2013. július 6., szombat

Málna íze és egyebek

Olyan apróságok is beleférnek a szombatba, mint délelőtt az autóban ülve a város és a fesztivál helyszíne között az út szélén bandukoló VOLT-osok óvatos kerülgetése. Hihetetlenül megfiatalodik általuk ez a régi város, szeretem őket látni.
Aztán délután két régi fényképen  gyerekek arcát lehet nézegetni. A szomorú szemű kislány és a komoly családi képen középen ülő fiú később házasok lesznek, és M. lesz az egyik unokájuk. 
A délelőtti és a délutáni kis események között dél körül lehet Kőszeg egyik utcájában becsületkasszás vásárlási módszerrel málnát és cseresznyét venni, hogy aztán a tejfölös pohárban vett málnát letegyem  egy régi falra, és a kőszegi várat nézve csipegessek belőle ( nem lehet várni vele), még mielőtt a csomagtartóba kerül, hogy ott egy kicsit szétguruljon, de sebaj.
Az ilyen pillanatokra is emlékszem, és később is bevillannak. Valahol ott vannak már bennem, és majd valami előhívja őket, ahogy máskor is megtörtént már jó vagy rossz napomon. Egy íz*, egy illat, hely, egy arc vagy beszélgetés, esetleg maga a blog... 


* "Ez ma a béke napja volt
s a málnaízű csendé,
a nap ma egész nap sütött
s az est most hűvös szentély."

( Hajnal Anna: Ma -részlet)




13 megjegyzés:

  1. Most megyek vasarolni, piacfele, szivesen vasarolnek a fontibol is:)

    A legfolso kep ugye az Koszeg? a var?

    VálaszTörlés
  2. Vegyél te is valami finom gyümölcsöt, Ágnes. Igen, a kőszegi vár van a fenti képen.

    VálaszTörlés
  3. Szeretem az ilyen napokat. Főleg, ha az embernek lehet olyan érzése, hogy lesz még sok ilyen előtte, hogy nem az utolsó...

    VálaszTörlés
  4. Flora, tudatosan tervezem is az ilyen napokat, de ha véletlenül kerül elém valami szép, azt is észreveszem.Valahogy úgy, ahogy megálltam "málnázni" a várat nézve.Egyfajta meditáció volt bizonyára, amit csak tanulni akarok.
    Olyankor tudom is, hogy nekem jó, tudatosítani kell, mert elillan.Bevetem az érzékszerveim is. Végigtapogattam a forró követ, a téglát, egészen meghatott a júliusi melegben a málna illata, az anyag tapintása. Szerintem te érted!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon is! Nekem is vannak ilyen reakcióim.

    VálaszTörlés
  6. A képeiddel, írásaiddal mindig felidézed bennem azt részt, amit annyira megszerettem a tavalyi kirándulásunk után.
    Köszönöm, most megint ott voltam én is a várfalnál:)

    VálaszTörlés
  7. Orsi, a blogosokat összekötik a külön-külön megélt emlékek is!:-)

    VálaszTörlés
  8. Ó, hogy belesajdult a szívem a kőszegi - elmúlt - pillanatok után....

    VálaszTörlés
  9. Egy kicsit visszaolvastam Nálad miután házi feladatomnak végéhez értem. A Kőszeggel kapcsolatos bejegyzésed eszembe juttatta, hogy országos találkozója a masinisztáknak szeptemberben ép ebben a városban lesz.

    Családi képek nagymamám házában is ott voltak a falon fiaival együtt. Később mi az unokák a komódon születési sorrendben. Egy régi kép róla is volt nyolcévesen 1920 tájáról.

    VálaszTörlés
  10. Tibor, az idősek házában sokszor volt ilyen fal, bizonyára onnan hozzák az ötletet a fiatalok is.
    Mész a találkozóra?

    VálaszTörlés
  11. Tervezem, hogy ott legyek a Mozdonyvezetők Országos Találkozóján.
    2011-ben itt Sopronban mi rendeztük három helyszínen.
    A Hotel Sziesztában volt szállás, az SVSE sporttelepén programok, és az MKB arénában az esti vacsora zenés, táncos szórakoztató mulatság tombolasorsolással.

    VálaszTörlés
  12. Tibor!Nem is rossz, de nem ám!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu