2021. február 18., csütörtök

Téli bögrék





Mint már írtam, szeretem a téli, főleg szarvasokkal díszített  bögréimet. Úgy is mondhatnám, hogy szarvasos bögremániám van:) Hozok most hatot belőlük,  (van még több téli is, és nem csak szarvasos) hogy egy kicsit belássatok a konyhámba, a bögréim közé, a szokásaimba. 
Így itt vagytok velem, mikor teázom vagy kávézom. Látjátok mi van a kezemben, míg végzem a téli reggeli vagy éppen esti szertartásaim. Lassan lecserélem őket a virágmintásokra vagy a pöttyösökre, ahogy közeleg a tavasz és a nyár. Vannak ősziek is barna falevéllel, leveleitől megfosztott fákkal.
Igen, így igaz, "bögremániám" van, nem mindegy, hogy mikor, milyenből iszom. Van is itthon belőlük bőven. Nem tudok ellenállni nekik. Van amit én vettem, van amit ajándékba kaptam, főleg anyutól, ő tudta minek örülök különösen, ha bögréről van szó. Ha szarvasost látott, megvette. 
Gyakran váltogatom őket hangulataim szerint.
Az általam nagyon szeretett Márta (Szösszenetek) jut eszembe, amit egyszer a blogjában leírt, és valahogy így hangzik, ha nem is pontosan: 
"Bármilyen is legyen a világ, egy bögre fülébe mindig belekapaszkodhatunk." Ezt én is így gondolom. Lecsendesít egy bögre tea vagy kávé, maga a szertartás, a csendes ivása kedvenc italunknak. Bármilyen is a világ odakint, kapaszkodjunk a szeretett bögréink, csészéink fülébe, hogy erőre kapjunk vagy lenyugodjunk.
Egyszer kaptam karácsonyra Mártától egy általa készített képeslapot, amin egy bögre volt egy asztalon. Bekereteztettem, és kint van azóta is a konyhám falán. 
A napjaim a megszokott mederben folydogálnak. Igyekszem nem sok helyre menni a vírus miatt. Tulajdonképpen csak boltba megyek. Kellene már a bankba is mennem, gyógyszertárban voltam ma, de azt is csak halogattam, mert félek emberek közé menni, és megfogni annyi kilincset, vagy a bankomat gombjait és a gyógyszertár sorszámhúzó gombját nyomkodni. Rögtön kezet mosok többször is, ha hazaérek, de  tartok a fertőzéstől. Ha kórházba kerülnék, ki hozna be tiszta hálóinget, törölközőt és az egyéb szükséges holmikat? 
Egyáltalán mi lenne velem? 


 
 

27 megjegyzés:

  1. Your mugs are nice especially the winter. I don’t go out since septembre as I had a heavy back surgery and I can’t drive yet.
    Have a good afternoon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, I am really sorry that you can not go out because of your back surgery. Having not gone out since September is a long time.
      I have scoliosis and I can walk only with crutch, so I am at home a lot. I can not walk outside only to do my shopping.That is enough for me to walk in the streets. I use rucksack to bring home that I buy. I miss fresh air. In springtime I will sit out on my balcony to get it.
      I have mugs with deers (my favourite animals as decoration) for wintertime and another ones with flowers and dots for spring- and summertime. I drink my coffee and tea from them.

      Törlés
  2. Szépek a bögréid! 💗 Erről jutott eszembe, hogy nekem nincs is szarvasos😲🤔
    Szép az a gondolat, amit idéztél Mártától. Tényleg kapaszkodunk bele minden értelemben.

    Bögrékkel kapcsolatban csak annyi mániám van, hogy reggel kizárólag egy Kőszegen vásárolt levendulás kell a capuccinomhoz, délután meg egy Görögországban vett nagyon kedves cicarajzos. Ettől nem tudok eltérni 😆

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van szarvasos, hópelyhes, havas városkás és fenyőfás is.
      Szóval, neked is vannak kedvenceid, ez szerintem fontos. Sokkal jobb inni olyanból, amit szeretünk. Ne is térj el tőlük!
      Levendulás nekem is van a virágosok között.

      Törlés
    2. Orsi, szerintem tudom, hogy Kőszegen hol vetted a levendulás bögrét. Sok van kint belőlük az utcán is a bolt elótt. Közel van a Fő térhez. Én is szoktam nézegetni ott.

      Törlés
    3. Sok évvel ezelőtt a Kócián vendégházban volt a szállásunk, közvetlenül a vár mellett. Ott a szállással szemben lévő boltban vettem. Nagyon szeretem ☺️

      Törlés
    4. Akkor nem abban a boltban vetted, ahol gondoltam. Azt hiszem, hogy tudom azt a boltot is, hogy hol van, ahol sikerült szert tenned a levendulásra. Közel a várhoz.

      Törlés
    5. Kóczián vendégház, nem jól írtam a nevüket, régen volt elfelejtettem. Igen, van ott egy nagy parkoló és tulajdonképpen mintha a várfalban lenne a bejárata.

      Törlés
    6. Ha legközebb megyünk Kőszegre, megkeresem. Biztos, hogy nem most lesz. A járvány beleszólt.

      Törlés
  3. drága Éva, megértelek, és egyben meghatott az utolsó mondatod.
    Elárulom neked, azoknak a tárgyaknak az érintése engem sem hagy hidegen, beszereztem egy amolyan ezüst kesztyűt (nem alkoholos) és mikor mennem kell a boltban, itthon kézmosás után ezt kenem a kezemre, úgy lépek be minden gombnyomásos helyre.
    Az meg, hogy "mi lesz ha Khba kerülünk", érdemes összekészíteni egy kis Kh-i csomagot a legszükségesebbekkel (tiszta hálóing, törölköző és az egyéb szükséges holmik), de ha a vírus miatt kerülünk oda, nem kell a csomaggal sem foglalkozni, adnak ránk ott a szakszemélyzet, olyat, ami nem zavarja a kezeléseket.(...átéltük testközelből...)
    és még annyit drága kedves Éva: erőltessed a sétát, vagy legalább az erkélyre ülj ki, nagyon sokat legyél levegőn, tudom, nehéz, de muszáj megoldani, ne maradj a négy fal közt, ölellek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lemaradt a link a kézkrémről: https://immunetec.eu/?gclid=Cj0KCQiAvbiBBhD-ARIsAGM48bzE_GOFkpl8ZKssBTK9-m7xmKK3HzaRKGvRlQNOyDMrdpbuHPEtNeoaAiv3EALw_wcB

      Törlés
    2. Katalinom, szoktam gondolni Rád. Én visszajöttem a blogvilágba, te ugyanakkor eltűntél. Hiányzol, de megértelek. Még el tudtam olvasni az utolső bejegyzésedet.Aztán vissza akartam olvasni nálad, de már nem tudok.
      Van egy gurulós bőröndöm a legfontosabb holmikkal, ami a kórházba kellhet. Mindig is volt, és már láttam hasznát, mikor gyorsan kellett bemennem. Ha ad a szakszemélyzet fontos dolgokat Covid esetén, akkor jó. Nagyon remélem, hogy nem kerül sor rá.
      Csak nem lettél covidos, vagy a környezetdből valaki? Nagyon sajnálnám.
      Keveset vagyok friss levegőn, való igaz. Tavasztól kiülök az erkélyre, bár most is megtehetném jól felöltözve.
      Köszönöm a linket. Lehet utánvéttel is rendelni? Mert én neten nem tudok fizetni, én még a kőkorszakban élek ilyen téren.
      Köszönöm, hogy kommenteltél nálam, nagyon örülök neki.Tényleg gondolok Rád.

      Törlés
    3. bár a blogomat lezártam, így a blogolást is, azért a régi kedves ismerősöket nem hagyom figyelmen kívül ♥ igen, nagyon súlyos történetünk van a lányom covid-fertőzésére, (és a maradványtünetekkel kapcs. is)imádkozok, hogy SENKI más ne kerüljön olyan helyzetbe. A linket csak azért küldtem, hogy abban minden fontos tudnivaló benne van, nem kell interneten rendelni, lehet a gyógyszertárban is , ha úgyis mész legközelebb, kérj azt is (különben, ha van bankkártyád, a PayPal is egyszerű)

      Törlés
    4. Nagyon sajnálom a lányodat. Jobbulást neki. Elmegyek a gyógyszertárba a kézkrémért.

      Törlés
  4. Amit Katalin ír, azt én már régebben megtettem, itt áll egy sporttáska, megtömve kórházba való holmikkal, ha váratlanul be kellene mennem. Sosem lehet tudni alapon. Lehetőleg egyikünknek se legyen ilyesmire szüksége.
    Az a kapaszkodás a bögre fülébe, az nagyon tetszik nekem is! Milyen igaz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, mint már Katalinnál leírtam van egy olyan bőröndöm, ami szükség esetére kellhet. Ne kerüljön rá sor, de soha nem lehet tudni. Nekem is megtetszett a gondolat a bögre füléről. Eszembe jut, amikor kapaszkodom beléjük.

      Törlés
  5. Kedvet csináltál a bögrékhez! (igaz, én is úgyis eltörném mind! :(

    Ne gondolj rosszra!!! (engem mikor pár éve bent marasztaltak a sürgősségin a kórházbam hazajöttem a holmikért,ha nem lett volna bennem a kanül, meg is szöktem volna! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, milyenekből iszod otthon a teát vagy a kávét? Van kedvenced, vagy nem foglalkozol ezzel?
      Próbálok nem gondolni a rosszra, de bekúsznak a gondolatok ennek ellenére. A media is felelős ezért azt hiszem.
      Vigyázz te is magadra!:)

      Törlés
    2. üvegpohárból iszom...bögrék a múltból a kredenc tetején vannak, s egyszer éjjel anyu kedvenc bögréje szabályosan leesett és összetört onnan...(öblös volt és kék apró virágos, finom porcelán) (azt mondtam, hogy öngyilkos lett...:( - Csak a legszükségesebb dolgokat olvasd, szörnyű, hogy mit művel a média!

      Törlés
    3. Nekem is van egy üvegpoharam is, de azt nem használom. Szép lehetett az az öblös bögre. Szinte látom magam előtt. Sajnálom, hogy összetört.

      Törlés
    4. valaki mondta, hogy lehetett volna csináltatni belőle kis ékszerfélét...:( (Anyámat idéző emlék volt! :() (Ő otthonosabb volt, mint én...)

      Törlés
    5. De jó ötlet! Még ilyenről nem is hallottam.

      Törlés
  6. A média, főleg a belmédia szőrnyű. Már zárom.rá vagy a fülem, vagy csatornát váltok. A központi irányt szajkózza. Éva mi is a távolmaradással védekezünk, próbálkozunk vele. Az a baj már fertőtleníteni is elfelejtek, ha hazaérünk pl. kilincsek. Örül az ember, ha hazaér. Az a fekete szarvasos bögréd szívbéli.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden Híradó szörnyű. Tulajdonképpen nincs is nézhető. Mindenhol csak a baj. A pandamacik születése a végén még elfogadható.:)
      Nekem az az első, hogy kezet mosok, utána jön a kilincs és a mankóm fogantyújának a fertőtlenítése. Utána csinálok csak minden mást. Már rögzült belém, nem felejtem el.
      Maradjatok távol mindentől, amitől csak tudtok. Védekezzetek, kívánom a legjobbakat nektek.

      Törlés
  7. Válaszok
    1. Draga Márta, de jó, hogy jöttél! :) Viszontölelés Neked.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu