2014. március 7., péntek

Szerdán

ültem a Veszprémbe menő buszon, és míg néztem a szokásos 3 és fél órás útifilmem az ablakon át,  arra is gondoltam, hogy a tavasznak nyoma sincs. Egyébként bármelyik gyorsan eltűnő, párafoltos erdő mellett megálltam volna, hogy kicsit beljebb menjek a fák közé.



Volt megint pár óra szabadidőm Veszprémben, éppen annyi, hogy eljussak az Érseki Hivatalig is, hogy megnézzem az ajtó- és ablakkeretek kékjét, előttük a sárga szirmokat ( mégis tavasz van!), és tanúja legyek annak, amint egy reverendás kéz elhúzza a függönyt, majd becsukja az egyik ablakot. Egy arcformájú, elmosódó rózsaszín folt jelezte, hogy egy kicsit még ott állt a függöny mögött az előbbi kéz tulajdonosa.
Ha filmet rendeznék ez a kis jelenetet valahova beépíteném.Úgy járnék-kelnék a világban, hogy az ehhez hasonló apró mozzanatoknak és mozdulatoknak helyet keresnék valahol egyik filmemben, nehogy kárba vesszenek.
Az előbb leírtakat csak én láttam, de nem véletlenül van ez a blog, és még sok másik szerte a neten hasonló pillanatok megőrzésére. Nehogy kárba vesszenek...



20 megjegyzés:

  1. De szép. Én is látom filmszerűen. Ajánlom neked szeretettel a győri Káptalan-dombot, annak minden szépségével, köveivel, épületeivel, hangulatával.

    VálaszTörlés
  2. Ezt nagyon nagyon telibetaláltad:
    "Úgy járnék-kelnék a világban, hogy az ehhez hasonló apró mozzanatoknak és mozdulatoknak helyet keresnék valahol egyik filmemben, nehogy kárba vesszenek..."

    annyi ilyen mozaik él a fejemben (meg a gépemen, ami örökösen megtelik), amit sajnálok, hogy elvesznek, mert szépek, mert valamiért megláttam - nem véletlenül - és a lelkem hízlalása mellett másra is szeretném használni, másoknak adni, mutatni mindenkinek...

    VálaszTörlés
  3. Veszprém, annyira elérzékenyültem most, eszembe jutott ott az én tavaszom: az első hetek-hónapok az asszony-életem kezdetének, nagyobbik lányom kezdetének,

    azok a lépcsők, járdák: az én lábam is koptatta,

    VálaszTörlés
  4. Az a vöröses erdöalja különösen szép lett!

    VálaszTörlés
  5. :) Ezért adtam a fotóblogomnak a megállított pillanatok címet.:)
    Igen,még a tavasz nagyon picit mutatkozik,még hideg van általában.Aztán majd belendül és rögtön nyár lesz.:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy jöttetek.Azt hiszem mindegyikőnk ragaszkodik a megélt pillanataihoz, és ahhoz is, hogy megossza azokat.
    Krikszi, egyszer a Káptalan-domb is meglátogatom vagy meglátogatjuk.
    Katalin, azt hiszem a blogosok sok azonos követ koptattak főleg itthon, de még más országban is. Nem hiába gondolunk egyet, és valahogy lépünk is egyszerre ebben a blogos közösségben.
    Rózsa, a vöröses erdőalja nagyon őszi és téli volt hangulatilag, és szép is! Éreztem is szinte a nedves, fanyar illatát.Biztos, hogy ilyen volt.
    Mamka, erre a nagy tavaszi természet robbanásra tartok itthon pár fejfájás csillapítót.:-) Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem majd kell erre az időszakra.
    Tavaly kb. 3 hét alatt mentünk át a hóból a leveles fákba!Valahol van egy bejegyzésem: Ápr. 3. hókotró és hóesés, ápr. 26-án pedig egészen nagy levelek már a fákon.

    VálaszTörlés
  7. A tavasz már itt van, hol élesebben, hol még halványabban, de itt toporog!
    Én is többek között ezekért az apró pillanatokért kezdtem a blogom, ezeket a pillanatokat szeretem megörökíteni, összeszedni egy helyre. A fejem, a kamerám, a gépem, cd-k, jegyzetfüzetek, minden szétszórtan...
    Aztán indítottam az apró részletek - pillanatok sorozatot, azokra koncentrálva.

    VálaszTörlés
  8. azt a kis sárga virágszirmú cserjét úgy hívják, hogy téli jázmin.
    Csak érdekességképpen jegyeztem meg:)

    VálaszTörlés
  9. Kavics, ha az egész blog, pillanatok, részletek megörökítéséből állna, akkor is nagyon jól érezném magam benne. Lehet, hogy egyszer lesz egy ilyen blogom?
    Hideg még ez a tavasz, de jó így is.

    VálaszTörlés
  10. Orsi, köszönöm, hogy leírtad a cserje nevét. Érdekelt, hogy hívják, mert nem tudtam. Nem is tudom miért nem kérdeztem meg.

    VálaszTörlés
  11. Jaj, nagyon szépen írtad le! Gyönyörű pillanatok Éva mozijában.
    No ezekért szeretek ide járni! :-)

    VálaszTörlés
  12. Az Érseki Palota mögött egy kissé meredek lépcsőn lehet lemenni egy nagyon hangulatos utcába (most megnéztem a térképen: Úrkút utca), s ott van egy ház, ami egyszer elnyerte az Év Háza díjat. Na én abban az utcában szoktam pillantokat "elkapni", igaz csak a szememmel, de jó mélyen belém ivódik.
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  13. Pipulka, mindig vágyam volt hogy láttassak.Jól, rosszul sikerült filmek moziját szeretném, igen, rossz filmeket is, mert az olyan az életszagú, mindig nem lehet úgysem tökéletes semmi.
    Most eszembe jutott a nagyon régi mozik hangulata, mikor a filmeket még cserélte a mozis( gépész), és volt egy látható jel, talán egy bevillanó kis fehér kör, mikor gyorsan kellett cselekednie. Az volt a jó, ha csak ő vette észre a cserét. Volt mikor elszakadt a film, akkor villanygyújtás kis fújolás,lábnyújtogatás, pislogás a fényben következett. Aztán lenyugodtak a kedélyek, villanyoltás, és folytatódott a film.

    VálaszTörlés
  14. Kavics, próbálkoztam már, aztán abbahagytam a pillanatos blogot. Szerintem csak magamnak csináltam, nem mutattam meg senkinek. Lehet, hogy egyedül voltam ott, valóban az a lényege, hogy átadjuk az élményt mának.

    VálaszTörlés
  15. Tudod, Saci, az a jó a blogban, hogy valaki mindig valamit hozzátesz a bejegyzéshez, és így így alakul valami kerek(féle)egész. Most te egy nagyon fontos dologgal szolgáltál nekem az Úrkút utcával.Megjegyeztem, köszönöm.
    Ha valakinek szüksége van még erre az információra, csak vigye, csak vigye, és használja!:-)))

    VálaszTörlés
  16. Éva, ha nem mutattad meg senkinek, akkor tényleg (csak) magadnak készítetted. De,... miért is nem mutattad meg azt a szépet másoknak, akik arra fogékonyak...? Kár.

    VálaszTörlés
  17. Kavics, nem tudom miért nem, van egy blogom( ez) gondoltam ennyi elég is belőlem. Mindig félek s soktól,néha én is sok vagyok.
    Már töröltem belőle mindent, olyan kísérleti blogféle volt, elvoltam magam benne,

    VálaszTörlés
  18. Nem baj.
    Nem ismertem azt a blogod, de azt gondolom, hogy sok mindent "áthozol" ebbe a blogodba... :-)

    VálaszTörlés
  19. Kavics, igen áthozok abból a blogból sok mindent, hangulatleírások itt is vannak, nem tudok és nem is akarok kifordulni önmagamból.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu