2013. július 10., szerda

Még aktualitások ( elég hosszan)

„Be sure to wear some flowers in your hair…”




Akinek nincs kertje, az ha nem is a sajátját, de friss zöldségeket is eszik, vagyis nem boltban vett fagyasztottat. Vettem a bolt sarkán áruló nénitől zöldborsót, kifejtettem, hogy lesz belőle majd leves vagy főzelék, de csak úgy nyersen megettem. Mikor gyerek voltam falun laktunk, akkor gyakran odamentem a borsó sorokhoz, és kifejtettem pár hüvelyből a szemeket, és bekaptam őket. 
Várakozás közben élünk.Várom, hogy jobb legyen a gerincemnek, a csípőmnek, hogy többet mozogjak, mert fogva tart. Keresem az utakat, ami a javuláshoz vezet.Aki átél ilyet, az tudja miről beszélek.
M. ma elutazik, várom, hogy visszajöjjön, éppen most írt Skype-on, hogy még szétnéz a lakásban, és indul.
Voltam fodrásznál, hétfőn megyek pedikűröshöz, mert reszelgetem a sarkam, de nem eléggé. Nem akarok repedt sarkú lenni!:-D Kifestetem vele a körmeim is, és tetetek egy pici virág matricát a nagylábujjam körmére.Tavaly tetszett, olyan hippis, valahol benne van a lelkemben a "flower power". Fenti képek!:-)))
Most látom, hogy tavaly meghalt Scott McKenzie.
Ha most megkérdezné valaki, melyik filmet nézném meg este, az a Hair lenne.



Megjött a megrendelt új Krasznahorkai könyv, mert a könyvtári olvasása után saját példány is kell.Megköszöntem a megrendelést, azt mondta a könyvesboltos, ez természetes, örülnek, ha olvasnak az emberek. 
Várom, hogy felhívjanak, hogy itt a bordásfal, aztán felszereltethessem.
Megtaláltam a helyet, ahol vadkölest lehet venni, a mostani csontkovácsom ajánlotta, mert kopik a porc a jobboldali csípőmben is az aránytalan terheléstől, és érzem is. Ajánlom, akinek ilyen panasza van.Még nem próbáltam, de ebben is hinni kell az alapján, amit írnak róla.
Az ember azt hiszi semmi nem történik vele, pedig dehogy nem, és még folytathatnám.


33 megjegyzés:

  1. Most hívtak, megjött a bordásfal, megyek fizetni, és a szállítást elintézni.

    VálaszTörlés
  2. Az első képen: a fiatalság mindenben optimista, ragyogó szemű képe.:)
    A másodikon már látszik a szemeden az élet tapasztalása.:)

    Az idén is azért vetettem borsót,hogy a Kicsiknek és a hazajövő nagyoknak legyen mit csipegetni nyersen.:)

    A bordásfalat ki ajánlotta? A nyújtáshoz biztosan jó lesz.A Pilates tornának is a nyújtás a lényege.
    Nagyon együttérzek veled!!!!!Javuljunk!
    Nekem a reumatológus a Condrosulfot írta fel anno,mert segít visszapótolni az elvesztett anyagot a porcok között.Egy baja van,hogy fel kell íratni ,így már régóta nem szedem.

    VálaszTörlés
  3. Mammka! A bordásfalat én ajánlottam magamnak, és elkezdtem intézni. Ma délután házhoz is szállítják. Az én reumatológusom nem ajánl semmit. Ott van a leletemen minden ami rossz, tudomásul veszi, és elköszön. Ha én kérdezek, akkor válaszol. Ha én kierőszakolok valamit, akkor megkapom.Ha jelzem, hogy valami rosszabbodott, akkor " most már ez van" a válasz.A háziorvosom felesége, nehéz váltani, mert a beutalót hozzá kapom. Mikor mondta, hogy a nyújtás jó, akkor eszembe jutott a bordásfal.Említettem is neki, azt mondta, igen, az jó lesz.
    Nem tudom mi lenne jó a kopásra, izületi gyulladásra, mert ő nem mond semmit.Persze neten utána tudok nézni. Most amit írtál megjegyzem, és alkalomadtán kérem tőle.
    Ahhh!
    A két kép között van vagy 2 év különbség, de annyi idő alatt is lehet tapasztalni.

    VálaszTörlés
  4. Bordásfal ügyben elmentem az itteni Hervisbe. Nem volt az üzletben( pedig tömve van minden mással), de nagyon segítőkészek voltak, és megrendelték nekem.
    Nagy városokban gondolom jobb és más, azonnali megoldás is van, de én egy viszonylag kis városban így tudtam elintézni. Az áruházban dolgozók hozzáállásától sok minden függ. Nekem kellett, nekik pedig üzlet!Mégis kell részükről az akarat is.

    VálaszTörlés
  5. Mi is mindig megettük a borsót,Anyu néha pörölt,hogy még egy levesre valót sem tud leszedni.Most én is vetek,2-3 részletben néhány méternyit,csakis azért,hogy legyen mit megenni frissiben.

    Nekem többször beállt a derekam,ismerős az érzés,mikor várod a könnyebbülést,a jobbulást.Szívből kívánom,hogy mielőbb így legyen.

    VálaszTörlés
  6. Zsóka, ha jössz, akkor üzenem neked, hogy Lenit eljegyezte az új barátja. Most hogy Thomas újra facér, még reménykedhetnék, hogy Lenivel újra összejönnek, de így már nem.

    VálaszTörlés
  7. Tálaló, köszönöm. Sajnos a gerincemben a csigolyacsavaromra emeltem egy nehezet februárban, és továbbcsavarodott, ami elvitte oldalra a gerincem. A csavart nem tudják helyre hozni. A sima gerincfedülést a csontkovácsok igen. Az én bajomat csak valaki, aki nagy tudású csontkovács.
    Most már tudom, de nyomoznom kellett eleget, és szerencse is kell. Egy másik csontkovács ajánlotta. Hogy ki a nagy tudású? Mindenesetre beszéltem az illetővel mikor az időpont kértem, mondtam mi a bajom, azt mondta tud segíteni! Lecsaptam rá, aztán meglátjuk. Keresem a megoldást.
    Bíznom kell, mert ha így marad csak romlik, fáj + a csípőm is.

    VálaszTörlés
  8. Jól állt neked a "flower power"... Azt hiszem, mindegyikünkben maradt nyoma múlt századközép felengedettebb hangulatának, még akkor is, ha kommunizmusban éltünk és nem volt fenékig tejföl... (Most talán az?...)

    VálaszTörlés
  9. Flora! Ha belegondolok a mostani állapotba...! Még a végén visszasírom azt az állapotot a nem fenékig tejföllel!
    Tényleg van valami hippis bennem, ott mélyen legbelül. Amúgy meg vízöntő vagyok.Most megint eszembe jutott a Hair, az "Aquarious" is a fülemben van belőle:

    „Harmony and understanding
    Sympathy and trust abounding
    No more falsehoods or derisions
    Golden living dreams of visions
    Mystic crystal revelation
    And the mind's true liberation
    Aquarius
    Aquarius”

    VálaszTörlés
  10. Nagyon orultem a kepeknek:))pont tegnap kerestem valamit, es persze a kepeknel az ember megall, vagy jobb ha leul, en is racsodalkoztam nehanyra a regiekbol:)
    Borsot nem ettem meg nyersen, viszont valami edes gyokerek, gumo alaku volt a kertunkben, azt imadtam.
    Jobbulast!

    VálaszTörlés
  11. Kifelejtettem, hogy van egy hippi szoknyam folsovel, csak megvettem 3 eve talan, neha itthon felveszem, es mezitlab maszkalok benne..a Forrest Gump-ban van egy resz roluk, ott tetszett meg az otlet.

    VálaszTörlés
  12. Ágnes, alighanem csicsókát ettél.
    Éva, úgy látszik, valóban úgy van: ami kimaradt, be kell hoznunk (hippi-korszak). :-)
    A csontkovácsnak szívből drukkolok- az első érzés a fájdalom lesz, de a pozitív hatás végül tartós lesz.

    VálaszTörlés
  13. Ágnes, régen ilyen hosszú szoknyáim voltak saruval, mint a retro képen.Az igazi tényleg mezítláb lenne.

    VálaszTörlés
  14. Stali, otthon?
    A hippiség ott valahol bent van, de elásva most mélyen. Ki kellene bányászni.
    Elviselem a fájdalmat a pozitív hatás érdekében. Sikerüljön, ez a lényeg!
    Júl. 31. az első kezelés, gondolom nem egyből fog állni.

    VálaszTörlés
  15. 'This is the dawning of the age og Aquarius' :-)

    VálaszTörlés
  16. Miért csavarodnak a csigolyáid? Az enyémek is, csak azért kérdem...

    VálaszTörlés
  17. ...annyira sokminden van abban az első képben, nagyon megszerettem!
    Sokáig arról álmodoztam, hogy margarétakoszorús, mezítlábas mennyasszony leszek egyszer, ha... nem így lett, nem a megfelelő partnerrel volt, és más lett. Talán majd egyszer, egy másik életben.
    Idén rengeteg borsót ültetett apum, rengeteget szedett, és sokat fejtettük, de a legjobban azt szeretem, amikor beállok a sorba, és csak eszem.... köröttem meg a csönd!:) (Egyébként, ha dobozosat vesztek, akkor abban több zacskó van, és egymás után érnek be, így több hétig van friss borsó!)
    Éva, jól kitaláltad azt a bordásfalat!

    VálaszTörlés
  18. :-) Így járunk! Párom hozott a szüleitől és a levesbe sokkal kevesebb jutott. Hogy miért? Nem is tudom, de nagyon ízlett.
    Nordic walking javaslattal látom elkéstem.
    A bordásfalat függőlegesen vagy vízszintesen szerelteted? :-)))

    A csontkovács szó hallatán beindul az ember képzelőereje. Eszébe jut, hogy a vasat fehér izzásig hevítik.
    Vajon a csontkovács hogy teszi ezt?

    VálaszTörlés
  19. Golgotavirág! Dúdolgatom is magamban a Hair-ből sort.:-)
    Így születtem állítólag,de erről soha nem beszélt senki. Már teenager koromban is volt ferdülés.Aztán az idő haladtával romlik, járok időnként Balfra kezelésekre, de ezek már csak inkább a begörcsölt izmokat lazítják ki. A csigolya csavara terhelve tovább csavarodik, és húzza magával egy irányba a gerincet. Az évek is hozzák magukkal a bajt. Februárban gondoltam sok 10 kg-t leviszek, és csavart mozdulattal lentről fölemelve dobtam a kukába őket.Én lökött!
    Talán ennek kellett történnie, hogy komolyan vegyem, ami mindig is fájt, de elviseltem. A mostani eset azonban már túl sok, ha ez így marad, akkor nagyon el leszek keseredve, borzasztóan zavar, fáj, tehát lépnem kell. Szó szerint lépnem kell, hogy fájdalom nélkül léphessek. Egyszerűen muszáj!

    VálaszTörlés
  20. Krikszi, látom azt a margaréta koszorús, mezítlábas képet.:-)
    Általában mirelit borsót veszek,mert mindig készen van, csak néha frisset, ha a piacra megyek, vagy elcsípek valakit az utcán árulva.
    Bordásfal már a szobában van csak úgy a földre letéve.

    VálaszTörlés
  21. Eddig is sejtettem, hogy van egy-két közös vonás bennünk, de most a képeket látva! :-)

    VálaszTörlés
  22. Tibor, az a csontkovács kép eléggé bizarr:-), de én még a forró vasat is elviselném, ha után a jobb lenne, és egy ilyen szempontból elviselhető öregkor várna rám.
    Nordic walking már tervbe van véve.
    Egészségedre a zöldborsó!
    Tibor szerinted hogy szereltetem fel a a bordásfalat? Azt azért vedd számításba, hogy nem a szőke nő típus vagyok:-D

    VálaszTörlés
  23. Saci, hasonlítunk? A fiatalkori, vagy a már nem fiatalkori képen?

    VálaszTörlés
  24. Stali, én is drukkolok neked!

    VálaszTörlés
  25. Ez az írás most annyira más volt mint amit megszoktam....valahogy olyan könnyed ( még akkor is ha van benne pici baj is, betegség is ) Talán a képek miatt érzem igy, de jó végre látni rólad! Talán a virág a körmödön....nem tudom. Új és "laza" Évát olvastam. Jó volt!

    VálaszTörlés
  26. Kedves Éva!
    Előző kommentben gondolataimat a jókedv hozta, melyet most lakókörnyezetünk megújulása okoz.
    A csontkovács szó pedig a kovács mesterséggel kapcsolatos középiskolai emlékeimet és egyik gyakorlati oktatómat és lópatkolással kapcsolatos képeket idézte fel.
    A női szőkeség helyett kicsi ötletességet és praktikusságot szeretnék vázolni pici mosolyt hozva az olvasó arcára.
    Egy alul elhelyezett csuklóponttal beépítve több funkciót elláthat, mely függőleges helyzetben torna eszköz vízszintesen egy matracot ráhelyezve relaxációs ágyként szolgálhat. :-)

    VálaszTörlés
  27. Jó reggelt! Megnéztem most a jelenkori önmagad - nagyonis csinos vagy!:) És nekem az összhang jön át....:)
    Este még többször eszembe jutott az írásod, és a hippi-korszak. A negyed "ruhatáram" talán beillene hippisnek, néha hordom is, és sokszor vacilálok rajta, hogy mennyire lehet bevállalni - sajna amikor igazán lehetett volna, nem mertem.... lányomnak szoktam mondani, amikor valahonnan elénkkerül egy-egy hippis-kép (a Hair-be majdnem heti rendszerességgel belekukkantunk), hogyha még egyszer születnék, hippi lennék... persze erre ő jól kinevet, de nem baj....

    VálaszTörlés
  28. Kovtama van az életemben könnyedség, baj és betegség is.A blogom hol ezt, hol azt tükrözi. Így működnek a blogok, de örülök, hogy most a harmonikusabb énem kerekedett felül.
    Nagyfiú biztosan örült a tortának, majd szétnézek nálad, hátha van tudósítás a szülinapról.

    VálaszTörlés
  29. Tibor, zsenialitásod látom ezzel a relaxációs ágy és csimpaszkodós tornaeszköz ötlettel. Csak nekem nincsenek ilyenek? :-)
    Hogy újul a lakókörnyezet? Az ablak rendbehozataláról olvastam már nálad.
    A lópatkolásos asszociáció jó, mondom én hogy elviselnék mindent a pozitív jövő érdekében.Még patkolt ló is lennék.:-D

    VálaszTörlés
  30. Krikszi, átjön harmónia is rajtam,és olykor látszik is.
    Mikor Kapolcs felé mentünk egyszer, akkor láttunk hippis ruhában út mentén egyik helyszínről a másikra tartva fiatalokat, aztán fűben fekve, csak úgy lazán. Emlegettük is ezt az időszakot, és ha integettek, hogy vegyük fel őket, akkor megtettük.Direkt nem hagytunk a hátsó ülésen semmit, hogy megtehessük.
    Kinőnénk a hippi korszakból is, ha újra születnénk, de élvezném! Drog nem kellene.

    VálaszTörlés
  31. Az a lópatkolás Apósom története. Annak idején még volt neki lova mindig egy különleges nap volt a vasaltatás, mert a kováccsal együtt igen csak szerették a bort. Amikor így este hazament mindig csak a ló volt okos Anyósom szerint. :-)

    Külső szigetelést és új színt kap a ház, ahol élünk ez most az örömforrása.

    Ötlet szerintem lenne nálad is csak mozgasd meg a fantáziád.:-) Mit gondolsz? Egy gardróbba rejtett bordásfalnak mennyi polca lehetne? Vagy adhatna vállfán tárolt ruháknak helyet.:-)

    Na jó ennyi a tréfából.
    Használd kedved szerint gerinced és fizikai állapotod jobbulásához.

    VálaszTörlés
  32. Tibor, talán ötlet lenne( te is segítettél), de mégis úgy akarom feltetetni függőlegesen!!! a bordásfalat, hogy ne kelljen lepakolgatni róla vállfákat stb. Ha eszembe akkor jut csinálok pár gyakorlatot, nyújtózkodást a tervezetten kívül is. Ha feladatok vannak előtte vele, akkor hanyagolni fogom.Ismerem magam. Csak úgy "szabadon" lesz a szoba egyik falán.
    Közben megnéztem a blogodban az újuló házat, írtam is.
    A lópatkolós történet pedig igazi csemege. Szeretem az ilyet!Anyósod nem tudom az élet csemegéjének tartotta-e, ha az ura hazament, de nekem tetszik. :-)
    Bordásfalról annyit ötletként: Lehet karácsonykor égősorral díszíteni. Micsoda hangulatot ad! Még az is lehet, hogy a felső lécre teszek is akkor.

    VálaszTörlés
  33. Gyönyörű vagy azon az a virágkoszorús képen!!!
    (nem mintha most csúnya lennél :-) )

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu