2014. november 16., vasárnap

Estém

Otthon ülök  a mindig olvasásra használt fotelban, pléd a közelemben - ha mégis kellene, mert nem akarok felállni a bevackolt állapotomból -, pedig meleg van bent úgyis, és egyelőre kint sincs csípős novemberi hideg, ahogy elvárnám ettől az évszaktól. 
A november esti mécsesem is ég ( kötelezően fontos pislákolás), hogy meglegyen a hangulat, mert mellkast szorongató hetem volt. Péntek éjjel 10 órás alvást igénylő éjszaka kellett, hogy másnapra a prés enyhüljön, és a szemeim helyén ne hideg vasgolyót érezzek. Ez nálam ugyanis a feszültség egyik jele. A munkahelyen vannak helyzetek, melyek nem nekem valók, de meg kell oldani önfegyelemmel, melyek aztán szorítanak rendesen, ha sikerül helyretenni az ügyet, ha nem.


Zsille Gábor verseskötete is a kezemben. Beszerzem a köteteit, lassan, de biztosan haladok, mert lapozható formában is kellenek. A neten található, elmenthető megoldás már nem mindig elég, és egyébként az írók, költők az eladott példányokból is élnek. Egyszer megtaláltam magamnak ezt a költőt( műfordítót, publicistát), és kitartok mellette.
Írhatnám, hogy Jane Austenes a jelenet, vagyis a " hősnő" verseket olvas őszi estén, de farmernadrágban vagyok, velem szemben  egy sötét TV, és kint egy autó surrog el a lakótelepi utcán. Nincs rendben valami az időutazással kapcsolatban, de nem is bánom. Itt a helyem a mostban, nem akarok örök, másra vágyó elégedetlenkedéssel élni. 



Zsille Gábor: Földfogyatkozás

Arcok érintkezése, lapok, telefonhívások
a lakótelepről, a nyár emlékiratai.
Nyugalmas őszünk lesz, gazdag, lapozásokkal
teli október - Végül beleveszünk a 
hirtelen éjszakába mindannyian.

6 megjegyzés:

  1. Egy jó fotel, egy jó könyv, meleg szoba, hangulatvilágítás - ezek a legjobb görcsoldók a stressz levezetésére... Remélem, jól telt a hétvégéd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó volt a hétvégén, megvoltak hozzá a "kellékek", az emberek, és önmagammal is tisztáztam( újra) néhány dolgot.Kialudtam magam, ami szintén fontos volt már.
      Majd hozok egy kollázst a hétvégi pillanataimról.

      Törlés
  2. Csak gyorsan, melegében, most volt itt a postás: NAGYON KÖSZÖNÖM, hogy gondoltál rám! ♥ Holnap ki fogom cserélni az irodatartóban a képet erre, úgyis aktuális a váltás! :-)
    A felsorolásodból nálam az alvás hiányzott, a többi pipa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :-)
      Hogy megint ne alváshiányt gyűjtsek össze, megyek is lefeküdni most, mert holnap korán megyek dolgozni.

      Törlés
  3. pihenjél sokat

    (és derűseket is olvassál :) *♥ )

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu