2012. július 31., kedd

A megfelelő kapu döngetése...

Redőnyt csináltattam a lakás ablakaira. 
Látható, a minőséget, szépséget, funkciót befolyásoló hibát követtek el felszereléskor. Látták ők is- most már tudom-, de elmentek javítás vagy a későbbi javítás felajánlása nélkül.Az én nem szakértő szemem később észrevette a hibát, telefonáltam is, és majd jönnek javítani.
Kénytelenek, mert az ár másik felét addig nem fizetem ki. :-)
Kérdésem: Ha nem jelzem a hibát, akkor ők önként nem ajánlották volna fel a helyrehozást? Miért?
A kérdést nekik is felteszem.Mert a kérdés ahhoz szóljon, akit megillet, és a válasz is onnan jön.
Én már a kérdéseim csak így teszem fel, ez az út, amit járni akarok. Nincs időm, energiám, főleg idegeim feleslegesen dohogni, más kapukat döngetni, mint azt, ami mögött a megoldás is van.
A fontos kérdéseket valóban felteszem, amit nem kell, az meg megy a süllyesztőbe. 
Utóbbi évek önkímélő tapasztalatai, és a megvalósítandó terv, amin még mindig dolgozom!:-)


U.i: A hiba a képen nem látszik, de az én egyik szobám ablakai!

11 megjegyzés:

  1. Az útirányod jó, példaértékű. Így érdemes :)

    Jókor készült el a redőnyöd, még élvezni tudod az előnyeit ezen a nyáron: hétvégén 35 C°körül lesz a hőmérséklet újra, és sokat számít, ha nem közvetlenül az ablakot süti a nap, különösen jelentős lehet a különbség, ha ilyen szép, nagy ablakaid vannak :)

    VálaszTörlés
  2. Katici!Én is régóta akartam redőnyt, de nem szántam még rá magam eddig. Van ugyan reluxa nagyon régóta, ami kellemesen árnyassá tesz egy szobát, de igazán sötétté nem teszi. A másik előny a hő elleni védekezés, és talán hidegben is jó lesz.
    Remélem, pénteken ahogy ígérték rendbe hozzák.
    Útirány? Nem akarok feleslegesen morogni, és másra sem átrakni a feszültséget. Kár, hogy velem ezt nem teszik meg mások. Ha jelzem, ideig-óráig tart. Valójában feszültség levezetésre jó a morgás, de másnak hallgatni mindig nem.Olyan mint a passzív dohányzás!

    VálaszTörlés
  3. nagyon kíváncsi leszek a reakciójukra a kérdésedre mit válaszolnak,
    majd mond el

    mindig gondom van ezekkel a jómunkáemberekkel, mert bárki vállalkozhat, (még segítik is a vállalkozást) a megrendelő meg előre nem láthatja, milyen hiba csuszik bé pont nála (nagyon kevés véleményem szerint a lelkiismeretes igazi, szakmáját jól végző mester), és reklamálni nem nagyon lehet, mondhatnák: ilyen az ablak, azért látsz hibát, te hibád, stb. mi kérhető számon,?? legfeljebb leszerelik, ha reklamáció van

    majd mond el, légyszi, jövök majd olvasni pénteken, tényleg érdekel

    VálaszTörlés
  4. Katalin, mikor jeleztem a hibát, akkor feltűnően gyorsan bólintott az illetékes arra, hogy elismerje. Tehát tudtak a hibáról, csak gondolták, ha nem jelzem, akkor megússzák.
    Tulajdonképpen a tok- amiben fut a redőny maga- alul rövid. Rosszul mérte le akinek telefonáltam most( a főnök!) és így alul jön be a fény. Ezt felszereléskor látták a szerelők, csak gondolom nem akarták a " főnököt" blamálni, így ők is belementek a rossz munkába, és felszerelték a rövidet.
    Még felesleges szegek is vannak az ablakkeretben, melyekkel annak is ártottak.Most nem megyek bele ebbe a részletbe. Ezeket a szegeket is számon kérem rajtuk.
    Majd elmondom mit szóltak, és hogy hozták helyre anélkül, hogy többet ártanának, mint kellene.

    VálaszTörlés
  5. Katici, azt mondják napról-napra emelkedik a hőmérséklet hétvégéig. Most éppen 40 fok van az erkélyemen, és az összes ablakot is közvetlenül süti a nap. Még délelőtt 10 óra sincs, mi lesz itt délig?
    Lehúztam a redőnyöket, próba indul, hogy mennyire véd meg a hőtől!:-)

    VálaszTörlés
  6. Még mindig dívik a szocban megszokott hibás vagy hiányos munka - a mesterek, segédmunkások még mindig azt gondolják, mi vagyunk őértük és nem fordítva. Nekem két hete cserélte újra a zuhanycsapot, már másnap sikított belőle a vízsugár. Nem szóltam neki, mert jó ismerősöm, olyan kínos. Bár nem kéne annak lennie, sőt.

    VálaszTörlés
  7. Isabel, tavaly nyáron nagyobb lakásfelújítás volt nálam. Nagyon elfáradtam, de nem ám attól, hogy fárasztó a munka, amit én végzek. Az semmi! Hanem hogy a mesterek vagy nem időben, vagy egyáltalán nem jöttek. Persze ezzel csúszott a többi is, újra kellett szervezni, mert borult a logikai, időbeli sorrend is. Volt, hogy nem jól végezték a munkájukat. Persze nem tudtak rögtön jönni javítani, és volt, hogy én magam hoztam helyre azt a hibát, amit előtte kifizettem. Nem mindegyikre volt jellemező, voltam elégedett is, de most kezdődik minden elölről. Pedig idénre nem is terveztem sokat.
    Egy burkoló megígérte, hogy felhív július második felében, mert az erkélyt akarom járólapoztatni. Nem hívott, nekem kell újra keresni, mint már olyan sokszor máskor is kellett, hogy figyelmeztessem az illetőt, hogy ígért valamit!
    Nem szólsz mégis annak a valakinek zuhanyrózsa ügyben? Vagy mással csináltatod meg?
    Én holnap felhívom a redőnyöst, hogy megtudjam pénteken kb. mikor jönnek( egész nap várni túl sok), és figyelmeztetni is akarom, hogy ne felejtse el!
    Kellemetlen, de akkor is megcsinálom.

    VálaszTörlés
  8. Katalin!
    Hmmm, a " vétkes" tegnap este önként és dalolva felhívott, hogy pénteken reggel 8 és fél 9 között itt lesznek javítani. Én ma szándékoztam időpontot kérni, mert nem is feltételeztem, hogy ők ajánlanak majd.Nem szoktam én ezt meg!:-)
    Mivel pénteken és szombaton dolgoznak csak ebben a városban, én vagyok az első mindjárt reggel. Attól még a kérdésem felteszem, de most nagyon "pedáloznak" nálam, érzik, hogy hibásak!Ezt is látom!:-)))

    VálaszTörlés
  9. Katalin( és akit érdekel a végkifejlet)! Megígértem, hogy leírom, hogy zajlott az újabb találka!
    Elmentek már, és ez alkalommal pontosan is érkeztek. Egy óra plusz munka volt számukra, de most olyan, amilyennek képzeltem.
    Mikor szóvá tettem, hogy miért nem rögtön ilyen lett, beindult a magyarázkodás, az önvédelem.Nem is lepődtem meg, én elmondtam, amit terveztem, aztán hagytam őket dolgozni. Kávét kaptak, ez alkalommal viszont borravalót a végén nem!:-)
    Mielőtt elmentek, még szóba került, hogy azért az 1 cm-es hézag elég nagy. Hozzá tette az egyik szerelő, hogy volt az bizony 2 cm is, és nem tudja, hogy "ajózsi" miért így mérte le!:-))) Hát ez az! A végén elismerték a hibát.
    Közben kiderült, hogy az erkélyem ablakai alá( ahol nincs párkány), terveztek egy takarólécet, ami a párkányt pótolja, hogy alul se jöjjön be fény. Terv megvolt, de elfelejtették elhozni magukkal múltkor, hát maradt úgy.
    Miért nem ajánlották fel, hogy utólag pótolják???
    Hümmögés, válasz nem jött. Elköszöntünk egymástól, természetesen végig nyugodt hangnemben ment az eszmecsere.
    Még ma megyek, és befizetem a hátralévő összeget!

    VálaszTörlés
  10. Éva, nem hívok mást se, őt se, csöpögjön a zuhanycsap alatt, most sokkal fontosabb dolgok furdalják a lelkemet.

    VálaszTörlés
  11. Isabel, akkor azzal kell törődni, ami fontosabb!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu