2012. augusztus 31., péntek

Kezdés

Reggel és este csípős, napközben ájulásig fülledt időben közeledik az ősz. Kivéve ma, mikor reggel is, délben is esett. 16 fokos kardigános, esernyős idő van.
Megyek a munkahelyemre, időjárás illik a hangulathoz, legalább ebben nincs ellentmondás.
Végezzük a tanév előkészítését. Információt távoli felettesektől nem kapunk, nem mert titkolóznak, hanem mert nem tudják. Nem tudják kihez fogunk tartozni, honnan nem kapjuk a pénzt felújításra, meddig van munkahelyünk...
Közvetlen főnökeink elmondják hogy bizony ilyen körülmények között végezzük a munkánkat! Mi rutinból, sok éves tapasztalatból megtesszük, haladunk, mert a gyereknek hamarosan érkeznek. Sebeket is nyalogathatnánk, de minek? Mi időnkből vesszük el, most nincs rá idő.
Túl sok reményt nem látunk arra, hogy segítséget kapjunk, de nem is lepődtünk meg. Ha " csak" hagynak minket dolgozni, és nem akadályoznak túlságosan, az már segítség. Cellux és rajzszög is kellett volna, de nem futja erre sem, előkapartuk a sajátot a fiók mélyéből.:-)))
Felkészültünk a tanévre, ajtók nyílhatnak. 
Itt tartunk... 


U.i.: Az alsó képen én vagyok, mikor első nap mentem az iskolába.

17 megjegyzés:

  1. Hát ezért van, hogy ma már csak a nosztalgia küldene vissza.

    VálaszTörlés
  2. Én valóságban csinálom nosztalgia nélkül....:-)
    Kell a rutin, ez segít át a bajokon, lelkesedés kicsit alábbhagyott. Mit szépítsem?
    Hmmm, ránéztem az időjárásos oldalra. Keleten 34-35 fok, itt 15 fok van most.
    Remélem, az mostani itteni eső odaér ahova nagyon kell, de megy vele a hideg is.
    Úgy készüljetek!
    Zokni a lábaimon, pléd is előkerült.

    VálaszTörlés
  3. Hehehe, szeretek én öreg lenni.
    Nézd meg, nálunk még mennyi! És még akkor a konyhát felfűtöttem.
    (Linda, okt.6.?)

    VálaszTörlés
  4. Linda hol, merre van?
    Térjünk rá vissza később, mert ahogy látom szombatra esik, és nem tudok olyan messzire látni! Szemüveg pedig az orromon.:-)
    Hol nálatok? Szeged vagy Bp?
    Szegeden 34 fok körül van, Bp-en kb. 32 fok. Az itteni 15 fokhoz képest Afrika!:-)
    Itt kellene a sütő is.

    VálaszTörlés
  5. Hű, a fenébe, lehet, hogy elnéztem valamit? Ha szombat, akkor lehet, még nem is megyünk Sopronba, mert lehet, akkor van bérleti előadás itthon.
    Pedig alighanem azombat. Egynapos Prága.

    VálaszTörlés
  6. ez szomorú.
    ma láttam, van, ahol bezárták az egy szem falusi iskolát, mert nem tudják fizetni a fenntartást...elsős gyerekek fognak buszozni a szomszéd falu iskolájába...
    de volt már ilyen, a 80-as években volt a nagy "körzetesítés", rengeteg felszerelt falusi iskola állt üresen évekig... aztán mégis visszavitték a gyerekeket a kis iskolákba, akkor kezdtem tanítani egy apró zsákfaluban, 43 gyerek volt az egész iskolában:)
    de rég volt:))

    mi lenne a megoldás, nem tudom. nagy szükség és nagy pazarlás van egyszerre.

    VálaszTörlés
  7. A helyzetünk hasonló a bizonytalanságban, a többi még megvan, meddig?

    VálaszTörlés
  8. de jó, hogy a végére odaillesztetted az anno kis cingárlábú-magadat:))
    olyan jó ellenpontozásnak, annyira szomorú, amiket írtál

    VálaszTörlés
  9. Stali, visszatérünk rá!
    Tamás, ömlik, szakad most is az eső, és 13 fok van.Mi vagy az önkormányzathoz, vagy az államhoz vagy az újonnan indított( teljes káosz egyelőre ez is)) járáshoz fogunk tartozni. Önkormányzat szinte csőd szélén, ország helyzetét ismerjük, járás még nincs!Most akkor?
    Bp-e az egyetem miatt voltál?

    VálaszTörlés
  10. Lillácska, ez volt már tavaly is, de nem a nagy negatív hozzáállás erőltetése miatt, hanem a realitás talaján állva nem is vártunk jobbat.Be is jött, a tavalyihoz képest rosszabb a helyzet.Végül is nem csak a pénzen múlik minden, nevelni, oktatni kell.Magam módján teszem amit kell, és meglátjuk.Kezdek fáradni, mit szépítsem, de összekapom magam.
    Igen, pazarlás és nagy szükség egyszerre. Jól mondod! Rossz a gazdálkodás, nem súlypontozunk.Oktatás, egészségügy annyira fontos lenne, És hol tartunk benne? Hogy mászunk ebből ki?
    Katalin, kis cingár voltam mindig gyerekként, hogy az a nagy szalag el nem röpített?

    VálaszTörlés
  11. Holdgyöngy, igen, bizonytalanság és a semmi! Kollégimban a szobákat nem tudjuk festetni, dugulást nem tudjuk rendszeresen alkalmanként 40.000 Ft-ért hárítani, jöna beázás, penészedés, zuhanyrózsa nincs pótolva, mindenféle gépek mennek tönkre, lázcsillapító, alapvető gyógyszerek nincsenek. Gyerek vagy hoz vagy nem otthonról. Illetve a kollégiumit is adunk, míg van. Aztán ne legyen beteg a gyerek, vagy borogatunk, vagy mit tudom én!Ahhhh!
    Gyerekek pedig a feszültségüket, rendezetlen családi hátterüket rongálással is levezetik.
    Itt hagyom abba!

    VálaszTörlés
  12. Tamás, majd összejön az írás egyszer, pláne, ha érzed is a szükségét. Most túl sok minden lehet a fejedben.
    Kivárom a mostani beszámolód és mindig várom a többit is.:-)

    VálaszTörlés
  13. Tegnap mi itt még felhőket sem láttunk az égen. Ma reggelre azért már az is megjött, de eső az nem. Hiába na kifáradt felhőnek már sok az a 300 km. Pedig itt aztán elkelne az eső, akár a hűvösebbel is.

    VálaszTörlés
  14. Itt az Alpokalján más az időjárás. Aztán tényleg kifárad a felhő...
    Kíváncsi vagyok valójában mi van a háttérben, de tényleg olyan, mintha "kifáradna" valahol, legfeljebb a Dunáig eljut, és vége.

    VálaszTörlés
  15. Sajnos én sem tudom pontosan, de úgy tanultam annak idején, hogy Mo-on főkén lombhullató erdők vannak, de most az éghajlatváltozás miatt szerintem inkább erdős sztyepp lesz belőle, az ennek megfelelő időjárással. Két évvel ezelőtt rekordcsapadék volt a Bükkben, ha jól emlékszem 1525 mm, most meg rekord csapadékhiány! Na ezt rakjuk össze! :(

    VálaszTörlés
  16. Adelid, nem tudom, hogy tudjuk ezt összerakni. Még talán nem is látunk annak a mélyére, ami kár érte a környezetet és a természetet.
    Visszafordíthatatlan elején vagyunk, vagy még van remény helyrehozni bármit is?
    Sok a szélsőség!

    VálaszTörlés
  17. Annyi mindent szeretnék írni erről, szinte mindenki érzi a bizonytalanságot az országban, akárcsak az én munkahelyem, amit most a nagy összevonáskor meglátogattam.

    Inkább írok arról, mennyi emléket idéz felez a szó: évnyitó,pontosan érzem azt a gyomrot szorongató furcsa érzést most is,ami keveredett várakozással izgalommal.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu