2013. április 14., vasárnap

Dombra fel, dombról le...


"A természet nem úgy jelenik meg előttünk, mint vak erők káosza, nem úgy, mint energiának és anyagi részecskéknek a kusza keveréke; éppen ellenkezőleg, nyilvánvaló rend van benne. "

Johannes Reinke


Most, hogy végignéztem a szombati képek egy részét, szerintem a "rálátás és átlátás" örökös kívánalma sejlik át rajtuk, mely alapból bennem van.
A fák girbegurba ágai csak látszólagos káoszt mutatnak, én abban is a rendet látom.
Utunkon sok " bölcs" fát láttunk, legalábbis annak látszottak a koruk miatt, az idő múlása ugyanis nemcsak a leépülést jelenti. Mindegyik nekünk tetszőnél megálltunk, addig is pihentem legalább:-), mert rájöttem, hogy nem vagyok edzésben, és emlegettük sűrűn a tavaszi fáradtságot is. Első ilyen élmény idén!
Aztán megérkeztünk a célhoz, először egy alacsony kilátóhoz, utána a magasabbhoz, mert fő a fokozatosság. 
Hála a tegnapi esőnek és az éppen elvonuló frontnak, a levegő kristálytiszta, messzire látni engedő volt, a színek ragyogtak, a fekete-fehér téli látványból lassan kikeveredünk.
Minden halad a maga útján.



U.i.: 
A képek a soproni Bécsi-dombon és dombról készültek. Ha valakit érdekelne egy soproni látogatásakor programként, annak leírom, hogy a határhoz vezető 84-es út jobb oldalán található, és mi az Arcus étterem( pihenőhely) mögötti útról mentünk fel a Hubertusz kilátóhoz.

12 megjegyzés:

  1. Igen, Alessia, jól érzed! Nem véletlenül gondoltam rád is, mikor a soproni programajánlást megtettem.:-)
    Nagyon szívesen!

    VálaszTörlés
  2. A 4. képen balra hátul a a magyar Ágfalva település látható, előtte a kissé nagyobb falu az osztrák Schattendorf. Jobbra hátul a havas hegy az osztrák Schneeberg. Egészen lent vízszintesen a a 84-es út( piros és kék autók éppen rajta), amely a Sopron-Klingenbach határátkelőhöz vezet. Van egy kerékpáros-gyalogos átkelő Schanttendorfnál is.
    Én a lakástól azt szoktam egy kis gyaloglásra használni. Balra lenne a képen az otthonom( arra van Sopron), ha ráfért volna a képre, de nem fért.
    Lazán megvan 40 perc alatt tőlem Schattendorf.Most már elő kell venni a nordic walking botokat is. Csinálok majd időt rá!

    VálaszTörlés
  3. isteni idő van, csodásak a képeid...voltunk arrafelé pár éve egy kora nyáron, emlékszem a szél hogy fújt..gyönyörű

    VálaszTörlés
  4. Az első képed fogott meg nagyon nagyon....a Fa a "girbegurba ágaival"...Csodás...

    Szép vasárnapot...
    P.

    VálaszTörlés
  5. újra elolvasva (nemcsak a képeidet befalva) rájöttem, hogy tényleg tematikusan raktad össze a képeidet: a "messzirelátni"-vágy kis részlete


    köszönöm

    VálaszTörlés
  6. Katalin, az időrendi sorrend is ez volt.A szél gyakran fúj itt, mondhatnám szinte mindig!Láttam, te is élvezted a tavaszt.Gondolom, most mindenki ezt teszi, a tél kiéheztetett mindenkit.

    Piroska, szeretem az ágak rajzolatát, ezért is jó a tél, mert látni. nyáron a levelek takarják ezt a látványt.Nagyon sok szép fát láttunk tegnap.

    VálaszTörlés
  7. ez az utolsó kép olyan érzést keltett bennem, mintha én állnék ott a kilátón:) csodás!

    VálaszTörlés
  8. Itt a tegnapi volt az első igazán tavaszi nap. A tengerparti homokon töltöttük, igaz, egyelőre felöltözve, de a napsütés akkor is jót tesz.
    Nem csodálom, hogy hirtelen kifárasztott téged ennyi gyaloglás egy hosszú, betegeskedő tél után...

    VálaszTörlés
  9. Flora, tengerparti homokban a tavasz? Tetszik a hétvégéd!

    VálaszTörlés
  10. Orsi, körbe-körbe mászkáltunk a kilátóban. Más látvány mindenhonnan. Jó volt.

    VálaszTörlés
  11. Ez egy szép nap volt!
    Mi a Tómalmot és a Fertő partját választottuk.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu