2023. július 11., kedd

Egyre gyakrabban gondolok rá

Autóban ülve látom mellettem elsuhanni a tájat, és kattintgatok kifelé az ablakon át. Arra gondolok, hogy az élet ne suhanjon így el mellettem, csak elmosódott foltokat, elmosódott emlékképeket hagyva maga után, mint ezeken a képeken. 
Legyek tevékeny részese, megélője az életnek, amíg az élet-utazás után megérkezem a végállomáshoz. 
Egyre gyakrabban jutnak eszembe ezek a gondolatok, és igyekszem megvalósítani őket. 
Nem múlhatok el nyomtalanul, át kell élnem az életem, mélyen felszívva a történéseit, kapcsolataimat az emberekkel, a cselekvő törődés által megélt szeretettel, az örömmel történő adással, és a kapni tudással is. 
A már meglévő dolgaim élvezetével, olykor a lazítás képességével, a mindenáron birtokolni vágyás jótékony mellőzésével, a görcsösség levetkőzésével. 
A tulajdonomban lévő dolgok fokozatosan gondos elosztásával, a teremteni tudással, örök figyelemmel, és azzal a tudattal, hogy a rosszból is tanulni lehet.  
Éljek hittel, bizalommal, a megismerés és a tanulás örök kívánásával...
Mennyi mindent lehetne írni még. 
Hogy mindez csak hiú ábránd? Ha csak kicsit is sikerül megvalósítani belőle, már megérte élni.




15 megjegyzés:

  1. Talán mindketten olvastuk ma reggel... "és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss."
    Jelenések könyve 3:18
    Jó nézelődést kívánok a partfalról...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márta, igen, megírták, hogy lássunk! Nagyon fontos így élni. Folytatom a nézelődést, tedd te is ezt!

      Törlés
  2. Hello Eva

    I just finished some exercises on my treadmill. I am not in good health at the moment and I must loose weight which is difficult with thyroid problems. The translation is not very good today. With the loss of my mother, many souvenirs came back, but with the birth of a new baby I am thinking of the future now and leave the past behind me. I must now take care of my health .
    I wish you a good day. Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Catherine, I am so glad that your new grandchild is coming. I am now 67 kg and I don't want to gain any more weight. I am 161 cm. I hope you manage to lose as many kilos as you need. I also have thyroid problems, I take medicine for it. I went to the doctor today, the results of the blood test were good.
      It's very hot here, I'm not going out today. It was enough to go to the doctor.
      Have a nice day and think of the future.

      Törlés
  3. Éva, milyen fantasztikusan komoly nő vagy! Belőlem hiányzik ez az elhivatottság. Vagy talán észre se veszem, hogy kell valami tudatosság az élethez. (Klári)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, ááá... nem vagyok mindig nagyon komoly nő. :) Van humorérzékem is, és nem csak komoly dolgokon jár az eszem. A korral is jár, hogy olyanokon gondolkozom, mint amiről írtam. Talán az ember eléri ezt az állapotot az évek múlásával, legalábbis remélem. Gondolkozom az életemen, az eddigi és a hátralévő részen is.
      Ma voltam a háziorvosomnál. Jó lett a vérvételem eredménye. Most ennek örülök. Mindig van valami jó dolog a napjaimban szerencsére. Csak ez a meleg enyhülne egy kicsit.

      Törlés
  4. Én is úgy vagyok az élettel, mint Klári. Nem tudom ilyen tudatosan élni, ahogy Te. Vannak fontos dolgok, azokat pont a korom miatt én is próbálom elrendezni, de ennyi. Elfogadom és észreveszem a jót, a szépet, vidámat, szomorút, mindent, amit az élet ad és még adhat.
    Veled örülök a jó vérképednek, ez igazán jó hír!
    A meleget én is a pokolba kívánom! 😊 Ott volna a helye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, én is észreveszem a jót, a szépet, a vidámat, szomorút.:) Szerencsére ez is bennem van, ahogy benned is.
      Annak különösen örülök, hogy rendben van a cukorértékem is, ( 5.5), pedig szoktam édességet is fogyasztani. Eddig 3 havonta jártam a háziorvosomhoz kontrollra, most csak egy év múlva kell mennem a jó vérkép miatt. Egy gonddal kevesebb, csak gyógyszert kell feliratnom, de azt meg tudom tenni telefonon is.
      A hőség? Redőny lehúzva, langyos vízben zuhanyoztam, sok folyadékot iszom stb. Állítólag jön pár fokos lehűlés, de hétvégére megint 38 fokot mondanak. Én is a pokolba kívánom.:)

      Törlés
  5. Thank you for your beautiful blog. Your thoughts are relatable to me. I wish you a good day ahead. Here it is very warm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Arieth, thank you for your kind sentences.
      It is also very warm here. I can not stand the heat. I hope that your day was also good.

      Törlés
  6. Az úton egyre előbbre haladva, az ember akarva-akaratlan összegez, s ha lehet, még mindig célokat keres. Jó jel, szerény véleményem szerint. Örülök a cukrodnak is, Éva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor telnek az autóban töltött perceim, néha óráim gondolkodással, összegzéssel.Nem zavar az sem, hogy közben nézegetek, és leköt a látvány is, ami mellettem elsuhan. Beszélgetek is, olyankor folytatódik a gondolkodásom az adott témával. Jó autóban ülni, lenyugtat, gondolkodom a múlton, jelenen, terveket szövögetek vagy csak egyszerűen vagyok. Mert az is jó, egyszerűen csak lenni, néha dúdolgatva a rádióban szóló dallamokat.

      Törlés
  7. Rózsa voltam, bocsánat, túl gyorsan nyomtam meg a gombot... Jó nagy eső volt az éjjel. Fellélegezhetünk egy kicsit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most néztem a hőmérőt az ablakban, 39.4 fok van, bent 28.1. Fokozódik ma a hőség, estére mondanak esőt. Várom, és remélem tényleg megjön.

      Törlés
  8. Hello Eva,

    A good weekend to you! Thank you.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu