2021. május 31., hétfő

Új



Hétfő reggel van, a Nap süt, besüt az ablakon is. Egy új hét kezdődik minden ígéretével, és én bár tudom, hogy olyan lesz, mint a többi, mégis várok rá. Itt van mellettem egy kávé, egy kis csoki, a naptár, melyen áthajtottam egy lapot, hogy ezzel is jelezzem a változást.
Holnap átlépünk a júniusba, ez már a nyár közeledte. Elmúlik a tavasz, ez is valami új érzés számunkra, amely már annyiszor megadatott, megszoktuk, hogy velünk van, de még jön, még mindig jön újra egy friss kezdet. Egy új hónap kezdődik holnap, és vele együtt majd az új évszak is. Elmúlás és elindulás szorosan egymás mellett. Ha az egyik véget ér, kezdődik a másik. Olyan mint egy lánc, egymás mellett a napok, hetek, hónapok összefonódó sorozata, melyet a jó utáni vágyakozással viselünk magukon.
Csupa indulás jön, csupa remény és a hála, hogy mindez megadatik, hogy még vagyunk, hogy még élünk. Mekkora öröm és kincs, ha így éljük meg! Vigyázzunk magunkra és másokra is ebben a járványos időben! Olyan törékeny az élet.
Még vannak kezdetek és remények, melyek előttünk állnak. Ez a szép a létben: ígéretek, örömök, változások, vágyak, felfedezések, az évszakok megélése, virágok, fák, napsütés, friss, földeket átitató esők, habos felhők, könyvek, versek, internet, emberek jelenléte, mégha nem is szoros közelségben ebben a covidos időszakban, de vannak. 
Vegyünk részt benne, ne hagyjuk ki a számunkra megadatott lehetőségeket, a biztató szavak meglétét, a konfliktusok elsimítását, az írást, ha megtehetjük a beszélgetést is, és mindezt osszuk meg egymással, hogy átélhesse a másik is, hogy adhassunk valamit, mely megkönnyíti az életet.

18 megjegyzés:

  1. Legyen szép az új heted, Éva, napsütéses, hogy többször is sétálhass M-nal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha kisüt a Nap, de kellett a kabát mikor kimentem. Hétvégén már jobb idő lesz, akkor talán sétára is sor kerül. Bár a fájdalmaim korlátoznak az élvezetében, de mozogni kell.

      Törlés
  2. Egy példa arra, milyen szépen lehet örülni az élet természetes mozzanatainak.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Klári. Én örülök nekik, ha adódnak, szeretni kell minden mozzanatot.:) Addig kell örülni, amíg lehet, meg kell becsülni az életet.

      Törlés
  3. Minden nap jövök, tudom, nem csak én. Mégse tudom megszokni a szívemnek azt az örömteli dobbanását, amikor felfedezem, hogy új képet tettél fel, és ezzel egyidejűleg valami új, az előzőekhez képest valamiben másfajta élményt, történést is megosztasz velünk. Tíz-tizenkét éves koromban éreztem hasonlót, amikor a házunktól képes voltam az utca végéig szaladni a postásunkat meglátva, hogy ne kelljen még fél órát várnom az orosz levelezőtársaimtól - esetlegesen - érkező levelekre. Ezeket a leveleket Vlagyivosztokból és Ogyesszából légipostával küldték leány levelezőtársaim. A postásunk már ismert, és ha látott szaladni, már húzta is elő nagy táskájából a levelet, ha éppen érkezett. Mai napig őrzöm őket a sok-sok képeslappal együtt. Zsebpénzem javát én is a visszafelé küldött képeslapokra költöttem. Az orosz tudásom persze túl sokat nem lendült e levelek lefordításától, s a sajátjaim megírásától, de arra a sok örömteli percre ma is jó visszaemlékezni, amit az a pár perc okozott, amíg felbonthattam a leveleket, végignézhettem az újabb képeslapokat, és elolvashattam a rövidebb-hosszabb élménybeszámolókat.
    Ez a mai bejegyzésed úgy megsimogatott, mint azok az ötvenöt évvel ezelőtt érkezett levelek.
    A május Debrecenben esővel búcsúzik, de kívánok Neked, és valamennyi meleget kedvelő olvasódnak az idei tavasznál kellemesebb nyári napokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy örülsz. Jó volt olvasni. Köszönöm.:)
      Nekem is voltak orosz levelezőtársaim, és én is mindig vártam a leveleket.Örültem nekik én is. Gyűjtöttem őket, és örömmel nézegettem a csíkos szélüket, mert mindig légipostával jöttek. Én is örömmel nézegettem a képeslapokat, a bélyegeket, melyeket küldtek. Összeválogattam nekik én is képeslapokat. Szvetlánánk hívták az egyiket, ő volt a leghűségesebb levelezőtársam.
      Mikor angolul tanultam volt amerikai, angol, horvát, sőt, indiai is. Azoknak a leveleknek az írásával és olvasásával fejlődött a nyelvtudásom, jobban, mint annak idején az oroszé. A két angollal és a horváttal találkoztam is személyesen Londonban és Rijekában. Élmény volt.
      Talán júniusban már jobb idő lesz, de még nem hőség. Azt nem szeretem.

      Törlés
  4. Mindig meg tudsz lepni, hogy milyen kedves nyugalommal írsz a mindennapi dolgokról. Várod, várjuk az új évszakot, pedig még a tavaszt sem élhettük meg igazán, de ne elégedetlenkedjek, hanem ahogy írod, örüljek annak, ami van és főleg, hogy még élvezhetem itt a földön a mindennapi szépségeket. Még a csendes esőt is lehet szépnek látni, bár a napsütést azért jobban szeretem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, csak a mindennapi dolgokról tudok írni, különlegesek nem történnek velem. Ezzel szinte mindnyájan így vagyunk, és ahogy látom a blogos társak is örölünek, ha részük lehet bennük. Te is így vagy vele!:)
      Az idei május nem volt igazán tavaszi hónap, talán a június kedvezőbb lesz.
      Szeretem a csendes esőt is, a napsütést is. Mindegyikben megvan a jó.
      Ma felhős idő volt, néha kisütött a Nap, de nem ez volt a jellemző.
      Így búcsúzott a május.

      Törlés
  5. Télutó... ez jut majd eszembe erről a májusról...
    Meg azt, hogy estére azt mondom - hideg van!
    Be kéne gyújtani!
    És a sok esőtől dzsungelesedő kertem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márta, melegen öltöztem bent, én nem tudok begyújtani, csak ha a Távhő is úgy akarja a lakótelepen. Eza hátránya a lakótelepi lakásnak.
      Sok dolgod lesz a kertben, ha megjön a jó idő.Kívánok jó munkát hozzá.
      Most süt a Nap, és 22 fok van. Talán marad is. Itt a június, most már szégyen lenne az időjárásra, ha nem így lenne.

      Törlés
    2. hősugárzó? (én azt használom, ilyenkor)

      Törlés
    3. Még nem jutott eszembe, hogy vegyek. Lehet, hogy az lesz a vége.

      Törlés
  6. Here it is warm, but thunder storms are arriving today.
    The flowers are beginning to bloom in the garden. I especially wait for the roses and lavenders for their perfume!
    I am staying in the garden in the shade.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Here is also warm. I like the roses and lavenders, too. It is good that you can stay in the garden. Enjoy it! Have a good day!

      Törlés
  7. Írod, átlépünk a júniusba...eddig nem az jött le, már ami az időjárást illeti :) június 2-án hajnalban, a még ki nem kapcsolt kazánunk beindult, annyira lehűlt a levegő a házban. Reggelente képtelen vagyok eldönteni, hogy mit vegyek fel, mert annyira hűvös van, délben meg már nyári meleg, főleg a napsütötte helyeken. Lassan csak beindul ez a nyár, bár a hőséget én sem várom, nagyon nem...

    De szép az a kis kék lobélia (ha jól látom...)a fotódon! olyan szép színe van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi! Hideg volt, ma van először melegebb, mint máskor szokott lenni. 25 fok árnyékban.
      Ha bent vagyok, akkor is melegebben öltözöm reggel, mint máskor júniusban.
      A hőség nekem is nagy ellenségem. Mindig van egy időszak, mikor várom a lehűlést, mert már elviselhetetlen a meleg.
      Nem tudtam a nevét a virágnak, általában a blogosoktól tanulok sokat.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu