2013. szeptember 16., hétfő

Szeptember közepi hétvége

A szombat este M. az úti élményeiről mesélt, közben francia szappanokat rendezgettem és szagolgattam, mert nagyon is tudja, hogy milyen ajándéknak nem tudok ellenállni. Egy a távoli illathozók közül azonnal ki is került a fürdőszobába.
Másnap a bolhapiacon eredménytelen, némi önmegtartóztatással vegyített lézengés. Nem vettem semmit, úgyis mondhatnám, nem várt rám nagyon semmi, de a szemem jóllakott.
A darazsak közül viszont egy "kofaúr" kiszedett néhány érett szőlőfürtöt, és ezt hoztam haza régiség helyett. 
Délután fejfájásűző sétával próbálkoztunk, színesednek a bogyók, vettem egy kis koszorúalapot egy kosárboltban, melyre később bogyókat, faleveleket szúrok, és kiteszem az ajtómra. 
Majd akkor, ha megérik az őszi alkotókedvem. 



12 megjegyzés:

  1. Sejtek a képekről egy-két helyet: valahol az Atlani óceán egyik homokos strandja, másutt egy provence-i kút, a marseille-i szappanok stb...

    VálaszTörlés
  2. Flora! Nagyon sok helyen járt, benn vannak az én gépemben is a képei, találomra válogattam belőlük. A lovas, homokos kép: Camargue. Itt biciklizett is, van pár kép flamingókról is. A képen rajta van Annecy is, az apátság lehet Le Thoronet és Abbaye Montmajour is.Volt mind a két helyen. Én annyira nem ismerem őket, ő tudná pontosan megmondani most, de nincs itt.
    Hagyott itt egy listát arról, hogy milyen útvonalat követett, majd lemásolom ide neked.A képek ömlesztve, és nem szétválogatva vannak nálam, ő tudom, hogy otthon mappákba teszi majd őket idővel.

    VálaszTörlés
  3. Elkezdem másolni, Flora. Ausztria, Svájc, Franciaország az útvonal:
    St. Anton, Hohenems, St. Gallen,Winterthour, Solothurn, Biel, Neuchatel, La Chaux de Fonds,La Locle,, Yverdon, Nyon, Annecy, Chamery, Grenoble, Serres, Sisteron,Valensole, Brignoles, Le Thoronet, Saine Maximine, Signes, Le Castellot,, Saint Victoire,, Luormarin, Salon, Tarascon,Beaucaire,, Saint Remy, Le Baux Arles, Abbaye Montmajour, Vaccares, Camarque,Port Saint Louis de Rhone, Aubenas, Montmelian, Domancy, Chamonix, Forclaz, Martigny, Sion, Sierre, Brig,Simpon Pass, Cannobio, Locarno, Lugano, Arlberg.

    Neked érdekes lesz tudni ezekről a helyekről, remélem mindent jól írtam, ha nem, akkor bocs'. Autóval ment most, sátorban lakott főleg campingekben, de néha kivett egy-egy szobát is. 2 hétig volt úton.

    VálaszTörlés
  4. ó, Ausztria, Svájc, Franciaország
    ez volt az én 1964-es útvonalam is, csak közbeékelődött Svájc és Frnciaország közé Itália (vonaton)...

    VálaszTörlés
  5. Éva, Kecskeméten voltam a bolhapiacon. Egy helyen nem volt ott az eladó, mondom az apjának, majd visszajövök, ha enyém kell lennei megvár. Vissza is mentünk a legelső hely volt ez, ahol fennakadtam. nem azt hoztam el, amiért mentünk. Egy szekrényajtót, régi, piszkos, kopott, veretes. Kicsi, én képkeretnek gondoltam. Ő jött hozzám, nem a korsó...

    VálaszTörlés
  6. Aliz, emlékszem a régi képeidre. Ugye a nagybátyádékkal utazgattál?

    VálaszTörlés
  7. Holdgyöngy, az ember megérzi, mi vár rá. Láttam valamit vasárnap a bolhapiacon, amit régen elhoztam volna. Most otthagytam, és nem is gondolok rá mindennap. Nem volt fontos.
    Most jövök Zé-től, olvasom az auschwitzi beszámolóját. Ilyenkor eszembe jut, hogy néha én mit élek meg problémának. Nem a bűntudat gerjesztése miatt írom ezt le, de a blogokat olvasva eszembe jut egy és más. Most ez bennem, van leírtam.
    A régi érték mentése lehet, hogy feladat is az öröm mellett. A szekrényajtó-képkeret rád várt.

    VálaszTörlés
  8. Ezek közül sok helyen még én sem voltam! Ráadásul igen szép nyarat fogott ki M.!

    VálaszTörlés
  9. M. bebarangolta már Franciaországot.Szerelmes abba az országba!

    VálaszTörlés
  10. Nem csodálom! Egyszer majd te is elkiséred!....

    VálaszTörlés
  11. "Megérik az őszi alkotókedvem..." - ez tetszik! :-) Még nekem sem érett meg, pedig már befűtöttünk egy kicsit... ez pedig nem jó, mikor nincsenek összhangban a dolgok, de majd alakul. :-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu