2012. június 17., vasárnap

A mindennapi kis élmény....

....is lehet nagy élmény, meg egyébként is nem kilóban mérik.:-)
Lesz ám egy saját 'Bakancslistám' is, és lehet, hogy azt írom rá, hogy "Vágylista", mert az valahogy szebb, de zárójelben odaírom a Bakancslistát is. Kis-nagy dolgok is kerülnek oda, pl. az, hogy süssem meg életem első kenyerét, mert én még nem vagyok ezen túl.
Ausztria lassan már nem is külföld számomra, mert annyira itt van a szomszédban a kertek alatt csak úgy toronyiránt menve is.
Mentünk tegnap M. gyengélkedő Mamáját megnézni, és én máris külföldön voltam M. Ausztriában lévő szülőfaluja felé. 
Útközben tettünk egy kitérőt és megálltunk bizonyos Mariasdorfban, ahol van egy szépséges kis későgótikus templom.
Jöhettek a nagy élménnyé növő kis élmények. Már az is, hogy a templom nyitva volt, és nem hiába nyomtam le a kilincsét.
Az ajtó alatt beszűrődő fény talán üzenetet hordoz.
A templomkertben régi kövek, sárga, fehér apró virágok, és a mostanában egyre többször utamba kerülő kakukkfű is, pedig mennyire hiányoltam mindig az életemből. 
Úgy látszik, kívánságom meghallgattatott, szedtem is egy keveset, és a táskám is illatozott tőle egész úton.



9 megjegyzés:

  1. Kakukkfű van nekem egész bokorral, ha tudnám hova, küldenék neked!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, nagyon kedves vagy, akárhányat vehetek cserépben itt is, és kiültethetem az erkélyemre. Csak számomra az az élmény, ha útközben belebotlok csak úgy, és valahogy ez maradt ki eddig az életemből. Bezzeg most! :-)
    Azért a címem elmegy neked, mert Florától kapott kakukkfűnek másképp van jelentősége.:-)

    VálaszTörlés
  3. Flora!
    Nem találom az e-mail címed a blogodban, lehet, hogy nincs is kinn nálad?
    Az enyém:
    editis@citromail.hu

    Ha írnál, pár sort meglenne az e-mail címed.:-)

    VálaszTörlés
  4. Miután feltettem a bejegyzést, hívott egy ismerősöm, egy kollégám, aki válás után van, és nem tud kikeveredni a mellőzöttségéből. Egy erdő közepén ült sírva, és onnan hívott. Tudom,ha valaki depressziós, akkor hiába beszélek neki arról, hogy milyen jó egy későgótikus templom közelében szedett kakukkfű illatát szagolgatni.Ő nem érzi az élményt, neki más segítség kell.
    Talán délután eljön hozzám, mert általában a sírós telefonhívásai így végződnek. Csak tudnám, hogy segíthetnék.Én nem tudok, szakember kell, vagy a családot visszakapni,ami most nem úgy néz ki, hogy megvalósulhat. Éppen azért van ilyen állapotban. Szakemberre próbálom rábeszélni, a semminél az is jobb.
    Mindenesetre, ha kérdezi, én mivel töltöttem a tegnapot mesélhetek a kakukkfűről, a fáról történő cseresznyeevésről, és még sok mindenről, amiben részesülhettem, mert tudom élvezni.
    Azt is tudom, hogy van olyan betegség, ami ezt nem teszi lehetővé.

    VálaszTörlés
  5. Éva, az a fény-kép nagyon szép!
    és ha üzenetet hordoz, te mindenesetre megláttad... sokszor meg sem látjuk a jeleket:)

    VálaszTörlés
  6. Kellenek nekünk ezek a mindennapi kis élmények. Másképp mire emlékezhetnénk vissza. A kakukkfűvel eszembe juttattad a pénteki piacsétámat. Egy standon mindenféle fűszernövényt lehet kapni. Az illatorgia, ami ott volt mediterrán tájat idézett, talán mert a rozmaring dominált. Finom volt!

    VálaszTörlés
  7. épp most néztem meg a Bakancslistát(végre), szinte véletlen- (vagy sors)szerűen?), remélem, még nem túl későn, de szerintem ilyen listát már fiatalon fel kéne állitani,igen vágy- ill. (élet)céllistát...:)... bár azt hiszem eleinte volt is ilyenünk, csak aztán feledkeztünk meg róla... pedig mindig kell...
    valamicskét irtam róla én is:

    VálaszTörlés
  8. Tamás, éppen beszélhetek vele róla, de ahogy ismerem őket...!? Bocs', de erre ezt kellett írnom. Ők nem hiszem hogy részt vennének rajta, de mindenképpen beszélek erről a kollégával. Hátha csak a figyelmet kell felhívni ilyen lehetőségre.
    Lillácska, hajlamos vagyok keresni üzeneteket.Még pontosan nem tudom mit jelenthet, de nagyon szép volt.Mindenképpen valami pozitív, ha konkrét jelentést nem is tudok egyelőre.
    Adelid, strandon fűszernövényeket? Ez tetszik, van hangulata a dolognak.Rozmaringot én is szeretem, emellett az oregánót, a bazsalikomot, újabban a kakukkfüvet.Nagyon is mediterrán illatok.
    Aliz, az az igazság, hogy fiatalon eszembe sem jutott. Most, hogy fogy az idő, és vannak lemaradásaim, bezzeg annál inkább!
    Olvastam nálad róla, majd reagálok.

    VálaszTörlés
  9. Tamás, szólok, és leírom a reakciót is. Hátha!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu