2024. május 16., csütörtök

Születések

A hétvége a születés körül zajlott. M. fiatalabbik fiának a születésnapját ünnepeltük, és a napokban várjuk a kisfiuk születésének szép eseményét. Egy pizzériába mentünk ebédelni, utána hozzájuk sütizni és kávézni. Beszélgettünk sok mindenről, de a pici érkezése volt a fő téma. Mikor beléptünk a lakásukba, előkészített babaruhák voltak felakasztva, a babakocsi is a folyosón állt. A fiúcska és az édesapja születésnapja egymáshoz közel lesznek. A kis ruhákra majd akkor kerül sor, ha már nagyobb lesz a baba, de a bébiruhák is készen állnak úgy, ahogy néhány játék és egy szép mosolyú plüssmackó. Az elmúlt hónapokban megvásároltak sok mindent, szép időszakuk volt, míg várakoztak.
Hazafelé elmentünk egy osztrák családhoz epret venni. Minden évben ott (is) veszünk, mert nagyon finom a gyümölcsük. 
Nyugodt, békés napjaim voltak, olvastam, beszélgettem, ünnepeltem, finomakat ettem... Most itthon vagyok, teszek-veszek ezt-azt, elmegy a napom az elmaradt dolgok behozásával is. Délelőtt végzek velük, a délutánom szinte mindig szabad. Szeretem a napjaimat úgy, ahogy vannak, akár ott, akár itt vagyok. Nem tudom mi lesz velem később, de most jó. Megbecsülöm.



30 megjegyzés:

  1. Legyen minden rendben, babával és anyukájával. 🙏 Boldogságot és egészséget kívánok a kibővülőben lévő családnak, mindannyiatoknak, M.-nak az újdonsült, leendő nagypapának az élen. A kis ruhákba hamar belenő majd a pici🤗. Májusi lesz, mint a mi legifjabb kisunokánk, szombaton ünnepeljük a 3. évét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Endi, köszönöm a jókívánságokat, nagyon kedves tőled. A kis 3 évesnek szép születésnapot kívánok, tudom, hogy gondoskodtok arról, hogy így legyen. Szép napokat kívánok, gondolok rád.

      Törlés
  2. Many kind regards to you, Eva. How wonderful it is to expect a baby
    It's so nice that you can take part.
    I'm looking forward to the upcoming Pentecost... we'll be out and about in the surrounding nature a lot and visitors are also planned, so I'll be cooking and baking.
    I wish you a happy Pentecost too... You're doing it exactly right... enjoy every day. Make yourself happy every day. I'm looking forward to so many things... like the strawberries we'll pick in the farmer's field - probably starting May 29th - and then I'll make strawberry jelly cake.
    A hug for you from Viola

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Viola, I warmly welcome you, I am glad that you wrote. I'm just drinking coffee and eating strawberries. It's raining outside, so I'm inside, reading and sitting in front of the computer.
      I also celebrate Pentecost. I will probably be alone at home, but I will try to make my days beautiful. You're right, I like to make them nice, to appreciate the present. I don't know what the future will bring, but living in the present is always important.
      I hug you with love and wish you a nice Pentecost.

      Törlés
  3. De jó, hogy megbecsülöd ezeket a napokat is. :) Épp ma gondoltam arra, hogy annyira ragaszkodom az emlékeimhez, a gyerekkoromhoz, a szüleimhez, ahhoz, hogy akkor milyen intenzív családi élet volt (sok testvére volt Apunak és Anyunak is, egy településen laktunk sokan, mindig volt "bandázás", látogatás, stb.) és nekem ez annyira hiányzik. Sokszor jut eszembe, sokszor hasonlítom össze a mostani nagyjából semmivel (szétszakadtak a családok, a gyerekek elköltöztek, az idősek többsége meghalt), és fájdalmasan hiányzik a múltnek ezen része. Azt gondolom, hogy nekem a múltnak való hiánya (főleg, hogy most már Apu sincs) olyan erős, hogy a mostanit nem tudom megbecsülni, holott tudom, hogy pár év múlva nagyon fogom sajnálni, hogy nem a "ma-t' tiszteltem, hanem a múltat sirattam és így szaladt el az idő... Minden jót Neked! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Betty, én is vissza-visszakalandozom a múltba, de megbecsülöm a jelent is. Nem tudom, hogy mi lesz velem később. Már most nehezen járok, mi lesz, ha még ennyire sem tudok majd. Mivel egyszer idősek otthonába szándékozom menni (nyugdíjas otthonnak hívják), az is kérdés, hogy hogyan fogom ott megszokni, milyen lesz majd ott nekem, ha egyáltalán eljutok oda. A jelen most jó, igyekszem azzá is tenni. Soha nem volt nagy családom, mindenki meghalt körülöttem, aki rokonnak mondható. Aki utoljára maradt nekem, Anyu, ő is 5 éve nincs már. Kettészakadt a családom is régen. Az a kevés rokon, aki volt az Alföldön maradt, mi pedig az ország nyugati részébe keveredtünk a szüleimmel. Így " bandázás", látogatás nem volt sajnos soha a mi köreinkben.Pedig de jó lett volna!
      Kívánom, hogy éld meg a jelent is amellett, hogy a múltra is szívesen emlékezel vagy siratod azokat a napokat, melyek már elmúltak. Neked is minden jót!:).

      Törlés
    2. Köszönöm szépen Éva, igyekszem, igyekszem. :) 🥰

      Törlés
  4. Betty voltam ez a múltat siratós :)

    VálaszTörlés
  5. Igen, akármilyen fenyegetőnek tűnik is a jövő, sokan tesznek tanúságot a belé vetett bizalomról, hiszen a gyerek születése mégis a várható egyik legnagyobb öröm (ha nem is az egyetlen!)
    Kedves Éva, örülök szép békés napjaidnak, a teljességgel megélt jelennek! Ezt kellene még elsajátítanom, mert egy ideje nehezen tudok bárminek örülni a bennem lappangó állandó félelemtől...
    Csatlakozom az előttem írók jókívánságaihoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a jövő, nem sok jóval kecsegtet, de mégis bízni kell benne, különben tönkre megyünk.Szeretném, ha többet tudnál örülni, és eltűnnének belőled félelmek. Mind persze nem fog, de ha a mérleg nyelve a jó irányba billen egy kicsit, már az is haladás. Én a háborútól félek, és attól, hogy majd nem tudok járni. Ezeken kell dolgoznom, hogy pozitívabban lássam a világot. Más minden úgy néz ki, hogy számomra megoldható.

      Törlés
  6. Szeretem a pozitív gondolkodásod. Nagy öröm lesz a családban a kisbaba. S milyen szép kis ruhatár várja. Latom máshol is, hogy előre készülnek. A mi időkben a kisbabák rugdalózokban voltak, aztán változott, mini gyerekek lettek. Múltkor racsodalkoztam egy kismamára mindig rugdalózós fotókat tett fel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szereted a pozitív gondolkodásomat. Sok év munkája fekszik benne, nem voltam mindig ilyen. Én is örülök, hogy sikerült megváltoznom.
      Rugdalózója is van biztosan a picinek, csak én nem láttam. Ezeket a ruhácskákat azért vettem észre, mert ki voltak akasztva. Még nem született meg a baba, holnap mennek a kórházba kontrollra. Aztán meglátjuk.

      Törlés
  7. A new birth is always a cause for celebration, as are those strawberries that look delicious!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello David, the baby is due in 2 days. The strawberries were very delicious.:)

      Törlés
  8. I Hope everything goes well for the baby and mother.
    Here everything is going fast and I still have many things to do before they arrive. We are both very happy to have them three weeks at home. Saturday we went to ikea and bought Maxime’s bed ( the bed grows with the child three sizes before being a normal one person bed) we bought many things to decorate his little corner in his parents bedroom. Before we went to ikea for our children student flats and now grandchildren!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. They will surely have a good time during the three weeks. You have prepared so much.:) The IKEA bed must be very interesting to grow with the child.
      Our baby hasn't been born yet, but he could be born at any hour. We are looking forward to seeing him as soon as possible.

      Törlés
    2. The baby was born at 00.45! :)

      Törlés
  9. A kisfiú ma éjjel 00:45-kor megszületett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívből gratulálok 🤗. Sok boldogságot és egészséget az új kis jövevénynek és családjának.🥰

      Törlés
    2. Köszönöm a jókívánságokat! Ma láttuk a picit. Tartottam a kezemben a kis csöppséget.:)

      Törlés
  10. Gratulálok, jó egészséget nekik! :) Nagyon jól néznek ki az eprek. Egyik kedvenc gyümölcsöm, ennek ellenére ritkán veszek. Nagymamámnál van minden évben, különösebben nem foglalkozik vele, de általában bőséges a termés. Május elején voltam otthon, épp akkor kezdett pirosodni. Párat sikerült megkóstolnom, mielőtt elutaztam. Wiesent/Rétfalut mindenesetre megjegyeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, édes volt az eper. Minden évben Wiesenbe megyünk venni, ugyanahhoz a családhoz. Jó, hogy nagymamádnál is van eper, és bőséges a termés.
      Köszönjük a jókívánságot a kisbabához. Szép kisfiú, már láttuk képen.:)

      Törlés
  11. Congratulations on the new little one. It's always a wonder, isn't it?
    Strawberries, yum.

    How are you now?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Aritha, I am well now. Today we could see the baby. He is very cute.:)
      The strawberries were very good.

      Törlés
  12. Remélem, minden rendben, kedves Éva. Hiányzol.

    VálaszTörlés
  13. Válaszok
    1. Kedves Rózsa, jól vagyok, minden rendben. Horvátországban voltunk, meg egy kicsit hnyagoltam is a blogot. Hamarosan jövök. Köszönöm az érdeklődésedet.

      Törlés
  14. Válaszok
    1. Hello Catherine, the baby was born on May 22th. He is very cute.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu