2014. április 2., szerda

Rózsa-Florának


Mikor legutóbb írtad, hogy ismerősen csengenek számodra bizonyos helységnevek, és olyan szépen meséltél arról, hogy a nyári szünetek mennyit jelentettek neked itt ebben a faluban, már akkor elhatároztuk, hogy Veszprémből hazafelé jövet egyszer ide is eljövünk. Ma megtettük.
Sétáltunk, kattintgattam nagyon sokat, a helyi kocsmában  régi, eleve emlékeket idéző kávés pohárból kávéztunk!, a kisbárányok gazdájával jót beszélgettünk. Mivel nem tudtuk melyik az utca, a ház, mely érdekes lehet számodra, így most a templomról és környékéről hozok néhány képet, emlékszem 1-2 alkotásodra, melyet róla csináltál.
Az első kép pedig a bobai vasútállomásra vezető sínekről készült (autóból),  és nem véletlenül.:-) Szinte láttuk a lovaskocsit is magunk előtt, melyen végül eljutottál Nagypiritre.
Ma nagyon sokat emlegettünk!
Megy neked egy e-mail is...


  

8 megjegyzés:

  1. Éva, nagyon meghatottál, köszönöm ezt az igazi ajándékot! Azonnal felidéződött tömegével az ötven vagy még több évvel ezelőtti emlék! Még fel kell az izüket idéznem a blogomon!

    VálaszTörlés
  2. ez kedves volt,
    (még nekem is jól indította a napomat:)))

    VálaszTörlés
  3. Rózsa, nem lehetett nem kihasználni a helyzetet! Sokat gondoltunk rád, ránézve a templomra, tudtam, hogy megörökítetted, és ahogy közeledtünk a falu felé a templomtorony messziről látszott már, és olyan ismerős volt...:-)
    Légy szíves idézd fel azokat az ízeket a blogodon! Majd ha ráérsz, úgy szeretném. M-t is nagyon érdekelné.
    Kimentünk a falu végére, és láttuk a Somlót!

    VálaszTörlés
  4. Katalin, köszi, hogy írtál. A címben benne van, hogy Rózsának hoztam, ami hoztam, de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem.
    A bárány tulajdonosa örült, mert állítólag ennyi ideig a bárányka nem állt meg idegen előtt hosszan, mert kis ficánkolós. Beszéltem hozzá, dicsértem a " baba" szépségét, gondolom a fényképezőgép is izgatta. Lecövekelt, és bűvöltük egymást.:-)

    VálaszTörlés
  5. Itt jelzem Holdgyöngynek, hogy voltunk az általa ajánlott helyeken is: Városlőd( kálvária),Ganna, Döbrönte. Útba ejtettük hazafelé őket. Nagyon jó helyek valóban, majd mesélek élményeket.

    VálaszTörlés
  6. Még annyit! Régi húsvéti képeslapok( még ma is vannak ilyenek)jutottak eszembe Nagypiriten: bárányok, templom, virágzó fák...

    VálaszTörlés
  7. Ez milyen aranyos dolog volt tőled! :-)
    A kisbarik csuda jópofák.

    VálaszTörlés
  8. Olyan mosolygósak! És tetszik a térdük!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu