2014. február 17., hétfő

Vallomások

A Bálint nap nem foglalkoztat, tényleg az üzletet látom benne. Mégis mikor virágot kaptam erre az alkalomra, akkor jól esett, és remélem, hogy egy nő kapta, de nem egy erőltetett ünnep részeként. 
Megbántottam, aki megbántott, pedig tudtam, hol kellett volna abbahagynom, és nem tettem. Pedig lehet, hogy nem is tudott róla, hogy érzékenyen érint, amit tett. Vitt a sértett egom magával. Soha nem fejeződik be a tanulás, nem mintha így hittem volna.
Más! Kinéztem a zöld zsalugáteres házat szombaton a temetőbe menet M. szülőfalujában, nem tudtam, hogy fiatalkori barát lakik ott, bementünk visszafelé jövet  hozzájuk, kicsit beszélgettünk, kávéztunk, teáztunk. Egyre több információ jut a birtokomba arról, hogy  milyen volt M. élete, amikor még nem tudtam, hogy egyáltalán létezik. 
A házban van sparhelt is, és sült a sütőjében a csirke. Még mindig elképzelem, hogy milyen lehet egy régi falusi ház birtokosa lenni, pedig azt hittem letettem róla. 
Az álomról nem, a megvalósításáról igen. 
Kizárja egymást a kettő?


16 megjegyzés:

  1. A zöld zsalugáteres házat tényleg álomként fényképezted le. :-)
    Szerintem különben nem zárja ki egymást. Időnként történnek nem várt csodák.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sem zarjak ki egymast..de magam tapasztalata, hogy igenis vannak almok, amelyek, ha almok maradnak ugy jok.Addig azt csinalunk veluk, amit akarunk, szinte hibatlanok:)aztan ugyis az van, ha sokaig szilard, akkor talan elobb utobb meg is valosul, azert nem cserelodik masikra.De ez csak az en teoriam:)
    Zold zsalugater, igazi alom:)

    VálaszTörlés
  3. Tudod, hogy én mindig bízom benne, hogy az álmod valóra válik. Zsigerből érzem.

    VálaszTörlés
  4. Van ugy, hogy a valosag szebb az alomnal. Stali

    VálaszTörlés
  5. Álmokból születtek a legszebb valóságok. Hiszek az álom erejében.
    Legnagyobb művészek álmodták a legszebbeket. Leonardo , Verne, Fellini.
    Mertek nagyot álmodni és utána megvalósították az álmaikat. Álmodj Éva! Szépeket. A megvalósításnak is eljön a maga ideje.
    Hiszek ebben nagyon.

    VálaszTörlés
  6. Jó volt olvasni a történetet is, és jó volt olvasni a biztató hozzászólásokat is - bár nem nekem íródtak:), de így is. Gyönyörű kis házikó....
    Azt hiszem, egyikünk sem hibátlan, és sosem lesz az, így teljesen érthető a "visszabántós" reakció is, azt hiszem. Néha érzékenyebben reagál az ember dolgokra.

    VálaszTörlés
  7. elbűvöl az utolsó képed diszkréciójában is szépséges színei, no és a sárgacsíkos bögre benne a borral:))

    nekem sokszor az álom jobban esik: őrzöm, mint kincset,
    és közben élem a másik életemet, reményt ad

    VálaszTörlés
  8. aztán, mikor a képekben kigyönyörködtem magam, olvastam el az elejedet is, és egyetértek veled (meg krikszivel)

    ...csak te olyan finoman tudod mondani

    VálaszTörlés
  9. Azt mondják, hogy ha nagyon hiszünk az álmainkban, akkor megvalósulnak! No, nálam itt van az eb elhantolva: sok szép álmom volt - és van is - de igazán egyikben sem hittem, mert magamban nem hittem eléggé...

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok, jó, hogy jöttetek, jó volt olvasni benneteket.
    A házvásárlásról 2 éve tettünk le. Anyagi lehetőségeinket is meghaladta volna, és a felújítási hercehurcához sem lett volna kedvünk, és igazán ott sem tudnánk lenni.Hogy ezek az ellenérvek hogy változnak, mi hogy változunk, lesz-e valami valaha is belőle, azt nem tudom. Mindkettőnket inkább az utazás vonzana. Én most nem tudok menni, mert anyusomat őrzöm, M. tud, és megy is. Amúgy meg mindkettőnknek van lakása.De soha semmi sem kizárt, én vagyok jobban oda a a parasztházért, illetve én álmodozom erről többet.Talán a nagyszülői valaha volt ház nosztalgiája üzen a lakótelepre!

    VálaszTörlés
  11. Visszabántós reakció? Zsigerből jött, és csak annyi volt, hogy megmondtam a véleményem. Annyira meglepődött M., hogy ebből tudtam, nem is vette észre, hogy nekem nem tetszett a dolog.
    Elnézést kért, és én akkor elszégyelltem magam, hogy miért kellett szóvá tenni egy aránylag lényegtelen dolgot, de dolgozott bennem egy kis önzés.
    (Hülye távirányító!!!, most szóljatok hozzá, mi generálhat rágódni valót?!Mintha olyan fontos lett volna!)
    Hol vagyok én a tökéletességtől, nem is leszek,nem is tudok az lenni, de tudok rágódni dolgokon elég rendesen.Mikor tudtam, hogy megálljt kellett volna parancsolnom, akkor folytattam. Egy felesleges plusz mondat elég volt, hogy megbánjam, és én érezzem magam rosszul. Szerintem M. már nem is emlékszik rá.
    Vagy?

    VálaszTörlés
  12. Katalinom, te aztán nagyon kifigyelted azt a bort.:-)))Nem maradhat előtted titokban semmi.!:-D
    Valamilyen mézbort(?) akartak ajándékba adni nekünk a zöld zsalugáteres ház tulajdonosai, de végül nem fogadtuk el, mert úgy láttuk az az egy üveg van nekik, de akkor még az asztalon volt a nekünk szánt nedü.
    A sárga csíkos csészében viszont a kávém volt.
    Kérdeztem is, hogy honnan a csésze, a válasz az volt, hogy az Ikeából( vagy ahogy a svéd mondja Ikéééjjja). Pöttyös variáció is volt, és más egyéb csészék melyek lekötötték a figyelmem!:-) A háziasszony is csésze- és bögremániás.
    Múlt novemberben vették a zsalugáteres házat M. barátja és a felesége a szülőfalujukban. A nagyja felújításon túl vannak, nagyon kellemes, otthonos lett, nagyon tetszett. Ez indított be engem újra.

    VálaszTörlés
  13. amikor nincs bántódás, lehet lényegtelen, de hát volt, rosszul esett ezért nem lényegtelen
    attól ne legyen megállj parancsod - főleg ne lelkifurid - hogy a másik bagatelizálja az ügyet

    VálaszTörlés
  14. Katalin! Kimondtam, tudja, elnézést kért!
    Olyan egyszerű, így kell(ene) felfogni, és lassan ez irányba haladok, mert ezt hiányoltam az életemből.
    Csak még vannak finomítani valók!De az is lehet, hogy én érzem így. Egyébként meg szóból ért az ember, mondom én itt nagy "magabiztos" tudással, élettapasztalattal!:-)
    Ő hamarabb túllép az ilyeneken, talán a férfiak sajátossága ez inkább.

    VálaszTörlés
  15. ne legyél annyira érzékeny (de könnyű ezt mondani - másnak, igaz?:)

    VálaszTörlés
  16. Aliz, ez már így marad!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu