2013. szeptember 13., péntek

Fiúk és lányok

Elkezdődött a tanévben figyelem, ahogy a fiú visszaszerelmesedik a szeptembertől újra közelében lévő lányba, akit felejteni akart, hogy ne menjen tönkre az elutasításba. El sem múlt az érzés valójában, csak hiú reményekkel nyáron elnyomta.
A teenager nőnemű szépsége és pár alig biztató mondata ( ennyi elég is, tud a leányzó valamit!) újra rombol és épít. Átbeszéljük a történéseket, de elég ránéznem a fiúra, hogy érezzem, mi zajlik benne, amit megfogalmazni nehéz.
A lány tudja bizonyára mekkora a hatalma, és próbálgatja. Így van ez mióta világ a világ.
Más!
Az informatikát a vágyott vendéglátásra lecserélő diák leteszi az asztalomra a gyakorlati órán készített első buktáját, és várja a véleményem. Csak jót mondhatok, mert nagyon finom. Szinte száll a büszkeségtől, és életének megtalált értelmétől, majd végighallgatom, hogy telt az óra az alapanyagok kimérésétől  a sütő elzárásáig.
Ilyen történetek is benne vannak a tanévkezdésben.


U.i.: Előbányásztam az egyik őszi mécsestartómat.


7 megjegyzés:

  1. Én még kicsit kacérkodom a nyárral.
    /De szép is a diákszerelem.../

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikus tanár vagy!!!!!elmondja a fiú neked a szíve bánatát?????
    És meghallgatod a sütő gyereket!Hiánycikk vagy,tudod-e?????

    VálaszTörlés
  3. Márta, Stali, érzem az őszt, és a diákszerelmek szépek. Én mindig csak úgy plátóian voltam akkor, de az is szép volt.

    VálaszTörlés
  4. Mammka, köszönöm. Nem mind mondja el persze, de ez az egy már régóta beavat, részese vagyok érzelmei rezdülésének.
    Más tanárt is beavatnak a diákok, gondolom az érzelmi egymásra hangolódástól függ, ki kit választ. Ez fiú elmondta azt is, hogy szülővel nem tudna a lányokról beszélni, de kell a felnőtt, akivel igen.Így kerülünk mi tanárok képbe.
    Sütő gyerek? Olyan lelkes, és úgy kínlódott az informatikától miközben otthon hétvégenként sütögetett már, és ebben lelte minden örömét. Érettségi után váltott, jól tette, most jó neki.
    Tudok "titkokat" is, és ez jó!:-)Figyelni kell a gyerekekre.

    VálaszTörlés
  5. Azt mondjak ehesen nem jo vasarolni menni, mert csomo olyat veszunk, ami nem kell.Ehesen blogot olvasni sem ajanlatos, mert a hetvegen buktat fogok sutni:)
    Volt egy ilyen tanarnom, Franciska neni, imadtuk:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is volt ilyen bizalmas tanárom. A mai napig szívem minden szeretetével gondolok rá. Lelki támasz volt nekem szüleim helyett a kamasz kor gyötrelmei közepette.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu