2013. április 29., hétfő

Tegnap és ma

Tegnap: Május 1. közeledik, az emberek kezében orgona és fagyi volt andalgó vasárnap délutáni sétájuk közben.
Nagy malom csatánk volt a tanítvánnyal míg ügyeletben voltam, és nem kellettem éppen másra."Terápiás" célra, figyelemelterelő és lazító tevékenységre kellett neki a játék. Várt már, szó nélkül elém pakolta  a táblát és a korongokat. Tudtam mi a dolgom, nekem is jól esett, de 19 éves fiú létére ő is nagyon igényelte. A stressz nyomása és oldásának igénye helyzettől, érzékenységtől... függ, korhoz, nemhez nincs köze. Közben beszélgettünk.
Ma: nem volt nagy kedvem korán felkelni, de le kellett zárnom a nem túl szerencsés kimenetelű balfi kezeléssorozatot. Elindultam a kezelőorvosomhoz,  a buszra várás és a kórházba menetel előtt voltak perceim, amit a természethez és Istenhez való közel kerülésre használtam fel. Tulajdonképpen mi másra?
Anyu járókerettel tesz már pár lépést szobán belül. Nagyon gyenge még. 
M. május elsején el tud jönni hozzám, ma előballagás lesz a kollégiumban, lenyírták a lakótelepen a füvet míg távol voltam, és terjeng friss a fűillat. 
A buszmegállóban megkérdezte egy idős ember, hogy leülhet-e mellém, és mesélt magáról és a bajairól. Buszon egy másik ugyanezt tette mellettem ülve. 
Sok a mondanivaló, de kevés, aki meghallgatja. Mi mást szűrhetnék le ebből?


9 megjegyzés:

  1. Igen-itt sokszor magamra ismerek.( Többször kellene magamon kívül másra is figyelni.)
    Minden jót!

    VálaszTörlés
  2. Alkalmas vagy a meghallgatásra. Segítség vagy, ha így jobban tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Engem is elkapnak időnként, s ha egy akkor több is, nem is tudnak a másikról. Jó egy ilyen tanárnő, sokszor mondtam már neked!

    VálaszTörlés
  4. Neked is nagy szükséged van a lazításra, Éva. Az én fejem is túl sok mindennel van tele egy hét óta. Nem tudom, mikorra tudom megszűrni... Szerdán megyünk a második temetésre, repülővel.

    VálaszTörlés
  5. Flora, régen voltam ennyire nehéz és fáradt állapotban. Az az érdekes, hogy tudatában vagyok, hogy a lelkem, mindenféle testi tüneteket produkál. Nem csak a jelen helyzet okozza, hanem évek hosszú során lerakódott görcsök, olykor nem a saját életem élése.
    Magas újabban a vérnyomásom, magas volt ma a cukor értékem is, pedig egyik sem volt rám jellemző.Nem tudok most lazítani. Egyszerűen nem megy.
    Kell idő neked is, míg megszűröd a benned lévő szűrendőt.Készülj fel rá, de ezt úgyis tudod.

    VálaszTörlés
  6. Bizony kevesen vannak a meghallgatók és sokan beszélnének valakivel, aki figyel kicsit rájuk.

    De mi itt meghallgatók vagyunk, még ha csak távban is. :-)

    VálaszTörlés
  7. "voltak perceim, amit a természethez és Istenhez való közel kerülésre használtam fel. "----olyan jó,hogy az ilyen percek nincsenek helyhez kötve!
    örülök,hogy anyukád jobban van!
    próbáljál kicsit pihenni,ha lehet!Bár vannak idők,amikor összejön minden.
    Édesanyád műtétje nagyon megviselt, elvette az erődet.Ezt ismerem,gondolok rád!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu