2013. augusztus 17., szombat

Beszámoló(féleség)


"..."Olcsó legyen a kenyér,
A gabona áros;..."

( Arany János: Alkalmi vers-részlet)


Most négynapos hétvégén lennék, ha egyébként sem lennék szüneten. Dupla szabadság, de jól jönne egyszer szimplán is, de most ez van: bőség és újra hőség( erkélyen 36 fok).
Tegnap nagy lendülettel intézkedtem, találkoztam anyusommal is, majd beültünk egy cukrászdába. Ha néha előfordulok ott, akkor az új bérlővel- aki egyben felszolgáló fiatalember is- szoktam beszélgetni az üzletről, legutóbb a karácsonyi családi töltött káposztájukról, és arról, hogy az előző bérlő, bizonyos Balázs nagyon jó helyről hozatott almás lepényt, és hogy neki is onnan kellene.Valahogy így egy beszélgetéssel olyan családiassá válik az ottlét.
Anyuval -bankban volt előtte-, kicsit politizáltunk is a süti mellett( nekünk sincs jobb dolgunk?), de rám szólt, hogy ne itt. Körülnéztem mi a baj, éppen az asztal mellett volt szerintem a riasztó készüléknek vagy valami zárnak a gombos izéje, de biztos, hogy nem poloska. Itt tartunk, tényleg itt tartunk? Mit tettek velünk?
Ünnep alatt lesz falusi búcsú látogatása, 90. szülinap ünneplése, augusztus 20-i programok, itthon is leszünk, és ahogy látom lesz napsütés és eső is. Vegyes, változatos időszak minden téren. Legalább lehet pakolni esőkabátot és pántos blúzt is, hogy aztán az egyik végül mégis felesleges legyen.
M. estefelé jön, hamarosan veszek kenyeret, úgyis írhatnám veszek az "ünnepeltből", elvégre az elkövetkező időszak róla is szól. 



12 megjegyzés:

  1. Legyen nagyon szép ez a pár nap is, mindannyiótoknak!

    VálaszTörlés
  2. Stali, viszont nektek is. Voltam a blogodban, de reagálni nem tudtam, viszont olvastam, hogy betartottad az ígéreted, és megcsináltad az utat.
    A kenyér, amit vettem: Csabai rozslángos, te értékeled ezt a hírt!:-)

    VálaszTörlés
  3. Még annyit! A képen lévő pohárból kévét inni jó volt. Valamikor csak ilyenek voltak, ma már " de jó" felkiáltással nyugtázza magában az ember a szerencséjét, hogy ebben tették elé. Még van itthon egy, azzal mérem ki a tejbegríz porcióját a tejbe, mert éppen "adag"!

    VálaszTörlés
  4. Hogy én mindig a múltban járok, ennyire öregszem? Emlékeztek a régi ABC-kben volt kávéivós pult, hörgő masinákkal, ez hallatszott, ahogy nyomták a gőzt.
    Ilyen poharakban, karcos alumínium tálcán, alumínium kanállal és egy negyed vagy nyolcad szalvétával kaptuk a kávét. Ott volt a kávédarálógép is a közelben, ahol darálhattunk, és mindig kávéillat volt arrafelé és kiszóródott darált kávé a gép körül.

    VálaszTörlés
  5. Fülig érő vigyorral nosztalgiázom veled.
    stali

    VálaszTörlés
  6. Én a kék virágon akadtam fenn, csodaszép, s anyukád megjegyzésén. Igen, fura világban élünk, éppen Töprengő töprenkedett ezekről. Aztán délelőtt a pénztárra váráskor egy üzletben éppen a kultúra szétverését tárgyaltuk meg a volt gazdaságis kolléganővel. Mondhatjuk, van munkánk, ez is gy oldala, de van veszteséges oldal is. Bocs, hogy anyukádtól itt kötöttem ki. Szép hétvégét nektek!

    VálaszTörlés
  7. Stali!
    Van min nosztalgiázni, ha nyitott szemmel, orral járunk.

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, ott kötsz ki, ahol akarsz. Én kevésbé vagyok félős, amíg az orromra nem koppintanak. Anyu még idősebb nálam( persze!), ő élt egy még másabb világban, és valami dereng mostanában neki.
    Kék virág? Azt szere(t)tem benne, hogy nem nem tökéletes a környezete, ott vannak a hervadt társak is, pókháló is. Így igazi. Nem maga a tökély, nem mint egy harmatos rózsabimbó( miért is tartjuk annak?), hanem mert olyan természetesen valós.A rózsabimbó is az, de én mégis erre szavazok.

    VálaszTörlés
  9. Ilyenkor töltekezzünk, hogy legyen miből élni majd a hajtós és szürke napokon. Szép hétvégét! :-)

    VálaszTörlés
  10. anyu annak idején (40-es évek vége, 50-es eleje lehetett), gyakran pisszegett rám, hogy
    "a falnak is füle van", pedig szerintem(!) semmi "olyat" nem mondtam...csak tényleg nagy lehetett a szám, illetve mindent kimondtam ami a szivemen volt, megfontolás nélkül, s arra nem is gondoltam, hogy illetéktelen is hallhatja(?!) ez még ma is olyan hihetetlennek tűnik...:)(?) no, most ennek a blognak is van füle?! :(

    VálaszTörlés
  11. Éva, arra gondoltam az olvasásodkor, hogy milyen jó az olyan hétvége is, amikor várunk valakit... Rég volt, mese volt. Kiegyeztem a bölcsességre brendezkedéssel, ahogy Stali mondaná... Az se rossz, valószínű pihentetőbb is, vigasztalom magam...
    Légy boldog!

    VálaszTörlés
  12. Alessia, nem árt a töltekezés, eléggé kiürültem!
    Aliz, a blognak füle van szerintem is.Az is eszembe jutott, hogy a nálam is "régebbiek", még óvatosabbak. Jobban beléjük lett nevelve, sok mást is tapasztaltak.
    Rózsa, most így van, volt ez így sem, ki tudja hogy lesz. Ezért kell a jelent megbecsülni, élvezni, ahogy Stali is mondaná!:-) Tudjuk az elméletet mi is, át kell ültetni a gyakorlatba.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu