2014. március 14., péntek

Szirmok

Lemaradtam a várakozás és a lassan bontakozó élmény öröméről. Egyszer csak itt vannak a virágok előttem, felettünk ott a derűs kék ég, pedig én a lassú kibontakozást szeretem érintésben, szeretetben, szerelemben, megbocsájtásban, könyvekben, filmekben és az évszakokban is, még akkor is, ha tudom mi lesz a végkifejlet.
Hűvös van még néha, sapka hol le, hol fel, kolléganőm már az orrát fújja és köhög, mert nem a megfelelő ütemben vette le, vagy tette fel azt  a már megunt hajat lapító sapkát. Becsapta a látszólagos jó idő, a "tavasz-illatos sejtelem"*.
Én a biztonságra játszom, sapka is van még és sál is, de már kiülök a napsütötte erkélyre, ablakot is nyitok, és úgy marad hosszú ideig. Száradtak már kint ruhák is, és nézegetem a szirmokat, mert még újdonságok. Aztán majd megszokjuk őket, és én a télkedvelő is rábólintok a tavaszra egy-két fejfájáscsillapítóval a zsebemben.


* Hedry Mária

11 megjegyzés:

  1. Én tegnap voltam így! Mentem a kisvasúthoz és a sok szürke barna folt helyett sárgába borult bokrok övezték az utat. :-) Sőt a szomorúfűz már zöldbe borult. :-)

    VálaszTörlés
  2. Egyszerre nyílik a hóvirág és az ibolya... hihetetlen gyors a természet most, és tényleg nem adott időt a várakozásra, de azért én örülök. :-)

    VálaszTörlés
  3. Most,hogy itthon vagyok a Kicsikkel/már a Kislegény is/, jobban látom a lassú virágbaborulást.Máskor én is már a kész virágesőre eszméltem fel.de ez időfüggő is.
    A vírusok nagyon mászkálnak még mindig.:( Mindhárman erősen köhögünk,zsebkendők százasával fogynak,pedig felöltözünk rendesen..(

    VálaszTörlés
  4. Van egy gyönyörű emlékem, a Tavaszról, ami úgy örök és mély. Huszonéves voltam, egy este jöttem haza a vonatról, van egy hosszú, egyenes utca anyuékig. Áprilisi tavaszi este volt, és már sötét, az utcát végig fiatal gyümölcsfák szegélyezték, és épp virágbaborultan álltak. Szellő nem mozdult, bódító illat és csönd vett körbe, és olyan erősen lehetett érezni minden porcikánkkal azt, hogy élünk, hogy ilyesmi ritkán van, sőt, azt hiszem, azóta sem éreztem így. De néha megállok, és igyekszem figyelni, illetve leginkább megélni és meglátni a változást, ahogy kibomlik a körbeírhatatlan:).

    VálaszTörlés
  5. Mennyi emlék és a jelen követése a tavaszról...!:-)
    Most jöttem be az erkélyről, ott reggeliztem, és melegem volt.
    Szomszéd néni szedett egy csokor ibolyát, beleszagolhattam. Nem szedtem csokrot, de vigyorogva megálltam szinte minden szálnál.
    Az én minden porcikámmal érzem, hogy élek élménye az Őrségben ( is)volt. Olyan " alacsonyan" voltak este a csillagok, hogy kinyújtottam értük a kezem, önkéntelenül elkezdtem forogni, és nevettem is.Csodálatos érzés volt. A Balatonban is éreztem hasonlót, olyan puha, selymes volt az az idő, amit ott és akkor a vízben töltöttem .Átjárt a boldogság. Több ilyen volt már, soknak köze volt a természethez.
    Mamka, gyógyulást mindnyájatoknak!

    VálaszTörlés
  6. Nézem a szirmaidat, velük még nem találkoztam - fán. Képzeld a tavalyi menyasszonyfámat jól visszavágták, szegénynek már annyi. Néztem, s fájt érte a szívem. Most kezd virágozni, s rájövök azon tényleg vannak szirmok, csak távolból látom őket. Azt, hogy már itt a tavasz én is csak a minap vettem észre. Másfelé járok.

    VálaszTörlés
  7. nem tudom, hogy, de számomra is a virágzás mi
    ndig hirtelen jön...De idén még nem vettem észre:(

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, tudom, hogy "másfelé" jársz most.Kívánom, hogy hamarosan az évszakokra legyen csak gondod.

    VálaszTörlés
  9. Aliz, én is a ház háta mögötti virágzó fán vettem észre a virágokat, és onnan kezdve a többit is megláttam. Igaz, néhány hete kankalint és hóvirágot nézegettem nagy örömmel.

    VálaszTörlés
  10. ja, ibolyákat meg aranyesőt én is láttam... de azok még csak epizódok, ahhoz képest amikor kirobbannak a virágok (fákon) és az illatukkal is betöltik az egész várost (meg kicsit engem is:)

    VálaszTörlés
  11. Aliz, a nagy a kirobbanás még tényleg nincs itt. Most éppen a nagy szélvihar hallgatom bentről, és mintha a tavasz visszavonulót fújt volna, úgy érzem.A fűtés nagyon jól esik, de 3 szál nárcisz sárgállva virít az asztalomon.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu