2014. április 25., péntek

Apróságok...

Rövidebb volt a hét a húsvéti szünet miatt, és nem mondom, hogy rossz, hogy újra hétvége jön, ráadásul nem is dolgozom ezen a hétvégén. Tehát igazi hétvégém lesz, munkahely nélküli, amit nagyon szeretek.
Most ment el egy számítógépes kollégám tőlem( áldás az ilyen!), valamit birizgálni kellett a gépemen, amit jobb, ha ő csinál meg, mint én rontsam el. Mert én csak használó vagyok, nem gépbe belebirizgáló, jól tudom ezt magamról.Ő is tudja rólam:-), jött is! Hála és köszönet neki.
Kolléganőm is olvassa a 3 kötetes Anne B. Ragde könyvet, a Neshov trilógiát, amit én vettem ki a könyvtárból. Tegnap rám telefonált nevetve, hogy húzzak bele a második kötetbe, mert ő egy nap alatt elolvasta a az elsőt, és kérné a másodikat. Belehúztam:-), át is adtam neki, így ma délután lesz a porszívózás, "megmiegymás" a tegnapi helyett.
Esik az eső, ami nekem ugyan jó, de ki kell mennem hamarosan, és az esernyő csak kolonc a buszon, a bevásárló táskák mellé, de ez van!
Ahogy Anselm Grün írja egyik könyvében: " Ha az időjárást Istenre bízom, egész higgadtan neki tudok látni annak, ami soron következik." *



Még annyit, hogy élményszámba ment húsvét hétfőjén egy hely, ahol büfé megoldással ebédeltünk( nem főztem aznap), ahol az asztalon csatos üvegben málnaszörp volt, és a pincérnő "nyomós" szódavizet hozott hozzá. Azt mondta, hogy ő azt ajánlja, ha megfelel nekünk is. Persze, hogy megfelelt, sőt, így volt az igazi! Mert mindig vannak, olyan dolgok, melyek tökéletesen összeillenek, és néha rátalálunk.

* Anselm Grün: Az életművészet könyve

16 megjegyzés:

  1. A mellékelt Anne B. Ragde könyvéről szóló linkben ezt írja a blog szerzője:

    "Mindezek után joggal felmerülhet a kérdés a kedves olvasóban, hogy miért is olvastam ki mind a három kötetet? Mert reménykedtem végig az utolsó oldalig, hogy megkapom azt a bizonyos nagy durranást. Hiszen a könyv tele van feszültséggel, amitől az olvasó úgy érzi hogy valami még várja és várja, de sajnos az utolsó oldalon döbbentem rá, hogy ezt nem kapom meg. És akkor jöttem rá, hogy ez csupán egy családregény, amiben emberi karakterek vannak, akik maguk sem tudják, hogy bizonyos kérdésekben mit is válaszoljanak, hogyan döntsenek."

    Nos, én nem vártam a nagy durranást!, éppen elég volt a 3 könyvben, hogy tétovázó, az élet nehezebb kérdéseivel is szembesülő karakterek vannak.Nem mondom, hogy nem olvastam életemben jobb könyvet, de nekem így is tetszett! Nekem azt adta, amit elvártam tőle: Nagy durranást(?) nem, de morfondírozó, jól megformált, zárkózott, de örülni is tudó lelkeket igen.Egyébként pedig nagyon tetszik a téli norvég falu, a ház hangulata.A komorságát is szeretem.

    VálaszTörlés
  2. " Ha az időjárást Istenre bízom, egész higgadtan neki tudok látni annak, ami soron következik." ---ez olyan jó!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Engem most földbe döngölt ez az időjárás. Az benne a feladat, hogy pihenjek? A könyvre, látod ilyen részleteiben már nem emlékszem.

    VálaszTörlés
  4. Azt azért elfelejtettem megírni az előbb,hogy egész héten csak lézengek,legszívesebben csak aludnék,mint egy medve.:)

    VálaszTörlés
  5. Ne is mondjátok, alig vonszoltam magam haza egy órája!!! Az utóbbi idő időjárása, nekem sem kedvezett. Esők( nem akármilyenek!), aztán meleg, fülledtség... Aztán kezdődik elölről.
    De ahogy Anselm Grün írja, céloz rá, nem tehetünk semmit az időjárás ellen. Csak hat ránk is, de most legalább nyugiban elvagyok itthon, és nem ilyen punnyadtan a munkahelyen.
    Jó így!

    VálaszTörlés
  6. Kb. egy hónapja vettem meg Anslem Grün - nek ezt a könyvét, melyet egy pap-barátunk ajánlotta...nagyon sok jó dolgot ki lehet belőle jegyzetelni, egy olyan ''rózsaszínű' füzetecskébe, mint amilyen neked van :)

    Köszönöm a bejegyzésedet....olyan megnyugtató gondolatok vannak benne...

    Szép hétvégét kívánok.

    Szeretettel,
    Piroska

    VálaszTörlés
  7. Piroska,én is sokat jegyzeteltem belöle a virágos boritójú füzetembe. Gyorsan telik, mostanāban jegyzetelni érdemes könyveket olvasok. Minden jót,szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  8. Hazavánszorogtam és berogytam az ágyba,mint akit fejbevágtak és most is álmos vagyok.:)Persze ennél nagyobb bajom ne legyen, de nem igazán szeretek ilyen nyamvadt lenni.

    VálaszTörlés
  9. Negyven éve nem ittam spriccelt szódavizes málnaszörpöt!... (nosztalgia)

    VálaszTörlés
  10. Mamka, éjjel aludtam végül ki magam.Esős idő van, álmosító, de ezen ugye nem lehet változtatni. Mármint az esős időn.:-)

    VálaszTörlés
  11. Rózsa, én is nagyon régen. Ezért is volt élmény.

    VálaszTörlés
  12. Off! Ott is hagytuk reggel az esos idot es vegul ragyogo napunk lett.

    VálaszTörlés
  13. Jól tettétek, ha máshol jobb idő volt, akkor ott volt a helyetek.

    VálaszTörlés
  14. A képek - belső felvételek - még eztán kerülnek be az albumba.
    De az idő gyönyörű volt, a Balaton meg - no, hát a Balaton, az a Balaton. Az északi parton jöttünk vissza egész az autópályáig.
    stali

    VálaszTörlés
  15. "Mert mindig vannak, olyan dolgok, melyek tökéletesen összeillenek, és néha rátalálunk."
    Nekem ma ez kerül be a jegyzetfüzetembe napi útmutatóként.... köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  16. Krikszi, és sikerül is!:-) Nyugi, így lesz!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu