2014. március 17., hétfő

Kér(d)ésekre válasz

Mikor legutóbb Veszprémben voltam, kértem a gerincgyógyítómtól, hogy mondjon számokat( pl. százalék) arról, hogy hol tartunk. Reményeket keltett bennem a helyzet a számok után.
Mikor kitettem a lakásban az egészséges gerincekről a képeket tavaly nyáron fájdalmas kétségbeesésemben, kértem is, és megpróbáltam hinni. Olyannak akartam látni, tudni a sajátomat is. Annyira reménytelennek tűnt a sok évtizedes egyre romló probléma, mindenhol elutasítottak, nem volt más választásom csak egyfajta csodavárás, és most itt tartok, és ez olyan jó!



Ezeket a mondatokat találtam egy könyvben a reménytelen betegségekre ismételgetni, vagy imába foglalni:
"Naponta történnek csodák, hiszek a lélek gyógyító erejében, és feladom azt a beidegződést, amely beteggé tett. Hiszek a lélek gyógyító erejében, meggyógyulok."
Külön a gerincre:
"Eloszlatom félelmeimet. Bízom az életben. Tudom, az élet támogat. A szeretet ereje egyenessé és magabiztossá tesz engem."  *
( egyenessé= gerinc!)
Aki hisz az ilyenekben, annak talán segíthettem. Aki nem, az úgyis figyelmen kívül hagyja. A mondatokon kívül megfelelő orvos is kell, és megtenni részemről is azt, ami szükséges. 



* Louise L. Hay

23 megjegyzés:

  1. Valahogy az életszakaszok, élettörténések adják, hogy miként állunk egy-egy dolgunkhoz.... ezen azt értem, hogy mostanság nekem is vannak "fohászaim", az ember ebbe kapaszkodik... végső soron. Hogy segít-e...? lelkileg biztos, gyakorlatilag pedig akkor tudjuk meg, amikor túlleszünk azon, ami miatt a fohászaink, imáink vannak...

    VálaszTörlés
  2. nekem segítettél vele,fel is jegyeztem a noteszom elejére,amit minden nap forgatok..
    köszönöm szépen!
    neked is hitet,erőt kívánok a gyógyulásban!

    VálaszTörlés
  3. Angel, örülök, hogy segítettem. Ezek a mondatok jól látható helyen kinn vannak a lakásban, és a képek is. Így egy pillanatra sem lankadok. Ha nem is olvasom mondom, ott vannak velem tudat alatt.Ott vannak a képek az egészséges gerincről az olvasósarkomban, a monitoromon, a gáz fölött a konyhában, a fürdőszobában, még a WC-ben is.Ez van! Mindenféle imák, mondatok is kinyomtatva itt-ott.Hinni akartam benne, mert nem akartam mozgásomban korlátozott lenni, mert elutasított a közeli szanatóriumban az orvos is. "Ezzel kell élnem!" Tüneti kezelést kaphatok legfeljebb.Hát nem!!!

    VálaszTörlés
  4. Krikszi!A reménytelen helyzetekhez kell a fohász, a hit.Mert nem reménytelen mégsem talán, csak nem tudom az utat felé. Ha erősen mindenféle módon ráfókuszálok, pozitív rezgéseket hozok létre az imákkal, mantrákkal, vágyott képekkel,meghallgattatnak, és elindul valami. A lelkemnek mindig jó. Miután elindítottam ezt a folyamatot, pár hétre rá megkaptam a mostani gyógyítóm telefonszámát, mindenféle tekervényes úton.Ekkora lehetőségem még eddig nem volt, hogy jobb legyen.És igen, életszakaszok, élettörténések adják, hogyan állunk a dolgokhoz.
    Kell a kapaszkodó! Mindet szebben is meg lehetne fogalmazni,én "csak" így egyszerűen...
    Ha nem valósul meg, akkor annak úgy kellett lennie, majd más sikerül!Nem könnyű a hitet( ért mindenki ezen, amit tud és akar) erősíteni, a negatív dolgok nagyon könnyen bekúsznak.

    VálaszTörlés
  5. Még nincs rendben a gerincem.Majd jelzem, ha a gyógyítóm is rábólint, és én is érzem. Évtizedek alatt romlott el, meg kell tanulnom nem türelmetlennek lenni.

    VálaszTörlés
  6. nagyon sokat számít a hit,
    nem akarok közhelyeket pufogtatni, de
    igazad van
    bízzál, és
    soha ne add fel

    ölellek szeretettel

    (jógázol is?)

    VálaszTörlés
  7. Katalin! Csak szeretnék jógázni vagy meditálni, de nem teszem, mert meg akarom tanulni jó helyről, és eddig még nem történt meg. Közhelyeket én sem akarok pufogtatni, abba is hagyom, de képesnek lenni hinni valamiben nagyon fontos.
    Most értem igazán meg rá!?
    Az előző évtizedek sokat rontottak ebben is...Generációk nőttek fel úgy, hogy valami kimaradt az életükből.

    VálaszTörlés
  8. Jó hírek a gerinc-gyógyítódtól. Az idézeteket is szívesen olvastam.
    /Évekkel ezelőtt a sarkamban a fájdalmas kinövést - sarkantyút - hittel és jógával, mélylégzéssel gyógyítottam meg./ Újabb röntgenfelvétel nincs, de nem fáj már régóta.
    BMari

    VálaszTörlés
  9. Éva ez igaz, jógát tanulni csak jó jógaoktatótól lehet. Szombathelyen Kis Gábor fantasztikus oktató, csak neked messze van, s nem tudom Sopronba eljár-e? A könyv leír, az oktató megtanít kis titkokra, amiket tudnod kell, hogy jól csináld. Látod a fiamnak én is körbe ragasztottam a lakást, amerre jár, wc-t is, ajtókat, mindent, tudat alatt is rögzüljön csak nála. S képzeld, ő hozzátett egy mondatot,. s vár rám egy új, szebb világ. Meghatódtam ettől egy kicsit.

    VálaszTörlés
  10. En abszolut hiszek ebben, megha nincs is ilyen problemam.Mindent eldontunk a fejben,merre haladunk.Valahol olvastam, ahogy gondolkodunk az fel siker, a tobbi a munka vele.Igen, hiszem, hogy igy van.A szomatikus betegsegekbe nem is megyek bele.
    Tovabbra is hinned kell az orvosodban, magadban, es meg fogsz gyogyulni.

    VálaszTörlés
  11. Éva, nagyon tetszik, ahogy csinálod, a szemléleted! Jó, hogy írsz róla! Elmondanád, melyik könyvben találtad ezeket a sorokat? Szeretném én is elolvasni. Köszönettel lillácska

    VálaszTörlés
  12. Holdgyöngy, köszönöm a nevet, utánajárok.

    VálaszTörlés
  13. Ágnes, agyban dől el, és ez nem is könnyű, de hatásos.Jó erre rájönni.

    VálaszTörlés
  14. Mari, minden sikertörténetről szeretek olvasni, mert megerősít engem is. Örülök!

    VálaszTörlés
  15. Lillácska, a könyv amelyről írtam az öngyógyításban segít. A leggyakoribb betegségek lehetséges lelki háttere is benne van, és rá a megerősítések, melyek ismételgetése szuggesztív módon hat.Én nagyon hasznosnak tartom, elég ismert a könyv és a szerző, többször forgattam már.

    Louise L. Hay: Éld az életed

    Az enyém az Édesvíz Kiadó 1993-as kiadása, de lehet, hogy kiadták többször is.

    VálaszTörlés
  16. Mint ahogy azt annak idején Émile Coué (1857-1926) francia patikus kitalálta, s róla nevezték el a "Coué-módszer"-nek hívott önszuggesztiót...
    Lényeg, hogy használjon!

    VálaszTörlés
  17. Flora,
    Coué könyve a önszuggesztióról "Elméd gyógyító hatalma" címen jelent meg magyarul.Szerintem erre épül a Silva-féle agykontroll is.

    VálaszTörlés
  18. Jó, hogy megvan magyarul is! Bár elég régi keletű már.

    VálaszTörlés
  19. De jó te Éva, hogy leírtad ezt így ide! El is viszem magammal, örökre megőrzöm :) köszönöm szépen !
    Szeretettel
    P.

    VálaszTörlés
  20. Flora, ott van a polcomon jó pár éve, és nem is olvasatlanul.

    VálaszTörlés
  21. Piroska,örülök, hogy adhattam. :-)

    VálaszTörlés
  22. Éva, képzeld, ez a könyv itt van a polcomon! :) (nagyon régen olvastam is, de már nem emlékszem rá...)

    mostanában többször megfigyelem, hogy amit szeretnék, az már megvan...:)))

    lillácska

    VálaszTörlés
  23. Lillácska, mikor szükségünk van valamire, akkor egyszer csak a figyelem középpontjába kerül valamilyen módon újra.Érdekes úton igyekeznek felénk szükségleteink. Szerintem figyelmeztetés, bizonyára el kell olvasnod újra:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu