztetve. Biztosan innen kapta a nevét.Egyébként tényleg furcsa név, ha egy porcelánbolt kapná ezt a nevet, az pedig jó poén lenne.Miért nem járok Bécsbe? Ezen én is elgondolkoztam most, valójában tudom. Tényleg leszoktam arról, hogy gyakran elmenjek, valaha többet jártam, így a srácokkal is többet találkoztam. Közel is van, erősen gondolkozom rajta, hogy újra be kellene vezetni.
    A képek az " Elefántban" készültek.

    VálaszTörlés
  11. naná, hogy rákerestem a neten arra az Elefánt étteremre:)))))))

    VálaszTörlés
  12. Katalinom, nagyon rajta vagy az ügyön.:-))))
    Étterem is, de kávé tea is van benne. Nagyon multifunkcionális egy hely!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu