2012. július 21., szombat

Csak úgy...

Az jutott eszembe, hogy akkor igazán élvezetes a blogolás, ha a blog írója az énjéről és nem az egójáról ad információt. Gyakorolni kell, egyre inkább letisztulni, és ebben segít az írás az élet más területein is haszna van.
Még mindig hosszú vagyok. Bár nem is igazán a hossztól függ egy bejegyzés, hanem a tartalomtól, de a lényeget tömöríteni lehet.
Áááá, hagyjuk is ezt, jó így ülni itt és írni.:-)
Valójában magamnak írom a blogot, csak mások is olvassák, és én is ezt teszem máséval.Úgy írom, mintha más nem is olvasná, akkor vagyok nagyjából önmagam. Ez a legnehezebb.
Adjon egyfajta szabadságot írónak, olvasónak, hogy kötelezettség nélkül olvashassunk, írjunk, és háttérbeszélgetés és írás nélkül is a lényegünk átkerüljön ahhoz, aki kíváncsi rá, és veszi a  fáradtságot hogy gyakran jön. De egyszeri alkalom is elég legyen, hogy valamilyen  képet mutassak magamról.
Nem leszek soha elégedett, de nem is akarok igazán. Nem verseny, nem stressz, hanem öröm legyen a blogírás, egyfajta kikapcsolódás. 
Szükségeltetik, hiába is kapálóztam már ellene...



29 megjegyzés:

  1. Gyakran elgondolkozunk azon, hogy jó- e az amit csinálunk blogírás címen. Aztán jó vagy sem írjuk tovább a blogot, mert a szívünk úgy diktálja. Megint a szívemből szóltál. Szeretek itt nálad.

    VálaszTörlés
  2. A kazettás kép élmény:)
    Az olvasás szintén.
    Kell nekünk időnként szembenéznünk magunkkal.
    Számomra ez is az írás.
    Szeretettel, Júlia

    VálaszTörlés
  3. Kár is kapálózni valami ellen, ami szívből jön.
    Van egy barátnőm, nagyon szép blogot ír, de egyszer zárttá tette, majd még inkább zárttá tette, most már egyetlen kéz ujjai elegendőek olvasói megszámolásához. Annyira szépnek találom, hogy most is ugyanolyan érdekesen, igényesen ír, mint mikor nyílt blogot írt. Azt hiszem, ő tényleg tudja, mi az, szabadon írni. Szerintem én még nem tudom.

    VálaszTörlés
  4. Hűha, én sem tudom, de próbálom a pillanatot megfogni, amit akkor, arról, ott...

    Drága Éva, szépek a képek, de az első:) Köszönöm.
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  5. A te blogod rád hasonlít, egyszerre bensőséges és rejtőzködő, amilyennek téged képzel az ember, ismeretlenül is...
    Az általad felvetetett kérdések mindig felmerülnek, mert egyszerre írunk magunknak és másoknak is (sokszor nem is tudva, kinek), az ezzel járó ellentmondások egyeztetésével kísérletezve...
    Öröm, kikapcsolódás, ennek megosztása, egyfajta szükséglet is, ahogy mondod.

    VálaszTörlés
  6. Én magamban tudok írni, nekem nem megy a blogírás. A tied viszont mindig szól valamiről....

    VálaszTörlés
  7. Irányvonalakat akarok követni a blogírásban. Nem kellene, de én szeretem egy kicsit szabályozva tenni a dolgaim, nem össze-vissza csapongva.Ez már egyéniség kérdése.
    Tulajdonképpen 2 általam felállított elképzelés fontos számomra a blogírással kapcsolatban, akármennyi blogot is nyitnék:

    -Őszintének lenni, de mégsem teljesen kitárulkozni. A kettő nem zárja ki egymást.Amiről írok, az valóban úgy van, amiről nem akarok szólni, azt viszont nem szépítem, hanem nem egyszerűen nem szólok róluk.Hívjuk magánügynek életem ezen részeit.
    - Egészen hétköznapi események, hangulatok, velük kapcsolatos érzelmeim közlése fontos szerepet kap a blogban.
    Milyen érdekes megtalálni a legmegfelelőbb szavakat, melyek érzékeltetik, amit közölni akarok! Nem könnyű, de jó játék.
    Túl sokat sem akarok gondolkozni blogírás közben, mert akkor az már mesterkélt.
    Igazi szabadságot soha nem fogok elérni, mert nem akarok, és nem is tudok teljesen kitárulkozni, egyfajta kontroll működik bennem.Talán ezért is jók a hangulatok, a velük kapcsolatos felmerülő gondolatok közlése, ezekről szabadon írhatok.

    VálaszTörlés
  8. Júlia, a kazettás mennyezet a szennai református templom mennyezete. Utunk során megálltunk a szennai falumúzeumban.

    VálaszTörlés
  9. Mági, ez első kép is a szennai falumúzeumban készült.

    VálaszTörlés
  10. Csak úgy közlöm, hogy beleléptem egy gödörbe, ráestem a vállamra, ami kiment a helyéből. Valahogy helyrekattintottam, hallottam az helyreugrás hangját. Meghúzódott rendesen. Szédültem utána, ha nincs ott M., fel sem tudtam volna állni.Ő később szállt ki az autóból, én akkor már a vizes aszfalton tanyáztam!
    Nem kell ám sajnálni, ha egyszer az ember nem néz a lába elé, így jár.Szakadt az eső, és siettem az ajtóhoz az autóból.
    Térdem is fájdogál, majd pihentetem a vállam.Volt már ilyen bajom.
    Jövő héten redőnyöket szereltetek fel, még jó, hogy tegnapelőtt lemostam a kereteket, az ablakokat. Most nehezebb lenne. Később akartam függöny is mosni, de elhalasztom, mikor úgy tudom megemelni a karom, hogy a függönyöket le tudjam szedni, és fel is tudjam tenni.
    Ilyen az élet, hogy közhelyet is használjak.:-)Egyébként elég gyakran esek, kelek.

    VálaszTörlés
  11. Évikém, azért egy picit sajnálhatlak? Látod a "másik" Gödör mennyivel biztonságosabb, legalább is lefelé, felfelé már az sem biztos, de arra legalább van magyarázat. A függöny mosás megvár, pihentessed a válladat. A szédülés nem játék, arra azért figyelj oda! Az utolsó mondatodat már nem is irom, az esek, kelekre azért ha nincs "magyarázat", oda kell figyelni. Jobbulást kivánok Neked!

    VálaszTörlés
  12. Pihenjél. Esetleg nézesd meg egy kinésithérapeute (gyógytornász?) szakértővel.

    VálaszTörlés
  13. Zsókám, köszönöm.Tudod, úgy van a mondás, ha tudtam volna hogy elesem, akkor leültem volna.Ott akkor szédültem( szó szerint pörgött velem a világ), rám jött a hányinger, de az így szokott lenni.Nem ütöttem be a fejem. Most is fáj a vállam,fog is, a zúzódás nehezen gyógyul, majd kenegetem, kímélem egy darabig. Ez van!
    Másik Gödör?:-) Tudom mire gondolsz, igaz, onnan sem jöttem fel soha, hogy ne lett volna biztonságos!:-)

    VálaszTörlés
  14. Flóra, neked is köszönöm a tanácsot. Estem már rá vállamra jeges úton, utána gyógytornára is jártam. Most azt a tapasztalatot felhasználva tudom, hogy először pihentetni, utána tornáztatni kell, hogy ne merevedjen bele a fájdalom miatti nem használásba az izom, izület( vagy mit tudom én!)
    Van itthon krém zúzódásra, rándulásra, legfeljebb kenegetem is.
    Most már megtörtént!

    VálaszTörlés
  15. Mammka, ide írok neked, hátha jössz. Szeretettem volna írni a legutóbbi bejegyzésedhez, de nem tudok, valami miatt állandóan csak tölti-tölti a blogod a gép, miután befejezte végre, akkor sem tudok írni. Egyszerűen ne jelennek meg a betűk.
    Azt akartam mondani, hogy örülök, hogy közvetítőként akaratlanul is szerepem volt abban, hogy megtaláltad Flórát.
    A selejtezés nálam több hullámban megy.Úgy értem, hogy többször elkezdem, de nem úgy, hogy ott folytatom később, ahol abbahagytam,hanem újra indítom az egészet. A másik alkalommal, talán az addig megkegyelmezettek is sorra kerülnek.Nem tudok azonnal megszabadulni mindentől, amitől kellene.
    Viszont sokat fejlődtem már.

    VálaszTörlés
  16. Csodálatos képek!!!!!!!!
    Olvastam az üzenetedet: tegnap balga módon próbáltam valamit a blogomnál és megint elállítódott VALAMI,csak azt nem tudom,hogy mi.:(
    Pedig a pakolást szeretném folytatni, nem a bloggal ügyködni.
    Köszönöm,hogy szóltál!!!!!
    Gyanús volt,hogy mások sem írnak...

    VálaszTörlés
  17. És köszönöm Flórát!:)
    Ó,a selejtezés!Szerintem, te okosabban csinálod,hogy mindig selejtezel valamit, míg én hosszú ideig szinte semmit, de most már rájöttem,hogy NEM SZABAD TÖBB dolgot behoznom a lakásba, csak nagyon módjával.Így talán vénségemre nem hagyok túl nagy káoszt magam után....

    VálaszTörlés
  18. Most látom,hogy voltak,akik tudtak írni.Nem értem.:(
    Próbálkozom,aztán majd itt megkérdezlek.

    VálaszTörlés
  19. Mammka, a 2. kép nem tudom "csodálatos"-e, de betettem egy kis poénnak.
    M-nal vártuk a cséphadaró versenyt Nován, közben egy kispályás focimeccs ment előttünk. Ebéd utáni melegben egy bevásárló táskát tett maga alá, egy darabig ült, majd elfeküdt, el is szundított. Ezt kattintottam le.:-)

    VálaszTörlés
  20. Selejtezés állandóan napirenden. Iratok, zacskók egyéb kacatok tekintetében is. Nagyon résen kell lenni, mert felhalmozódnak.
    Hajlamos vagyok élelmiszert is felhalmozni, hogy majd ne kellejen boltba menni, ha ezt-vagy azt csinálok.
    Ruhák, emléktárgyak selejtezése komolyabb felkészülést igényel, már abban is haladok, de a legjobb már be sem hozni semmit, ami nem égetően szükséges.
    Majd próbálkozom írni újra nálad.

    VálaszTörlés
  21. Még az jutott eszembe, ha tökéletes blogot szeretnénk írni, akkor soha sem írnánk.Maradjunk ennyiben. Főleg én nem írnék. Nem is célzásnak szánom az előző gondolatot, hanem királyi többesben írok magamról.Aki így gondolja magáról is, akkor úgyis egyetért.
    Megvan a próbálkozós esetlenségnek is a bája. :-)

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm! Református templomaink csodaszépek:)Otthonaink, remélem, sokunknak...

    VálaszTörlés
  23. Tegnap igazi hos voltam, mert visszatettem a parton a koveket. Igaz, elobb lefotoztam.

    VálaszTörlés
  24. Júlia, olyan szép ez a templom. A skanzent köré építették.

    VálaszTörlés
  25. Stali, nagyon szép ez a történet, hogy visszatetted a köveket.Hoztál újakat?

    VálaszTörlés
  26. Amire késztetése van az embernek, azt KELL tennie, mindegy, hogy egónk szól belőle, vagy önnön magunk. Az a lényeg, lesz-e egyetlen ember, akinek fontos, amit írtál! és ha egyetlen ember sincs, akkor is írj, ha úgy érzed, írnod kell!

    VálaszTörlés
  27. Önmagamnak is írnám a blogot, de társakkal jobb. Írom, mert jó írni.ha valaha már nem vonz a dolog azt úgyis megérzem, és abbahagyom.Csak addig fogom csinálni, amíg élvezem.

    VálaszTörlés
  28. Néha én is úgy érzem, minek a blog, most is volt az a bizonyos két hét hallgatás - a végén ki is akartam kukázni. És akkor jött két kérdés, hogy hol vagyok - valahol, valakiknek hiányoztam. Ennél nagyobb öröm kell-e, mikor minden veszni látszik, és jobb szeretnénk már átlebegni?

    VálaszTörlés
  29. Sokan akarjuk feladni a blogot időnként. Ezért is értjük meg a másikat, ha ilyen gondolatokkal küzd.
    Én elsősorban a magam örömére írom, ahogy írtam is már erről.Hangsúlyozom: elsősorban! Ha valaha nem hiányoznék, azt is elfogadnám, és tovább írnám.Van egy blogom, amit nem találtak még meg. Ha mégis, azt sem jelzik. Szeretek ott lenni, nem érzem, hogy talán meg kell felelni, nem számít, hogy hiányzom-e, én ott vagyok.Ennek ellenére jó a társaság, mert bizony a blog hiányt is pótol gyakran. Soha nem vagyok így egyedül.
    Örülök, hogy jókor jót szóltam. Vártalak vissza, azt nem is tudtam, hogy ilyen gondolatok vannak a fejedben. Csak sima utazásra gondoltam távolléted okaként.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu