2013. február 20., szerda

Ami nincs...

... bennem, azon nem segítenek a tárgyak. Pótolják ugyan a tárgyak a hiányt, és valóban megszépíthetik a napokat, praktikumukkal segíthetnek.
Csak akkor tudok selejtezni, ha nincs bennem szorongás, mindenféle fogva tartó gondolatok, ha szabaddá tudom magam tenni, ha nem köt erősen a múlt és a jövő.Néha egészen jó vagyok már benne, de még nem sajátom az állapot.
Nincs az az üres polc, amit az ember rögtön tele ne tudna rakni, olyan szekrény sincs. A birtoklás pillanatnyi és sokáig nyújtott örömével sokszor élünk, és nem feltétlenül elítélhető módon. 
Most először vagyok egészen jó selejtezés témában! Sürgetni sem lehetett, mindennek megvan az ideje, és még innen is lehet fejlődni, de azért érző lélek vagyok és maradok.:-)



13 megjegyzés:

  1. Igen, meg kell érni...ezt mondom magamnak, sokszor, sok helyzetben.
    Kipakoltam a Rebeka szekrényét, akadt benne kinőtt nadrág, blúz stb. De amikor a kis babalepedőket szedtem ki...na erre nem voltam megérve...
    :)ismét köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Júlia, ami nem megy nem kell erőltetni.:-) Ami könnyen megy, attól meg lehet szabadulni.Néha még akkor is gondolkodom, de megbeszélem magammal, mikor kellett utoljára, és vajon kell-e még.Aztán már nem szabad gondolkodni,mert...:-)
    Gyorsan be a zsákba, és hamarosan el is felejtem!
    Babalepedő fontos, az is marad!:-) Fájdalmat ne okozz se magadnak, se másnak. Nem erről szól a selejtezés.

    VálaszTörlés
  3. Én már nem is tudom, hogy meg kellett e erre érnem? Vannak tárgyak, amit soha semmiért. Nem sok. Én mániákus selejtező vagyok, elosztogató, kidobó. Férjem fogja is a fejét néha és kitartóan válogatja át olyankor a kukákat.:)

    VálaszTörlés
  4. Én is nehezen veszem rá magam,de olykor jön az érzés,hogy kifelé a sok kacattal.
    De ami a szívemhez nőtt,ami szép emléket idéz,vagy ahogy Júlia,én sem tudok,sőt nem is akarok az első kisruhától,a kisplédtől megszabadulni.
    De tényleg jó érzés néha rendet rakni a szekrényekben,és közben a fejemben is rend lesz.
    A költözés nekem egy hosszú időutazás volt.Egy évig pakoltam,rendszereztem a sok régi papírt,tárgyakat.Ezer dolgot felidéztek bennem,és sok minden került helyre bennem az évek távlatából.

    Már én is elkezdem a rakodást,a közelgő tavasz minden évben erőt ad hozzá:))

    Leírtad mindazt amit én is érzek egy-egy pakolás kapcsán,csak nem tudnám ennyire összeszedetten és jól megfogalmazni.Én is köszönöm:)


    VálaszTörlés
  5. Én meg hamar megírtam azt a bejegyzést, amire napok óta készültem.

    VálaszTörlés
  6. Kovtama, Tálaló, vannak dolgok melyektől én sem, soha nem válnék meg, de nem is ezekről írtam.
    Költözés, tavasz erőt ad, de nem tudom megfogalmazni másképp az is, amikor bennem lezajlik valami, amikor egyfajta minőségi változáson megyek át.Úgy fogalmaztam, hogy megérek rá. Ez valami szabadság érzés-féle és nem a függésé.Mikor helyet akarsz az újnak, mikor át akarod látni a dolgaid, és a számodra kedves, fontos legyen csak veled. Ez a lelki háttere.Időnként elkap.:-)

    VálaszTörlés
  7. Holdgyöngy, megyek olvasni.

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a selejtezéshez! Én nehezen veszem rá magam, bár az utóbbi időben mintha kritikus szemmel tekintenék egy-két tárgyra. Meg arra gondolok, hogy másnák sokkal jobb helye lesz!:)

    VálaszTörlés
  9. Tipitá!
    Régen tettem meg ezt jól, ahogy mindig is szerettem volna. Talán ezért a buzgalom most bennem. Valami összejött!
    Amúgy meg egy lakótelepi lakás nem tűr meg tárolásokat, sok elavult, idejét múlt holmit, ha csak nem nagyon fontos emlék. Nagyon fontos emlék!

    VálaszTörlés
  10. Erről a témáról már többször írtam én is... Egyik problémám a feleslegessé vált tárgyaktól szabadulás... Kérdés: honnan lehet tudni, mikor válnak "véglegesen" feleslegessé? Azt hiszem a feng shui mondja valahol (de nem vagyok nagy szakértője), hogy ha valamiről 1-2 évig símán el tudunk feledkezni, nyugodtan szabaduljunk meg tőle...

    VálaszTörlés
  11. Flora, megérzés is, amikor már elmúlik a vonzalmam iránta, de biztosan időben is lehet mérni.
    Én 1-2 évet kevésnek tartok, pedig lehet, hogy elég lenne.Ezért nem selejtezek annyiszor, ahányszor valójában kellene.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. a "felesleges" tárgyról akkor derül ki, hogy mégse (volt)az, ha már kidobtad... mert akkor pont arra lenne szükséged!!!
    én már azt gondolom meg jobban, hogy újat vegyek-e, valóban szükséges-e...

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu