2013. február 23., szombat

A szombati hó harcos szépsége 1. rész

Kiástuk az autót ma reggel, szerintem minimum volt úgy 20-25 perc, pedig mind a ketten dolgoztunk. Az összes szomszéd ugyanezt csinálta, nem tudtuk hova lapátolni már a havat, hogy ne a másik munkáját tegyünk tönkre. Örömteli kínunkban nevettünk is, átkiabáltunk egymásnak, készültek a képek a nyári, forró napokra emlékeztetőnek, aztán mindenki elindult valahogy.



Mi is elindultunk Rustra, ahol déli 12:00-re beszéltünk meg találkozót a fiatalokkal: a srácokkal és Sophie-val.
A számunkra megszokott odavezető nem főútról hamarosan vissza is fordultunk, mert zárva volt a hó miatt. Úgy, de úgy éreztük, hogy ez lesz, de miért ne tegyünk egy próbát?! Buzgott bennünk a kihívást is elfogadó harci kedv.:-)



Egy másik, jobban takarított utat választottunk, és végül megérkeztünk éppen időben oda, ahova kellett. Ez a lényeg, de késni sem lett volna bűn. Helyzet volt: hóhelyzet.
Az ifjúság is megküzdött a hóval  az autó kiásásakor és útközben  is a másik oldalról érkezve. 
A szép osztrák városka is sok hóval várt ránk( mi mással?), sétáltunk egy nagyot, minden kis utcába befordultunk, majd megkönnyebbülésünkben, hogy végre ott vagyunk együtt, elkezdünk hógolyózni a főtéren. Mikor nem fényképeztem én is kaptam és adtam a hóból, és olyan jó volt. Régen hógolyóztam ekkorát, és annyira, de annyira kellett már. 





11 megjegyzés:

  1. :)
    Igen, igen, Nem hiába jött még hó hozzátok. Tudjuk, hogy nem lesz hosszas már, ettől még jobban szeretjük, biztosan ti is, és milyen okosan megélitek, talán pótolva, ami eddig kimaradt, vagy éppen megismételve azt, ami legszebb volt ebben a télben.
    Jó pihenést:)

    VálaszTörlés
  2. Ez annyira aranyos!....amúgy meg mindenki másképpen éli ki a vágyait...és ez így van jól. :)

    VálaszTörlés
  3. Júlia, december közepe óta ismételjük az élményt, amit az idei tél ad. Januárban egészen komoly harcra késztetett minket hófúvásokkal is, és azóta is alig volt hómentes napunk.
    Mára mennyiségben felülmúlta önmagát, de mivel szél nem volt, hófalak sem voltak, így szerencsére eljutottunk ahova akartunk, de rezgett a léc erősen, mikor visszafordultunk a lezárt útról.
    Hiányzott volna a mai nap, ha nem így alakul.
    Délután még olyan, de olyan hóembert építettünk közösen a Fertő tó partján( majd lesz kép róla később), hogy majd' szétvetett minket a büszkeség.
    Én egy tenyérbe való picikét is csináltam, hogy kiéljem a vágyott, de igazi tehetség hiánya miatt soha ki nem élt művészi álmaimat:-)))

    VálaszTörlés
  4. Mammka, bocsánatot kérek. Írtál ide egy mondatot, de véletlenül kitöröltem. A mondatod ez volt:

    "Annyira, de annyira jó!:-)))

    VálaszTörlés
  5. Ozser, én nagyon kiélem! Kis hóember, aztán nagy hóember építése!:-)))
    Mint tehetség hiányában egyfajta szobrászat! Ez aztán végképp nem időtálló, de a pillanatnyi örömnek nagyon is kedvez!

    VálaszTörlés
  6. Kíváncsi vagyok, Ozser, mit szólsz majd a közös, nagy hóemberünkhöz. Én is görgettem a havat, de a hóember "arcáért" is én voltam felelős. Mi más volt közelben, mint nád a tó parton, abból hoztam össze végül!
    A pici, saját magam gyártotta hóemberke az oldalsó sávban máris megtekinthető!!!

    VálaszTörlés
  7. Autót ásni induláshoz élménye és a másik munkájának megbecsülése kipipálva. Időben megérkezni a látottak és tapasztaltak alapján minden elismerésem.
    "Kihívást is elfogadó harci kedv."
    Találó kifejezés egy cél megvalósításához. Nemrég egy katasztrófa védelemben ténykedővel hozott össze egy este.
    Egy tanulságos történetet mondott, amiben mi emberek ezt a kihívást elfogadó harci kedvünket a restség vagy csupán a kényelem miatt egy másra hivatott szervezetre testálja.:(
    Aktív szabadidős program hógolyózással feldobva. Élmény ezt a játékosságot olvasni.:-)

    VálaszTörlés
  8. Éva!...kíváncsivá tettél!:))
    Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben. :)
    A alkotás egy szép rezgésnek a megörökítése. Egy lelki mámor feledhetetlenné tevése.:)

    VálaszTörlés
  9. Tibor, a te érzékenységedre vall, hogy ennyi mindent észrevettél.
    Köszönöm a látogatásodat.:-)

    VálaszTörlés
  10. Ozser!
    "Egy lelki mámor feledhetetlenné tevése..."

    Ez az! De jól leírtad. Az együttlét, a hó a minden ott volt, és kézenfekvő volt a hóember építése. Azt is együtt, azt is a hóból és örömből!
    Velünk volt a szép rezgése.

    VálaszTörlés
  11. Figyeltem M-t. Ő nem vett részt sem a hógolyózásban, sem a hóember építésben, sem a hangos nevetésekben.Ő ilyen, nem ítélem el érte. Csendben nézett minket, és készített pár képet rólunk.
    Mivel a srácaival régen özvegyen maradt, egyszer mikor beszéltünk arról kinek mit ad a másik, ő azt is megemlítette, hogy én azt tudom adni a fiúknak, amit ő nem. Például az önfeledt játékot még felnőtt fejjel is, ő nem tud ebben feloldódni.
    Én pedig nagyon elfogadó vagyok. Kaptam tőle két szeretetre méltó fiút.Nagy érték az annak, akinek nincs saját gyereke.Szerethetem az aktuális barátnőt, most pl. Sophiet, és olyan jó, hogy ők is keresik a társaságom.
    Igaz, a szakításokat megszenvedem én is. Szerencsére nem sűrű esemény.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu