2012. július 10., kedd

Születésnap

A 3 gyertya nem 3 évet jelent, hanem 30-at, a kék szín pedig arról árulkodik hogy fiatalember az illető. Mi is hárman ünnepeltünk vasárnap.Úgy látszik a bűvös szám a hármas volt számunkra aznap. 



21 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot. Jó képek, a gyümölcstorta nagyon guszta.:)

    VálaszTörlés
  2. azért milyen érdekes ez - a kék szín az "ősigazságban" még a nőké volt, a vörös meg a férfiaké. Ki tudja, mikor változott ez, és miért.

    VálaszTörlés
  3. Boldog Szulinapot Neki!:)

    en szeretem minden szuletesnapom, ezert nehez egyet kulon elohivni..na de a ferjem 30-ikja emlekezetes, bele volt betegedve, hogy most mi lesz, megoregszik:D egy hetig vigasztaltuk, masok segitsegere is szuksegem volt:)

    Nagyon jok a kepek Eva!

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot az ünnepeltnek. Az hagyjám, ha a 30.-ra nem emlékszel, de nekem egy évtized maradt ki kb. Múltkor volt, lett volna róla szó. S mintha nem is lett volna, eltűnt. Elkeserítő volt.

    VálaszTörlés
  5. 3- mesebeli szám:)
    Életünk születésnaptól születésnapig- mese.
    Némely fordulatokat még magunknak sem mesélünk el:)
    Minden jót, Júlia.

    VálaszTörlés
  6. Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat.
    Kovtama, gyümölcstorta rendelve, gyümölcstorta elkészítve!:-)Másik kedvenc a brownie, de azt majd inkább télen.
    Szuliko, talán azért volt régen a vörös a férfiaké, mert az az erő színe, legalábbis számomra.Hogy miért változott meg, ki tudja? A vér színe is, az életé, amit a nők adnak.Ez csak találgatás, fogalmam sincs.
    Tamás, a te születésnapod közeleg hamarosan vagy egyéb családi összejövetel várható? Várom a beszámolót, én is szeretek ilyenről olvasni, sőt képeket is nézegetni.
    Ágnes, ez egy jó történet, amit meséltél.:-)Sokan vigasztalták a férjed? :-)Egy szülinapot én sem tudok előhívni, mind egyformán telik, visszafogottan, szűk körben.Kéne egyen változtatni, hogy ne ezt mondhassam el róluk.Mióta több képet készít az ember, az segít az emlékezésben.
    Holdgyöngy, ne hogy azt hidd, hogy nekem nem esnek ki évek!:-)Úgy elrepültek, hogy úgy kell visszafognom magam, hogy ne keseredjek el.
    Júlia, mese? Remélem így élem meg egyszer, most a valóság talaján állok inkább. Ha valami meseszerűt akarok megélni az percek, órák kérdése. Az is igaz, hogy ebből áll össze a nagy egész.Várok valami fordulatot, de azt hiszem magunknak kell megteremteni!:-)

    VálaszTörlés
  7. Off!

    Nekem tetszik ez a blog!

    http://olajzoldlevelekkeken.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  8. A vörös/piros, a Marshoz tartozó szín, valóban a vér szine is, az is Mars. A Mars szine is vörös, a vörös bolygó ( kora esténként még látható ). A Mars a férfi, a küzdő hadvezér, így kapcsolódik össze a férfi és a vörös.
    Az igazi férfi, amit a Mars szimbolizál: bátor, nyílt, biztonágot, bátorságot sugároz, lelkes, erős és erős akaratú, becsvágyó és lendületes, lovagias. Legyőzi önmagát, mer nyíltan szeretni.
    Igazi férfi viszont csak igazi nő párja tud lenni....

    Boldog születésnapot a 30 évesnek:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, hogy bepillantást engedtél a közös ünneplésetekbe!
    Boldog szülinapot az ünnepeltnek, Isten éltesse sokáig!:)
    Én sem emlékszem a 30.ra:))))

    VálaszTörlés
  10. Mági, köszönöm a magyarázatot és a jókívánságot.
    Van ötleted, hogy miért a kisfiúk színe a kék, és mostanában inkább a férfiak színe is az, és nem a vörös? A férfiak pl. inkább a kék törölközőért nyúlnak, ha a piros is ott van. Vagy hozzájuk még most is inkább a vörös illik, mindazokért a tulajdonságokért, melyeket leírtál?

    VálaszTörlés
  11. Éva( Erdős), akkor nem vagyok egyedül, sőt, már más is jelezte az " emlékezetkihagyást"!:-)

    Vagy régen volt, vagy nem volt fontos, vagy jobb nem is emlékezni rá, mert ott van valahol vége a fiatalságnak.
    Az is igaz, hogy azt az igazi ifjúkort én nem sírom vissza.
    Szívesen osztom meg azt, ami adott napjaimban emlékezetes.Ezen a hétvégén a kis bécsi kiruccanás és a szülinap volt az.

    VálaszTörlés
  12. Hogy a torta készítése miért volt az én feladatom, amit persze nagy örömmel tettem?
    A 30 éves ünnepelt édesanyja sajnos nem él, 9 éves korában veszítette el.Én egy távpótmama vagyok, de jó a viszonyunk, és én ezért hálás vagyok s sorsnak.
    Édesanyát pótolni nem tudok, és nem is akarok, de megteszem a tőlem telhetőt a törődésben, amit ilyen körülmények között, ma már egy felnőtt férfi számára, nem nagyon sűrűn találkozva megtehetek.Mikor megismerkedtem vele, akkor még teenager volt csak.
    Bal alsó sarokban róla van egy kis részlet a képen, gondolom kitalálható volt.:-)

    VálaszTörlés
  13. sok boldogságot a 30 éves ifjúnak, és ezeket üzenem, benne egy rég 30éves naplójegyzetével...:
    http://lineas.freeblog.hu/archives/2008/09/18/oreg_ifjak/

    VálaszTörlés
  14. Nekem nagyon emlékezetes a 30. születésnapom: Nyugat-Berlinben éltünk akkoriban, a fallal körülvéve, a francia zónában. A fiam másfél hónappal később született...

    VálaszTörlés
  15. Drága Éva, csak találgatni tudnék...
    Mindenesetre nem tenne rosszat az emberiség fejlődésének ha a férfi, férfi lenne, a nő meg nő és mindenki a saját feladatát végezné:)

    VálaszTörlés
  16. Aliz, köszönöm az írásod. Megemlítem, amit tudom, hogy tudsz, hogy csak kívülről öregszik az ember, belülről mindezt nem érzi úgy, ahogy az évei múlásával elvárható lenne.

    VálaszTörlés
  17. Tamás, majd ügyesen csinálsz olyan képeket, hogy a kecske is jóllakjon a káposzta is megmaradjon, és mint a népmesékben az okos lány( jelen esetben fiú), hoz is valamit, és nem is.:-)))A hangulatokat viszont jó lenne látni képen, -és várom is- arcok nélkül.-
    Igen, a Tűztorony csúcsdíszének leemelése után a napokban találtak egy időkapszulát, benne írással 1786-ból, egy közelebbi dátumosat is. A dísz restaurálása utáni visszatételekor most is tesznek bele üzenetet az utókornak. Olyan jó dolgok ezek!

    http://www.sopron.hu/Sopron/portal/front_show?contentId=40982

    VálaszTörlés
  18. Flora, neked milyen emlékezetes a 30. születésnapod! Ha valamilyen jeles dátumhoz köthető még egy év, akkor az emlékek könnyebben előjönnek. Neked ott van a fiad születése, és ez nagyon szép dátum.

    VálaszTörlés
  19. Mági, nagyon egyetértünk.Ez az egész vérre menő emancipációs dolog messze van tőlem. Persze, vannak kultúrák, vallások, ahol én már nem tudnék nőként élni, és jogosnak tartom a nők küzdelmét az alapvető jogokért, az élhető életért.
    Szeretem és szívesen is csinálom a női feladatokat.

    VálaszTörlés
  20. éva, bocs, de ezúttal én épp az ellenekezőjéről irtam...:):"öreg" ifjak

    miért van az, hogy a fiatalok érzik igazán "öregnek" magukat? (felháborító! - de el is gondolkodtató)

    egy 6 éves, hogy többé nem lesz 5 (l. Milne?) (de akár lányom...)

    egy 20 éves, hogy már nem tini

    és egy harminc.... miért is? ...stb:)

    de az is igaz, amit irtál...:)

    VálaszTörlés
  21. Aliz, tudom miről írtál, éreztem, értettem.:-) Örülök mindig, ha írsz. Kicsit megmagyarázhattam volna, hogy én is ezt a gondolatmenetet folytattam azzal, hogy a valós korunkat nem mindig érezzük, vagy nem akarjuk érezni tudatalatt sem. Vagy többnek, vagy kevesebbnek éljük meg.Vannak öreg ifjak és fiatal öregek...
    Az ember a kommentekben néha csapong, nem ír összekötő szöveget, csak belevág a közepébe!:-)Bocs'!
    Néztem pár perce az időjárás radarképet, látom, hogy megy felétek egy zivatar!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu