2013. március 18., hétfő

Valami...



... mindig megakadályozza, hogy Csáfordjánosfán akkor lássuk a tőzikét virágozni, mikor szőnyegként borít mindent. Tavaly mire odaértünk elvirágzott, szombaton időben érkeztünk, de jelenleg minden víz alatt van ott, ahol éppen nem hó takar mindent. 
Át kellett volna mennünk egy fahídon, hogy bejussunk az erdőbe, de lehetetlen volt.Virágok is víz alatt vannak, ha egyáltalán élnek így.
Aztán a hosszú töltést választottuk sétára, és tetszett. Elfogadtuk, amit kaptunk.  
"Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol."* 
Vannak dolgok, melyeken nem tudunk változtatni. 
A sárga téltemető virágzott a hóban, találtunk már ibolyát is. A két évszak találkozott és torpant meg éppen ott, ahol mi is megtorpantunk a fahíd előtt. 
Sok volt idén télen a csapadék, és ezt eredményezte. Egyre könnyebben fogadom el a megváltoztathatatlant, és ismerem fel a megváltoztathatót. Amire én magam is képes vagyok, és meg is éri érte tenni, az az utóbbiba tartozik. 
Ha nem, akkor is megyek az úton tovább, de már nincs bennem csalódottság és bosszankodás.




* Márai Sándor

5 megjegyzés:

  1. Szép felvételek....a várt tavasz helyett most itt nálunk, szakad a hó!

    VálaszTörlés
  2. Tudtam én! :-)
    Már reggel az előző bejegyzésednél a képeket nézve, olyan ismerősnek tűnt a táj, aztán mostan megvilágosodtam! Ezt a helyet szerettem volna ajánlani neked kirándulásra! Gyerekkorom óta, minden évben eljöttünk kirándulni ide volt, hogy autóval, volt hogy kerékpárral a töltésen, de megtettük egy túra keretében már gyalog is az utat.
    S tudod légvonalban csak 2 km-re (az úton jövő 5 km) lakom az erdőtől, ha én ezt tudom, egy teára szívesen láttalak volna bennetek!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű fotók! A részletek szépsége...

    Ez bizony a bölcsesség kezdete, kedves Éva!

    VálaszTörlés
  4. Elnézeim a fotóidat, s hiába van ott a hó, mégis átsüt rajtuk a nap, s annyi változást, újat, a tavaszt igérik már.

    VálaszTörlés
  5. Ozser,tegnap itt is újra eső, hó, havaeső, ónoseső.Mondhatnám, hogy lehet válogatni, de van, amit kapunk.Szó sincs válogatásról.
    Saci, akkor tényleg közel voltunk egymáshoz.Szóval megvilágosodtál!:-) Szerintem is egy gyerekkor óta ismert helyet az ember bárhol felismer.Köszönöm a meghívást, talán egyszer,majd...
    Tamás, a Répce nevű folyó folyik ott, de itt már a belvíz is közrejátszik és minden, ami ennyi vizet eredményezett. A talaj mint a szivacs telítődött.Még Győr-Moson-Sopron megyében van a település, de már közel Vas megye.Köszönöm, hogy jeleztél hogy vagy. Csinálj mindent úgy, ahogy éppen jön. Semmi ne legyen kényszer a blogban, megvárunk.
    Flora, úgy szeretnék tényleg bölcs lenni, de soha nem lesz készen az ember, de mégis előbbre jut. Illetve változik az út, amin megy, és ahhoz alkalmazkodik már jobban.
    Holdgyöngy, nagyon nehezen alakul a tavasz. Szombaton megláttam már a színeket.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu