2014. március 8., szombat

Ami ránk vonatkozik...


Szeretek az ablak mellett ülni buszon, vonaton, és nem is szoktam utazás közben olvasni. Az egyik oka ennek az önmegtartóztatásnak, hogy előbb-utóbb hányingerem lesz a mozgó járművön olvasás közben(ez a prózai ok), a másik a fontosabb,  a líraibb, hogy mindig újabb és újabb kép tárul elém, és ezt nem lehet kihagyni.
Ahogy Krasznahorkai László írja: 

"...egyszer egy tájban a legmélyebb szépségben és enyészetben valamit megpillantunk: valamit, azt, ami ránk vonatkozik."

  *

* A képek a szerdai utamon készültek a busz ablakán át Veszprémbe utazva vagy éppen már visszafelé .

10 megjegyzés:

  1. Máris megvan a pozitív gondolatok születése: elgyönyörködni a táj szépségében, egy könyv gondolataiban, mely pozitív "rezgést" kelt bennünk...

    VálaszTörlés
  2. Szívemből írtál. Régen, annyit utaztam már minden bokrot ismertem, s mégis, ott ültem, bámultam kifelé. Ha jövök a házhoz már az ismerős dombok, erdők kezdenek eltölteni melegséggel, előlegezik ami utánuk jön.

    VálaszTörlés
  3. Rózsa, megvan mindig a napi pozitív adag, erre nagyon vigyázok.Akármi ér, előbb utóbb valahogy helyrerakom magam, csak hosszabb-rövidebb idő kérdése.

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy, én is így vagyok az ismerős utakkal. Ismerem őket jól, de mégsem ugyanazok mert más az évszak, és más vagyok akkor éppen én is.Mármint a hangulatom.. Egyfajta meditáció ez a bambulás, nincs éppen semmi dolgom, csak eljutni egy célig, és nézegetni.
    Annyi ismerős facsoport, templomtorony is van már.

    VálaszTörlés
  5. Az első kép a márkói völgyhídról készült. Be kellene egyszer térni ebbe a faluba. Ajánlottál egyszer 2 falut, hogy Veszprémbe menve meg kellene néznünk.
    Melyek is voltak azok?

    VálaszTörlés
  6. Holdgyöngy, közben megtaláltam a két általad ajánlott helyet: Ganna és Döbrönte.

    VálaszTörlés
  7. Döbrönte nekem is ismerős! Hosszú évekig minden nyaramat Veszprém megyében töltöttem, Nagypiriten!

    VálaszTörlés
  8. Flora, megkerestem Nagypiritet. Majd egyszer megállunk ott is.

    VálaszTörlés
  9. Én is pártolom az utazás közbeni bambulást! Ugyanaz a táj sem egyforma soha. Gyakran figyelem a járműveken telefonjaikba temetkezett embereket, akik mellett elfut az élet... vajon mi olyan érdekes lehet a Facebookon, amiért érdemes elmulasztani a valóságot?

    VálaszTörlés
  10. Alessia, egyetértek, pedig általában ezt tapasztaljuk.Körülöttem most is szint mindenki beletemetkezett a kütyüjén a Facebookba vagy egy játékba. Jó lehet, hogy még többet utaznak ezen a vonalon, mint én.De én( mások is) másképp gondolják.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu