2013. április 19., péntek

Otthon

Az otthon a menedék, akármilyen lakótelepi, nem sok négyzetméteres is. Nem ettől függ, egyre inkább látom, érzem, és aki azt mondja, hogy ő ott ( megnevezi a lakótelepet, ahol én lakom) nem lakna, mert neki igényei is vannak, az nem tud a világról még sokat, legalábbis nem eleget. Először bevallom sértett - működött az egom, hajjaj!- , mert sokszor a lakóhely pénz kérdése is, de most már nem gondolkozom azon a bizonyos mondaton.
Vágyaink, igényeink lehetnek, de az otthon lényegét másképp látom.
A lényegnek valahol máshol van az otthona.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon a szívemből szóltál.Életemben laktam már fürdőszoba nélküli szolgálati házikóban, lepusztult lakótelepen, elegánsabb lakótelepen, kertes házban és mindenhol nagyon boldog voltam.

    VálaszTörlés
  2. Sok helyen laktunk mi is. Otthonra azonban nem leltünk minden helyen. Tőlünk függött, hogy melyik lakást nevezhettük otthonunknak. Az egyik nagy kedvencük ép egy panel lakás volt.
    Éva!
    Te benned él az otthon.
    Minden sorodból, képedből árad ez a biztonságot adó melegség.

    VálaszTörlés
  3. Igen, az otthont elsősorban mi teremtjük magunknak, magunkban, ahogy Györgyi is mondja. Alakítjuk.
    Az adott környezet ráadás. Lehet luxus is, de rideg...

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is bennünk van, mi tesszük azzá a környezetünket,akárhol legyen.A mi melegségünk, s tagadhatatlan a dolgaink. Legyen az egy csésze, egy virág, egy könyv.

    VálaszTörlés
  5. Tudom, hogy sokan tudjuk, amit itt közösen leírtunk.
    Remélem, sokan rájönnek majd mások is.

    VálaszTörlés
  6. Szentigaz. Voltam olyan helyen látogatóba, hogy bármikor odamehetne egy lakberendezős újság fotózni, mert annyira szép ház..... de nem találok benne egyetlen jelet sem, ami arra a Valakire vagy Valakikre utalna, akik ott laknak. Mert ők ott "csak" laknak. Az otthon a kis bizalmas zugokból, a kedvenc, kiült karosszékünkből, a töröttfülű régirégi bögrénktől, egy baráttól kapott kedves emléktől a polc jobbfelső sarkában, szóval valami ilyesmikből áll, ami nem másról, mint rólunk szól... Rólad, aki benne élsz. Úgy örülök, hogy sokan vagyunk ilyenek.
    Nemrég voltam egy kedves, idősebb barátnőmnél látogatóba, egy évben egyszer, ha eljutok, akkor lezuttyanok a negyedik emeleti panellakás picike nappalijának a kanapéjára - egy kedves családi házban éltek, a válásig, utána pedig ez "jutott" - és mindig azt érzem, és mondom is neki, hogy mennyire szeretek én itt nálad! Mert ugyanúgy be tudta lakni azt a kis panelt is, mert Ő van benne...Szóval igazi otthon ez is!
    Elnézést, hosszú lettem....:)

    VálaszTörlés
  7. Krikszi, szeretem a hosszú válaszokat is, Te csak ne fogd magad vissza!:-)
    Úgy van, ahogy írod!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu