2013. április 18., csütörtök

Elmentem a piacra...

...medvehagymát venni.
Nem bírtam ellenállni pár virágos ágnak sem, letörtem egyet-egyet, így vannak a szobámban. Aranyeső is van, és néztem a falon a besütő nap árnyékait. Benti programnak jó korai kelés és munkahely után egy kávéscsészével a kezemben hazajövetel után! 
Rendbe tettem az erkélyem, felhozom a  tárolóból a székeket, kb. egy hónapja vettem egy új asztalt is. Szeretek kint lenni kert híján néha az erkélyen délelőtt napsütésben, délután árnyékban.
M. Marseilles-ben és Aix-en-Provence-ban van, ugyanaz a nap süt rá most, csak valahogy másképp.
Amúgy fáradt vagyok. Nem tudom, csak én kínlódom ennyire, mikor örül kellene a tavasznak, de csak szédelgek a napsütésben olykor túlöltözve( 24 fok árnyékban), de a reggeli induláskor még hideg van.
Anyu is annyit talpal- olykor kísérem én is- a műtét előkészítése miatt: labor, belgyógyászat, altatóorvos, onkológus, sebész, CT.... Többször is kell menni mindegyikhez, és látom rajta, hogy fáradt. 
Lelket megviselő azonban az, amikor megmutatja mi hol van nála, ha kellene ( tudom, mire gondol), és átad bizonyos iratokat is nekem. 



 

19 megjegyzés:

  1. Stali, adom is!:-)
    Előtte nem is mutatom, csak ti tudjátok, hogy fáradt vagyok!Egy kis nyafogás valahol kell.:-D
    Fél órás pihenés azonban helyrerak még munka előtt. Ezért van az árnyék bambulása is a falon.Jó program!

    VálaszTörlés
  2. Ó, sajnos ez ismerős : megmutatja, mi hol van, ha szükség lenne rá...az én édesanyám(is) 76 éves, és hát egyedüli gyerek vagyok..na és ő (mi) is műtétre készülünk az ősszel..
    Sok erőt kívánok Nektek, rendben lesz minden.Tudod, a gondolatnak teremtő ereje van..

    VálaszTörlés
  3. Bent megfagysz érzés, kint kánikula. Erőt neked!

    VálaszTörlés
  4. Pave, én is egyedüli "gyerek" vagyok minden előnyével és hátrányával.Köszönöm a kívánságod, anyudnak is minden jót és neked is!

    Holdgyöngy, rólad tudom, hogy a melegfront megvisel. Minden jót neked.

    VálaszTörlés
  5. Sokan bízunk abban, hogy minden rendben lesz. Kint melegebb van, mint bent, kellene még két három hét, mire átveszi a ház a kinti meleget, esténként még fűtünk. Szédelgek időnként én is, most meg hirtelen jött a jó idő, de nem is baj, én már nagyon vártam, majd egyenesbe jövünk.:)

    VálaszTörlés
  6. Édesanyád nagyon boldog ember, hogy ilyen lánya van. Lehet, hogy nem mutatja, de biztosan nagyon büszke rád. Szeretné, ha biztonságban tudhatna, akkor is amikor ő már esetleg nincs veled!
    Ebből is látszik milyen fontos vagy neki.
    Sok erőt és napsütéses szép napokat kívánok mindkettőtöknek!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon meg tudlak érteni, egy jó adag bűntudattal tetézve, mert nem vagyok mellette... De ezt már tudod.
    Most tettem rendbe zsebkendőnyi kertemet, s időnként erkélyről álmodom, ahol nem kell a gazt gyomlálni, gyepet nyírni... Énekelnek a madarak!

    VálaszTörlés
  8. Kovtama, 3 hete még a hóval voltunk elfoglalva. Hirtelen a váltás, engem ez zavar( szervezetem viseli meg), de lehet, hogy egyszerűen tudomásul kellene venni, ami részemről agyilag megy is, de a testem tiltakozik.

    VálaszTörlés
  9. Boró, nem tudjuk mi lesz, lehet, hogy még sok közös évünk van, de tudom, hogy megnyugodva megy be a kórházba, hogy rendben hagyott itthon bizonyos dolgokat.Tehát végigcsináljuk ezt a részét is( iratok stb.) és az orvosokat is.Én is így akarnám, illetve akarom, ha egyszer sor kerül rá. Elrendezni azt, ami maradhat utánam.

    VálaszTörlés
  10. Flora, tudom,hogy mi zajlik benned. A bűntudat mindig jelen van bennem is, pedig közel voltam hozzá mindig.
    Megszokta, természetes számára, nem jár érte elismerés.
    Most már nem kereshetem a szabadságom, mikor egyre nagyobb a szüksége rám. Teszem a dolgom, vele vagyok, adom a szeretetet, a törődést, magam miatt és miatta is.Így van most jól! Én is így vagyok nyugodt.
    Erkély kész, kinn van egy asztal, két szék, és virág is lesz.Gazolni a járólapokat nem kell természetesen, csak gyakran felmosni.
    Egyébként én kis kertre vágyom,vagyis arra, ami nincs.De az erkélyem szeretem.

    VálaszTörlés
  11. Most már némi tapasztalattal a hátam mögött az idősgondozásban, nagyon-nagyon megdícsérlek, hogy ilyen szépen csinálod a dolgod.
    Én nem vagyok senkijük a gondozottaimnak, de látom, mennyire fontosak számukra ezek a dolgok. És valóban megnyugtató.
    Tudom, hol van Margit néninél a pótkulcs, amivel bejuthatok a házba, ha netán ő benn lenne összeesve. Tudom, hogy Gizi néni nem szeretné ha fekete ruhában temetnék...és egyebek.
    Tudod, Éva manapság sajnos a halál tabu téma. Ha a szerettünk ezzel hozakodik elő, sokan leintik, jajjj, anyu mit beszél ilyeneket?!
    Pedig igenis kell beszélnünk ezekről! Nem foszthatjuk meg az öregecskéinket attól, hogy megnyugodva hagyhassák el a világot.
    Régen más volt. Ezek sokkal természetesebb dolgok voltak. Otthon ravataloztak, a gyerekek is jelen voltak. Ma már sokan temetésre se engedik el a gyereküket. Teljesen abnormális dolog.
    Reméljük édesanyáddal minden rendben lesz!
    Tudod milyen nagy dolog, hogy megnyugodva mehet be a kórházba, minden eshetőségre felkészülve?
    Nagyon jó gyereke vagy!

    VálaszTörlés
  12. Pipulka, teljesen egyetértünk.Nem keménység, ridegség, amit teszek, hanem éppen az ellenkezője.Ismerem az ő egyéniségét, most éppen úgy viselkedik amilyen ő, és amilyenné engem is részben nevelt. Sok a különbség közöttünk, de ez nem!
    Fegyelmezetten ( is)rendezni kell bizonyos olyan fájó dolgokat, melyeket fontosnak ítélünk.
    Megbeszéltük, hogy nem a rosszra gondolunk feltétlenül, de a nyugalom a gyógyuláshoz is kell. Immunerősítő!Neki pedig nyugalom, ha rendezi a dolgait, nekem pedig az, ha ebben segítséget nyújtok neki.
    Nem hagyna a lelkiismeretem soha nyugodni, ha nem így tennék.
    Köszönöm a dicséretet,de nem igazán jár érte, ez valahogy természetes.Hidd el, ez nem is álszerénység részemről, így érzem.
    Megint megfordult a fejemben, hogy írjak-e egyáltalán róla, éppen az önfényezés gyanújának kikerülése miatt, de mi másról írhatnék, ha nem arról is, amivel a napom elég nagy része telik.
    Köszönöm, hogy írtál.

    VálaszTörlés
  13. Nem minden gyerek ilyen ám, mint Te.
    Szóval a dícséret jár és punktum. :-) Házigondozói tekintélyemnél fogva, hihihi.

    VálaszTörlés
  14. Pipulka, akkor köszönet a dicséretért!:-)
    Bizonyára sokat tapasztalsz a munkád miatt is. Én is látok rosszat is, de az környezetemben( kollégák, szomszédok) több a jó, mint a rossz tapasztalat.

    VálaszTörlés
  15. Medvehagymás, sonkás kenyérkét majszolva olvaslak.
    Hétvégén vettem a Liliomkertben.
    Most az öcsém is hozott frisset.
    Ebéd ma is medvehagymaleves.
    Végletesen jó idő van.
    A kert szépséges, tavaszi rendrakás, kert stb...
    De jó, hogy nyugger vagyok.
    Este beájulok az ágyba.
    Gondolok Rád!

    VálaszTörlés
  16. Márta, de jókat írtál! Élvezd ezeket a pillanatokat!

    VálaszTörlés
  17. Régen sokkal természetesebbek voltak ezek a dolgok, ma egyfajta rettenet és homokba dugott fej a hozzáállás a halálhoz. Régebben az öregek bölcsek voltak, akiknek szavuk volt a családban, és békésen, megtelve az élettel mentek el.Manapság inkább csak intünk egyet, ha mondanak valamit. Szerencse, hogy érzem, olvasom az írottakból, Nálatok nem így van, mint manapság.
    Bízom benne, hogy minden rendben lesz, és az elrendezett dolgok jó érzésével még sokáig lesztek együtt.

    (Ezt a kis kosárkádat az asztalon, benne a szép, egyszerű üvegekkel nagyon szeretem)

    VálaszTörlés
  18. Érdemes volt most itt elidőzni.
    Igaz az én szüleimnek a húgom a támasza.
    Jövő héten viszont találkozok Velük.

    Erőt és kitartást Neked és édesanyádnak!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu