2012. július 23., hétfő

A kúrálás haszna

Azt hiszem, sőt tudom, és sokan tudjuk, hogy  a balesetek nem véletlenül történnek. 
Jelzés arra, hogy fogjunk vissza a tempóból, és arra is, hogy hiányzik valami, vagy éppen túl sok belőle. 
A szerencsésen visszaugrott vállficam, a térdfájás után tegnap még minden jobban fájt, mint ma. Ma már egészen jól emelem a vállizom segítségével is a karom, még hajat is tudok talán szárítani. Szombat este egy kis hányinger is volt fejfájással fűszerezve, gondolom az "agyam is kicsit megnyekkent" az esésben. Remélem, nem nagyon, mert szükségem van rá.:-)
Tegnap sokat olvastam, pihentem,  a főzés az volt, hogy fagyasztott halrudakat tettem be a sütőbe, és paradicsomsalátával ettem meg. Eredetileg még ezt sem akartam. Korán lefeküdtem, és jól aludtam.
Jó nap volt, de miért kell ehhez olyan indok, hogy kúrálom magam?:-) 
Ma délelőtt elvégeztem amit akartam, még a szemét levitele vár rám, az olyan nem szeretem dolog. Utána folytatom a pihenést, majd megvár az, ami várhat. Elárulom, hogy krimit olvasok, mert szeretem a jó krimit.




23 megjegyzés:

  1. És mi az a jó krimi: skandináv, vagy Agatha Raisinről szóló, Alexander Block írta? Vagy újabb felfedezetted van? Én az utóbbi kettőt olvasgatom mostanában, az elsőt meg az olvasók imádják, egymás kezéből kapkodják ki. Megnéztem este a téli filmet, érdekes volt,tetszett, s az Emma Thomson mennyire fiatal benne! Majd ma is körülnézek a jutubon, mert a dvd-ket, amit magammal hoztam már megnéztem.

    VálaszTörlés
  2. S még egy megjegyzés, én is pihennék, de az ember szinte bűnnek érzi a lazítást,semmittevést, pedig de nagyon vártam. Örülök, hogy jobban vagy.

    VálaszTörlés
  3. Hogy milyen jó lazítani! De csak akkor, ha egy feszítettebb periódust vált fel. Ilyenkor élvezzük a megérdemelt nyugalmat. De az is lehet, hogy belőlem is, mint mindenkiből, a belénevelt gyerekkori reflexek szólnak...
    Mindenesetre jó (megérdemelt) pihenést!

    VálaszTörlés
  4. Bizony, kell ilyen nap is, mikor magával törődik kicsit az ember.

    Én is szoktam olyan Pató Pál úr napot tartani:) "Ej ráérünk arra még!" - olyankor ez a mottóm:) ha valami nagyon kacsint rám, hogy meg kellene csinálni...khmmm...finoman arrébb tolom a kezemmel/lábammal, hogy majd...:)

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást!
    A jó krimiket én is szeretem, bár mostanában romantikus hangulatú könyveket olvasgatok. Csináltam két hét kikapcsolódást a nagy hajtás után, és ahogy letelt a két hét, jött a munka. Lehet, hogy beprogramoztam?

    VálaszTörlés
  6. Holdgyöngy, először is köszönöm az ajánlásokat, mert annak vettem őket. Új felfedezettem nincs, most éppen Robin Cook: Válság c. könyvét olvasom. Szokásos téma, orvosberkekben játszódik,egy koholt orvosi műhiba pert jár körül ez a könyv. Hogy milyen krimiket kedvelek? Amiben van egy jó kis logikai csavar, vagy nagy részük már a tárgyalóteremben játszódik.Pl. amit most olvasok!
    Az sem baj, ha tudom az elején ki a bűnös( ez olyan Columbo felépítés), úgyis a logika, ok-okozat, esetleg váratlan tény felbukkanása érdekel.Ez utóbbit már nem annyira szeretem, mert nem illik bele egy logikai láncolatba.
    Agatha Christie-t is szeretem, bár inkább filmekben. Úgysem a vér és a horrorelemek izgatnak, hanem a környezet is. Az Agatha Christie filmekben már előbb utóbb a kávéscsészéket, a csipkéket és a kerteket nézem!:-)Ezért nézem meg sokadszor is ugyanazt a filmet, mert a történet helyett a látvány még leköt.
    Poirot-t szeretem.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Holdgyöngynek, Florának, Orsinak, Compotnak, hogy írtak.
    Összefoglalva írom le, hogy tudok én pihenni.
    Nem munka helyett, csak után. Igen, ezek a belénk nevelt gyerekkori reflexek, bűntudatot gerjeszt, ha addig lazítok, míg munka van.Ugyanis a pihenés lelki is, nemcsak fizikai, és ha azon agyalok, hogy mit kellene a lazítás helyett csinálnom, az nem jó.Ha valaki képes rá, azt irigylem, mert mindig minden úgyis megvan, csak legfeljebb később. Én inkább előbb.
    Most is csináltam egy szabad délutánt magamnak, de délelőtt végeztem mindennel. Lehetett volna máshoz is hozzáfogni, de az inkább fizikai munka lett volna, és most a vállammal történt dolgok kellő indokot szolgáltattak az elhalasztásra.
    Szóval számomra akkor jó a pihenés, ha jutalomként élem meg, pedig csak önkényeztetésből is lehetne minden különösebb ok nélkül.

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, felírtam a kisokos füzetembe az ajánlásokat. Utána néztem, hogy az Agatha Raisinről szóló könyveknek M.C. Beaton a szerzője.

    VálaszTörlés
  9. nem tudtam, mi történt...:( de vigyázz jobban magadra! (bár könnyű ezt - másnak - mondani:)

    VálaszTörlés
  10. Alíz elestem, kificamodott a vállam megütöttem térdem, könyököm. Vállam helyreugrott, de még a zúzódás fáj. Vigyázok magamra, de előfordul az esés, ha lyuk van az aszfaltban. Esett az eső, nem figyeltem, védett helyre siettem a táskákkal.
    Köszönöm, hogy írtál,már javulok.

    VálaszTörlés
  11. Remélem mielőbb jobban leszel! Vigyázz magadra! Gondolok Rád!

    VálaszTörlés
  12. Valahogy kimaradtam a balesetedbol:( Jobbulast kivanok, pihenj csak nyugodtan jo sokat!

    VálaszTörlés
  13. Ma reggel lattunk Neked levendulat. No meg valtozatos szinu leandereket, meg egy csomo szepseget, hogy mielobb rendbe tudjon jonni a vallad.

    VálaszTörlés
  14. Gyógyulj ügyesen!! A blog tetején a képek nagyon jók! És köszi az ablakokat is!

    VálaszTörlés
  15. Stali, köszönöm, nekem is eszembe jutottatok, hogy vajon mit láttok. Kék-e a kék és fehér-e a fehér!Ahogy ismerlek ( benneteket), minden olyan, amilyennek képzeltétek.
    Hozol haza köveket?

    VálaszTörlés
  16. Tipitá, köszönöm. Szólj, ha bármi kell, vagy vidd anélkül!:-)

    VálaszTörlés
  17. A baleset nem csak pihenés szükségét jelentheti. Az esemény körülményei megsúgják, miből van sok vagy kevés... csak tudjuk meghallani, megérteni és elfogadni. Ez nem könnyű.

    VálaszTörlés
  18. Marvin, igen, ezek így együtt.Eddig nem láttam mélyebbre, hogy miért tanyáztam ekkorát.Fizikai nyüzsgés is sok volt mostanában, de a lelki is. Ez talán az ok a megállásra. Viszont tornáznom is kellene a gerincem miatt, amit most nem tudok.Ez hátrány, de vannak gyakorlatok, melyek mennek. Tudni kell válogatni.
    Talán egy bejegyzés születik abból hogy mi mindent figyel meg az ember betegsége alatt önmagán. A mindenáron bizonyítás, hogy akkor is megcsinálok mindent( persze fájó vállal ebben benne lehet az újabb baleset, hogy értsek a szóból), vagy leül végre, és megtanul lelkiismeretfurdalás nélkül nyugton maradni.
    Amiről most írtam, mind bennem volt, de inkább a nyugton maradás.

    VálaszTörlés
  19. Jobbulást! de most tényleg ilyenkor pihenni kell! hogy az újabb bajt megelőzd. Nekem is a fizikai állapotom határozza meg a pihenés szükségességét. Ha jól vagyok, folyamatosantevékenykedem.

    VálaszTörlés
  20. Isabel, valahogy így vagyok ezzel én is. :-)

    VálaszTörlés
  21. KÖSZÖNÖM! Ezt nagyon jó hallani, olvasni! Ugyis szólok!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu