2013. december 16., hétfő

Decemberben


használt szavak a "meglepetés" és a "születés", és tudom is hogy miért, de december 15-én készített képeken hozott látvánnyal már elég nehezen tudok mit kezdeni, még ha a szavak illenek is rájuk. Szöges ellentétben állnak az előző bejegyzésemben hozott igazi fénylő, adventi képekkel és hangulattal.
Vasárnap délután hazafelé menet még megálltunk egy rövid séta erejéig a soproni Erzsébet kertben, és először azt hittem, hogy egy fára és egy bokorra furcsán esik a fény, azért fehérlik, vagy éppen azért rózsaszín. Közelebb mentem, és láttam, hogy tényleg virágba borultak a néhány mínuszos éjszaka  és havas nappal után is Advent idején. 
És mögéjük kék ég is járt a napokig tartó szürkeség után, hogy ma tejüveges szürkeség legyen újra.



9 megjegyzés:

  1. aztaaaa...
    szegények szörnyen megfagynak majd:(

    VálaszTörlés
  2. Stali, Katalin! Nem tudom mit hittek szegények, ma nappal is mínusz 1-2 fok van. Némelyik szirom már tegnap is barnult.
    Keresztyén, el kell újra nyáron jönnöd! Egyébként Sopronban advent idején kis házikóban árulnak VOLT-os jegyeket. Gondolom sokan veszik karácsonyi ajándékként.

    VálaszTörlés
  3. Szépek,de szegények jól becsapódtak!megfagynak mindjárt.

    VálaszTörlés
  4. Nahát! Itt +10° van kinn jelenleg, a kertben árválkodik még néhány rózsa...

    VálaszTörlés
  5. Rózsa! Akkor virág még ott is van nálatok. A +10 nekem ilyenkor már sok, inkább a mínuszokat szeretem decemberben. Igaz, nem mi döntünk róla.
    Mamm, Pipulka szerintem ma éjszaka lefagynak ezek a virágok.

    VálaszTörlés
  6. nagyon szépek és igazán különleges látvány december közepén, de csak arra tudok gondolni, hogy mennyire sajnálom, ha lefagynak majd...

    VálaszTörlés
  7. Orsi, most is mínusz 2,5 fok van, éjjel még több volt. Már sajnos elfagytak vasárnap óta, azt sem tudom, hogy egyáltalán miért nyíltak ki.
    Olyan meleg nem volt eddig sem.
    Én is sajnálom őket, egy fa csupa virág volt, a bokron is sok nyílt.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu