2014. február 20., csütörtök

A sötét politikától egy várható rózsaszín lehetőségig

Nem mondhatom, hogy belemegyek  a politikába  a blogomban, nem is tervezem, de figyelem az ukrán eseményeket is többek között. Az sem meglepő, hogy félve keresem a párhuzamokat, hogy eljuthatunk-e mi is ide. Keresem a kapaszkodókat is, de a politika, a hatalomféltés, a hovatartozás irányának lehetőségei, a máson uralkodni vágyás ereje,  maga a  politika egy sötét, kiszámíthatatlan(ul kiszámítható) dolog, ezért félek, bármennyire is nem akarok én már félni semmitől. A politikát illetően nincs már kapaszkodóm, elveszítettem.
Ezt sem tartom lélekápolónak.
Megjöttem a  a sebészemtől, a novemberi emlőműtétet most lehet lezárni ezzel a jó UH eredménnyel. Pipát neki a listámon, ez legalább rendben, és nem is lényegtelen.
Az ember lánya nem otthon is megkeresi a maga kuckóját, szombaton is megtaláltam egy könyvvel az osztrák kis falu régi házában, és hogy mennyire közel vannak mindenhol a blogos társak leírom, hogy mikor megláttam az ablakban a fokföldi ibolyát, Márta virágjai jutottak eszembe, és a Szabó Magda könyvet is úgy olvastam, hogy majd írok róla a blogban. 
Mikor megérkeztünk, Mama éppen hajat mosott, megszárítottam közel húzódva a cserépkályha melegéhez.
Hazahoztam ma egy kis rügyező ágat, vízbe tettem, meglátom mi történik. Szerintem lesz pár rózsaszín szirmom hamarosan, ez kiszámítható.



13 megjegyzés:

  1. Aminek örülök: az UH.
    Aminek nem, azt meg úgyis pontosan tudod.
    Ahogyan azt sem szeretem, hogy semmiből nem tanulunk.
    stali

    VálaszTörlés
  2. Hála Istennek az Uh eredményért :)A többin ne rágd magad, sajnos, felesleges.

    VálaszTörlés
  3. Még valami: én annyit tudok tenni, hogy imádkozom. Ukrajnáért, a magyarokért mindenhol, a Vezetésért. Felülről.

    VálaszTörlés
  4. Boldog vagyok, hogy jó eredmények lettek. A politika az elmúlt évek tapasztalatai szerint pontosan tudható, hogy csak arra jó, hogy olyan dolgokon dühöngjünk amibe semmi beleszólásunk sincsen. A demokrácia nem létezik. Néha az is felmerül bennem kérdésként, hogy egyáltalán létezett- e valaha?
    Az elmélet jó. A megvalósítására azonban csak olvasmányainkban láttunk utalásokat. Eddig még nem sikerült a gyakorlati életben megtapasztalnunk.

    VálaszTörlés
  5. micsoda cim!:)még nem olvastam tovább, de felcsigázott :)

    VálaszTörlés
  6. A külső világ annyi szorongató jelzést küld felénk állandóan, hogy szorosabb magánéletünk, barátaink közé menekülünk és apró dolgokban próbáljuk megtalálni a boldogságunkat...

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Lassan affelé haladok, amit régen az öregektől hallottam, és elengedtem a fülem mellett, mert engem nem érintett: Csak egészség legyen!
    Demokrácia? Még nem tapasztaltam én sem. Most, hogy közeledik a választás lesz dühöngeni való. Olyan hiú ábrándjaim nincsenek, hogy minden simán és szabályosan megy a demokráciát is betartva.Szemem sem akarom becsukni, idegesíteni sem magam.Amit tőlem függ teszem azt teszem, de hogy leszek párszor dühös, az is biztos.
    Igen, menekülünk a magánéletbe, az otthonba, a természetbe a művészetbe, irodalomba, blogba stb., stb.

    VálaszTörlés
  8. Eh! csak arra a "rózsaszín lehetőségre" figyelj! ez az ocsmány politika kit érdekel! Nekem is herótom van már tőle!

    VálaszTörlés
  9. Ozser! Itt élek, sőt, az országból is kitekintek, nem vonhatom ki magam. Elégedetlen vagyok, és nem sokat tehetek. Vonz a "rózsaszín lehetőség" tiszta, inkább kiszámítható világa, és ma is megnéztem.Olyan helyre tettem, hogy sokszor láthassam. Lassan nyílnak az ágacskán a virágok.

    VálaszTörlés
  10. Most olvasom Kós Károly könyvét,a levelezését,amiket a feleségéhez írt pl.Konstantinápolyból. 1913 a dátum.meg kell mondjam: a világ szinte semmit nem változott.
    A politika egy szükséges rossz, mióta ember az ember, hatalomharc mindig volt, kezdve Káintól, ezt hívjuk ma politikának.Csak reménykedni tudok, hogy a kevésbé rossz kormányoz majd.

    VálaszTörlés
  11. UH-ért hurrá ás hála!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  12. Mamka, Piroska!:-)
    Járok rendszeresen ellenőrzésre majd, de most megnyugtató a helyzet ezzel az UH-val, nagyon ezt akartam, és kértem is!
    Mamka, köszönöm a könyvajánlót, nem változik a politika, nem is fog, és én is abban reménykedem, amiben te!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu