2010. szeptember 15., szerda

Szappan és bor


Távoli illatok szappanba zárva, aranyló, táncoló lányok borosüveg címkéjén. Az ajándékok magunkévá tétele, a jelenben, jövőben használva.
Fürdővíz csobogása, Avignon és Marseille más által megélt és nekem adott emlékeit kenem magamra. A bort én általam főzött ebédhez ittuk. Otthon és a távol izgalmas egyesülése bennünk.
Életünk lényegtelenül fontos dolgai.

9 megjegyzés:

  1. Imádom a szappanokat, főleg a kézműveseket. (Magam is gyártok néha). Eredeti marseillesi viszont még nem volt. Örülök, hogy a világot így magad köré tudod képzelni ilyen "apróságokkal". - Én is ilyen vagyok...

    VálaszTörlés
  2. És mit főztél a borhoz? Vagy a bort választottátok a főztödhöz?
    Többször kaptam már főzött szappant a barátnőimtől, nem is használok mást, nagyon jó érzés velük megtisztulni!
    Milyen illatúak a tieid?

    VálaszTörlés
  3. M.Franciaországban volt, onnan hozott szappanokat. Avignonban is vett marseille-i szappanokat, olyan nagy kocka alakúakat, amilyenekre vágytam: levendula, olíva, vanília illattal. Aztán azok a téglatest alakúakat valóban Marseille-ben vette: narancs és barack.
    Én is felszerelkeztem közben itthon téli, puha illatúakkal éppen előtte nap:
    narancsos-fahéj, kókusz-narancs, vanília-tej, holt tengeri iszapos és csokoládés szappan. Ez utóbbit nem tudom miért vettem, de még soha nem volt!:-)
    Télen ezeket a puha illatokat szeretem, nyáron a gyömölcsösöket.
    Sajnos, én nem gyártok, de szívesen és örömmel veszek és használok.
    Szeretem a jó szappanokat, én is ezeket a természetes alapanyagból készítetteket használom csak.Szeretem a fürdés szertartását.

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy ehhez az ebédhez inkább fehér bor kellett volna a sok zöldség miatt, de vöröset ittunk.Húsételt nem kívántuk, viszont az ajándék francia bor vörös volt. Nem ütötte egymást a bor és az étel ennek ellenére, talán mert a zöldséget paníroztam.
    Patisszont rántottam, de zsemlemorzsa helyett szezámmagba hempergettem. Karfiolt is rántottam még. Mellé barnarizs elég sok petrezselyemzölddel és uborkasaláta.

    VálaszTörlés
  5. M. amúgy meg Franciaország "mániás":-) Tavasszal is volt ott.Akkor is hozott marseille-i szappanokat. Ő sem tud ellenállni a jó szappanoknak. Abból a készletből most éppen egy rózsaillatú van nálam befogva.
    Tudja, hogy nekem nem kellenek nagy ajándékok. Számomra pl. finom szappanok kifejezetten örömmel fogadott ajándékok.

    VálaszTörlés
  6. Emlékek komódja

    Anyám holmija közt
    rég dugdosott szappan.
    Illata ábránd
    molyrágott terítőn.
    Ki kellett pakolni
    már azt a komódot…
    A régi nyárra vágyom,
    hirtelen, epedőn…
    A régi szülinapra…
    kezemben ez a szappan…
    Egy könnyes csók...
    -Szívem,a gyerektől
    ajándékot kaptam!

    VálaszTörlés
  7. Trendo, újra csak köszönöm. Milyen érdekes, sokan használtak régen szappanokat szekrényillatosításra. Az ajándék szappanok erre kíválóan alkalmasak voltak. Mert nem akarták őket a megajándékozttak elhasználni.Mert a szeretett személytől kapták.Lassan az anyák, nagymamák szekrényében, illatukat vesztve porladtak el.

    VálaszTörlés
  8. Ó, mikor megjelentek az első jobbminőségű szappanok (talán a Fa és a Lux), a nők valóban értékes ajándékként kezelték. :)

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu