2012. augusztus 13., hétfő

Így augusztus...

...közepe felé tartva, az első csípősebb reggelek, fáradtabb fények után a blogokban megjelenik az ősz jeleinek kutatása. Így van jól, szerintem jó, hogy olyan helyen lakunk, ahol van 4 évszak, és kikívánkozik belőlünk majd a téma. Nem csak azért mert nem tudnánk másról írni.
Tegnap egy szépen kopott ablak alatt pókhálóba beleragadt száraz falevelet találtam. Miért tud ekkora örömöt okozni egy ilyen látvány? Tényleg nem sok kell hozzá, és van ebben a  tényben valami megnyugtató.
Ott tébláboltam egy darabig körülötte, míg mögöttem egy kastélyhoz tartozó, még mindig nyári kert volt érő, és -az is igaz-, hogy korán lehullott, rothadó, érintetlen almákkal. Kerülgettük is őket séta közben.
Vasárnap délután volt, és valami boldogság érzés futott át rajtam...Ez is így van jól!:-) 



9 megjegyzés:

  1. Ezek az ablakok anyám régi házára emlékeztetnek, aminek már nyoma sincs. De akkor, 94 körül, nekem kellett befestenem őket saját kezűleg. Hát, azt a festéktunkolást el lehet képzelni, mert persze a régi festék lemaratásától keményen eltekintettem.

    VálaszTörlés
  2. Elképzeltem!:-)De a jószándék megvolt. Mióta műanyag ablakaim vannak ez szerencsére kimarad az életemből!

    VálaszTörlés
  3. annyira szép képek, hogy nem lehet kivonódni az emléksugárzása alól

    (rondán fogalmazva, de a lényeget kihámozhatóan, remélem)

    VálaszTörlés
  4. Kihámoztam, de érthető is volt.:-)
    Azt hiszem a korom miatt én már a legtöbb látványban látok emlékképet is. Csak úgy átsuhannak néha rajtam, azt sem tudom miért.

    VálaszTörlés
  5. Neha azt hiszem , egyedul vagyok a masok szamara talan nemnormalisnak tuno oromeimmel, mint egy ilyen falevel, vagy pohalos ablak, vagy egy galamb , mokus bekoszonese, vagy egy pillango latvanya:)de nem, es ez is igy van jol:)

    VálaszTörlés
  6. Ági, sokan vagyunk, szerencsére!
    Én mindig az ilyen melankolikusabb szépségekre figyelek fel. Meg is kaptam már a magamét, hogy (ráadásul) nő létemre miért nem a hamvas rózsaszálra figyelek fel inkább. Arra is figyelek, de egy száradó, szépen pördülő falevélre inkább.Most mit tegyek? Ez van! Általában az van, hogy a többség a kisebbséget meg akarja győzni, mert azt hiszik úgy kell mindenkinek látni a világot, ahogy ők, és majd akkor lesz a másik ember boldog!:-)
    Persze, azt is tudom, hogy segíteni akar.Nehéz meggyőzni, hogy nekem így jó!

    VálaszTörlés
  7. A négy évszak kontrasztja nyilván kihat érzésvilágunkra is, modulálja azt... Kell, szükségünk van rá, hiszen elmúlás nélkül nincs újjászületés sem...

    VálaszTörlés
  8. Flora, Mági, élvezni ami éppen van, várni a következőt, és egyébként is a változatosság gyönyörködtet!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu