2010. október 28., csütörtök

Vasárnap


Régi ház, a belső szobában fanyar illat. Az udvarról bemenekített cserepes krizantémok illata, melyek talán a temetőbe vitelre is várnak. Kijövök a szobából, leülök a konyhaasztalhoz, egyedül vagyok ott, és jó így. Hallom a hangokat a másik szobából, Mamával hangosan kell beszélni, nagyothall. Német tudásom kevés, M. a Mama miatt áttért egyébként is burgenlandi tájszólásra. Hallom, hogy sejn = schön. Valami szépről mesélnek legalább, majd Spitoj= hospital, bár az egyébként Krankenhaus lenne németül, de mindegy is. Így is értem. Mama a kórházbeli élményeit meséli. Babrálok a félszárú, törött olvasószemüvegével, gondolkozom, aztán azt sem.Valami jó, csendes érzés van bennem. Nem gondolkodásra való.
Aztán hallom, hogy M. megkér főzzek kávét, és hogy Toni is kér. Összeszámolom hányan leszünk, és elkezdem elkészíteni a vasárnapi kávét.
A krizantém illatát elnyomja a kávé kesernyésen puha illata.Alig van különbség közöttük.

8 megjegyzés:

  1. Éva, idekíváncsiskodtam és nem bántam meg. Elbűvölnek az őszi fotók, a sejtelmes ködök a blogokon, mindenkié ugyanarról szól, mégis más.
    Nagyon tetszett a vasárnapi hangulatfestésed is:-)
    Akkor most vár rám sok oldal nálad.
    Ha betévedek egy új blogra, mindig végig olvasom, akármilyen hosszú, mert csak úgy tudom valamennyire "megismerni" az íróját.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg hasonlít a krizantém és a kávé illata... látod, ha nem írod, nem jövök rá:) Mindkettőt szeretem, te is, tudom:)

    VálaszTörlés
  3. Marvin!A világ végére is elmennék érte. Ez ráadásul közel is volt.

    VálaszTörlés
  4. Merci! Szeretem mindkettőt. Nagyon is összeillik a kettő szerintem. Vagy csak ott éreztem így?

    VálaszTörlés
  5. Szia Alterego!
    Örülök, hogy jöttél. Mondanám, hogy nagy feladatot vállaltál magadra, lesz mit olvasni. Aztán rájöttem, hogy nem vagyok bőbeszédű ebben a blogban. Egy-egy hangulatot pár szóval is le lehet írni.A képek többet mesélnek. Szerintem ez a blog hangulatblog.
    Érezd jól magad nálam!

    VálaszTörlés
  6. ...és a ZENE!
    most fedeztem fel igazán...
    (mert csak akkor hallom , ha a fejhallgatót felteszem, de érdemes volt!)

    VálaszTörlés
  7. Aliz! De jó érzés olvasni, hogy tetszik!
    Nekem is!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu