2013. augusztus 28., szerda

Kis hírek

M. újra útnak indult, rendelt egy mostanság divatos  önmagát felépítő sátrat ( Quechua). Nem érkezett meg időben, így  azt várta 2 napig, hogy indulhasson. Közben azon morfondírozott, és youtube-os filmeket nézett róla, hogy lehet összehajtogatni, mert az élet ugye nem egyszerű. A sátor szinte kipattanva önmagát építi, de összehajtani  már kézzel és aggyal kell, többféle variáció is van rá. Sokan feladják, és szétszakítva eldobják. Most azt várjuk, hogy neki hogy válik be.
Én elkezdtem a tanévet, esőben indultam ma reggel, de valahogy így volt jó. Jobb mint napsütésben kezdeni, de meg sem tudom magyarázni az okát.
Kaptunk is információkat, nem is, lesz is változás, nem is. Mint a Mátyás királyos mesében az okos lány az új tanév hoz is, nem is. Figyelve a híradásokat nem is vártunk mást, de ezt legalább meg is kaptuk.
Bementem 2 írószerboltba, vettem hibajavítót, mert ismerem magam, és füzeteket is( egy kék-fehér csíkos és egy búzavirágos), melyekbe tényleg írok valamit, ami egy-egy napból arra méltó lesz. Egy egészen kicsi, félarasznyi spirálfüzetet is beszereztem, ami elfér a retikülben, és mindig kéznél van, ha jön a gondolat. 
Ma reggel kinézve az utcára ezt találtam a hangulathoz illőnek, be is írom a mai napra, mert nekem tetszik az ilyen mélabús leírás. Hozzá kell tennem, hogy nem is érzem annak. :-) Aki szereti az ilyen időjárást, annak kifejezetten szép!


"...szürke a föld, a lég, a járdára
szitáló ködpermet,
szürke a macska is,
ki puhán oson a vizes háztetőn…"

( Jószay Magdolna: Szürke vers - részlet))


Tegnap Anyu szülinapján nálam voltunk( vasárnap előszülinap volt), és képeket is nézegettünk, kis fekete-fehéreket-szürkéket valahonnan a múltból.



12 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot anyukádnak! Nekem is vannak ilyen füzeteim, s elképzeltelek ahogy a virágosba mindennap beírod,ami szép azon napon történt.

    VálaszTörlés
  2. :) Boldogságos szülinap.
    Az enyém görögös, mármint a füzet.Gyülekeznek a gondolatok.
    Sok elégtételt, örömöt a tanévben. Ezt hozzon ám!

    VálaszTörlés
  3. Ez ismet olyan lattatos idezet, szurke is kedvencem.

    A satorral kapcsolatban, ilyen jarokaja volt B.nak, mint egy ernyo nyilt.Nem volt nehez osszecsukni sem.Vittem haza is, amikor mentunk.Sot a furdokadjat is, a borondbe fert:)
    Remelem a sator is bevalik.

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot anyudnak! A sátras tippet - ötletet - köszi, mármint a nyáron mi is egy ilyet állítottunk fel a gyerekeknek, és aztán meg nem tudtuk összecsukni.... meg is nézem a youtube-on én is a "technikát". (M. most megy sátrazni????) Füzetek... pár napja pakoltam, és kezembe akadt egy füzet, amit én is feljegyzéseknek vettem, de még üres (mert aztán lett egy másik). Eltűnődtem, hogy még van néhány, és szinte mindegyikben a kék szín dominál....:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a jókívánságokat az ünnepelt nevében!
    Elkezdtem tegnap az egyiket, nem teszem kötelezővé minden napot, hogy ne kötelesség legyen,, hanem élvezet használni.
    A sátorról! M. gyakran elmegy aug. végén, ez neki egy megszokott időpontja. Mánia!:-)
    Most, hogy nyugdíjba ment, különösen élvezi, hogy szabad a menést illetően.Beszéltük is, hogy hideg lesz neki, mert a svájci hegyekben is akar kószálni. Imádja a kihívásokat, és azt, hogy kiszakad az otthoni kényelemből, és átmegy nomádba.
    Krikszi, többféle összehajtogatási mód van. Majd nézz utána a youtube-on. Úgyis egy szimpatikusat, neked kézreállót fogsz választani.Azóta hol van a sátor összecsukatlanul?
    Holdgyöngy, lehet, hogy nem csak szép kerül be a füzetbe, de mindenképpen az, ami a figyelmem felkeltette, és igaznak tartom.
    Júlia, a tanév mindig vegyes érzelmeket kelt, a szeptember nehéz, aztán szépen beáll a rend érzelmileg is.
    Ágnes, jó ötlet a járóka és a fürdőkád is. Én ezt a sátrat nem tartom elég erősnek, de majd használat után derül ki.

    VálaszTörlés
  6. Milyen békés a hangulat!Olyan jó régi fotókat nézegetni és közben biztosan mesél is az ünnepelt! Isten éltesse!!!!

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy elkezdték "füzetelni"! Igazad van, nem a nagy rendszeresség kényszerével, hanem amikor kedved van! (nálam betelt 2009. óta: piros n°1=225 old., fekete = 235 old., piros n°2= jelenleg 17. oldal...)

    Szeretem, amit erről Philippe Tesson ír:
    "Jécris un journal intime pour lutter contre l'oubli, offrir un supplétif à la mémoire. Si l'on ne tient pas le greffe de ses faits et gestes, à quoi bon vivre: les heures coulent, chaque jour s'efface et le néant triomphe. Le journal intime, opération commando menée contre l'absurde. J'archive les heures qui passent. Tenir un journal féconde l'existence."

    "Azért írok naplót, hogy a felvegyem a harcot a felejtés ellen, hogy tartalékként szolgáljon az emlékezet számára. Ha nem jegyezzük fel naponta a velünk és általunk történt dolgokat, minek is élni: az órák elfolynak, a napok elmosódnak és győz a megsemmisülés. A napló afféle kommandó-akció az abszurditás ellen. Mintegy "levéltárolom" a múló órákat. A naplóírás megtermékenyíti a létezést." (ford. tőlem)
    Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúltam...

    VálaszTörlés
  8. Mammka, volt egy témánk pár napja, ahhoz kerestük meg a képeket, aztán szó szót követett, és még más képek történetek is előjöttek.

    VálaszTörlés
  9. Rózsa, nem szeretem a kényszert, stresszessé tesz a teljesítménykényszer és a határidő.Van elég így is, amit kezelni kell, amiben én döntök, abban magamnak kedvezek.Kíváncsi vagyok hogy működik majd a füzetes dolog, régi vágyam volt. Most a tanévkezdés jó alkalom, hogy beindítsam újra. Volt már régen, de megsemmisítettem.
    Köszönöm az idézetet, jó!

    VálaszTörlés
  10. Éva, egy nagyobb körbe össze tudtuk hajtani, de az pont kétszer akkora, mint amekkorára kellene.... eddig jutottunk :D, és így hátul van anyuéknál a kamrában.

    VálaszTörlés
  11. Krikszi! Akkor most indulhat egy továbbképző tanfolyam a youtube-ról.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu