2013. december 18., szerda

Munkahelyi karácsony

Sok-sok éve én csinálom  a kollégiumban a karácsonyi műsort. Valahogy az emberre ráragadnak a feladatok, melyek aztán évről-évre megtalálják. 
Van előnye, mert egy idő után kisujjból rázza ki, és pár évig ugyanazokat a gyerekeket is meg tudja kérni, ha jól csinálják, és ők nagyon jól! Igaz, más-más műsort állítok évente össze, de minden nagyon olajozottan megy már kevés próbával, ahogy idén is. Jövőre új szereplőket kell keresnem, mert a mostaniak elmennek. Elég kevesen vannak vállalkozók, de már vannak elképzeléseim.
A közönség pozitív visszajelzése pedig az, hogy a dumagép és poéngyáros fiúk is csendben voltak, gyakorlatilag egy pisszenés nélkül ment le a műsor. Nagy szó!
Mire eljön az igazi, az otthoni karácsony -mert az az igazi-, addigra egy fát már feldíszítünk a munkahelyen, le is szedünk, próbálunk munkahelyi Mikulás után karácsonyt is, és még mindig meghatódunk egy-egy telitalálat vers- vagy idézetsoron, a halk gitárpengetésen, míg sisteregnek a csillagszórók, mert az olyan angyalian békés.
Az ebédlő sarkában pedig tegnaptól ott van a közös fa egészen addig, ameddig szétszélednek majd hétvége előtt a gyerekek, hogy megkezdődjön végre a szünet az otthoni ünneppel.



9 megjegyzés:

  1. egy pillanatra megijedtem, hogy hány óra, mert délben megyek nyaki ultrahangvizsgálatra, és látom, hogy már mai bejegyzés, meg hsz is, és míg jobban el nem olvastam megijedtem, hogy átaludtam a napot

    VálaszTörlés
  2. Ebben a mai rohanó világban olyan jó olvasni, hogy nálatok még élnek ezek hagyományok! Ahogy a Mikulás ünnepségről, úgy a többi más kolleszos ünnepről is szép emlékeim vannak. :-) Bízom benne, hogyha úgy adódik akkor az én gyerekeimnek is része lehet benne!

    VálaszTörlés
  3. Sosem fogom elfelejteni, milyen egy fiatal közösséggel együtt karácsonyi műsorral készülni... nagyon-nagyon jó! Most már nem szereplek, de idén a hittanosoknak már én készítettem elő a kis karácsonyi műsort - aprók még, pársoros versek, rövid kis dalok - de együtt örülünk. Remélem, hagyomány lesz belőle - tavaly volt először - és majd ahogy nőnek, bővül a "repertoár" zongora és gitárkísérettel, látom, hogy nagyon lelkesek, örülnénk nagyon....

    VálaszTörlés
  4. Hagyományok teremtése: életünk összetartó ereje...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen összetartod a gyerekeket!!!!!!Sok ilyen pedagógusra van szükség!

    VálaszTörlés
  6. Látom, van feladata sokunknak. karácsony előtt megszaporodik, és még adódhat mellé plusz is: pl. vizsga vagy orvos. Hagyományokra szükségem van. Általában jól ki vannak találva, néha változtatok rajtuk, hogy a családhoz, egyéniséghez, vagy a ráfordítható időhöz, anyagiakhoz stb. igazodjon.
    Gyerekközösségekben jó dolog a hagyományokat, ünnepeket megtartani. Nem semmi a ráfordított idő, de tanítunk, emlékeket és élményt gyártunk, közösséget összekovácsolunk.
    Ezzel együtt a szervezőnek jó túl lenni rajta, a nyugodt( ?) otthoni készülődéshez nem hiányzik a plusz munkahelyi feladat.Akkor ez nekem most kipipálva, ha így nézzük. Egyébként meg jó volt, sikerült!
    A gyerekeket összefogni valóban egyfajta művészet, de nagyon a két lábbal a földön levés is.

    VálaszTörlés
  7. Katalin, már a nyaki UH vizsgálaton vagy....

    VálaszTörlés
  8. Túl vagyunk, ugyebár, a műsorok egy részén:) Örülök, hogy te is mosolyogva.

    VálaszTörlés
  9. Júlia, fogy a lista, a feladatok, de fogy a szépséges adventi időszak is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu