2013. február 10., vasárnap

Vasárnap délután


Megnéztük a neten, hogy hol van legközelebb farsangi mulatság. Közeli osztrák falvakba indultunk tehát, ahol régi, cseh újhullámos filmek hangulatát visszahozó fúvószenekarok nyomták az utcán. Visongatások, kurjongatások mellett az erősödő havazásban műbajszos fiúkkal színes-fényes ruhában táncoló lányok adták a délután képeit.
A kínált és elfogadott  ajándék kalács szelettel a kezemben bámészkodtam, és a tervezett, könnyen be is tartott egy korty erejéig belekóstoltam az osztogatott, igencsak savanyú borba. Nem is illett volna ide más, ennek így kellett lennie. 
Közben a szélben, hóban sétálva, mert kell a levegő is( nesze neked 3 hete tartó arcüreggyulladás!), a falu magányos vasútállomásának sínein egyensúlyozva  a hely elhagyatottságának lúdbőrös élménye is átjárt. Miért is szeretem az ilyen, a többség által került hangulatokat? Soha nem szomorít el, hanem inkább élvezem.
Tulajdonképpen a havas falvak között vezető szép utak és erdők  voltak az igazi élmények, és az egész nap újra kitartóan, szúrósan szitáló hó.
Visszatért a tél.



3 megjegyzés:

  1. Itt is leesett a hó ma éjjel megint! Pedig hamarosan ismét vissza kell mennem Magyarországra, ami jelenleg rossz hírnek számít...

    VálaszTörlés
  2. Jó hangulat lehetett, s igazad van, cseh filmekre emlékeztet. S ma már tán oly ritka, vagy én nem járok ilyen helyeken?

    VálaszTörlés
  3. Flora, vártam híreket tőled, ezek szerint rossz hírek értek el téged is.

    Tamás, Brennbergbánya már Magyarországon van. Visszafelé jövet kattintottam le az autóból a táblát. Nem vettem észre hol volt a határ, erdőn át jöttünk. Egyszer csak magyarul voltak fenn a feliratok, tehát átjöttünk valahol. Hol van már a szögesdrót?
    Akkor együtt élvezzük a más által nyomasztónak tartott hangulatokat?:-)
    Egy havas vasúti sín varjúkárogással , régi kihalt állomásépülettel nekem tetszik. Ez van!Olyan mintha egy filmet néznék, nem a romantikus fajtából.:-)

    Holdgyöngy, minden évben egyre elmegyünk a környéken, csak úgy. Nem igazán az stílusom, de figyelem mire hasonlít, hogyan viselkednek az emberek, átadják-e magukat a viháncolásnak. Falun ez nagy esemény.
    Egy kis délutáni program, de inkább a séta, a friss levegő vonz benne.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu