2013. március 13., szerda

Pillanataink

Igenis belefér egy napba a tavaszi virágok és a temető misztikusan borongós hangulata, ahol a még kint lévő karácsonyi koszorúk mellett már krókuszok nyílnak.
Mikor legutóbb kint voltam még olyan szépek voltak a koszorúk, hogy otthagytam a sírokon. Utána pedig csak jött és jött a sok hó, a sok eső, a szél, a fagy. Halogattuk a temetőbe menést. Szombaton végre kijutottam, és rendbe tettem a sírokat. Megnyugvást jelent így tudni őket.




15 megjegyzés:

  1. igen, mi is nagyon meglepődtünk tavaly ősszel Nagycenken a kastélykertben, hogy mennyi madár volt ott :O
    rengeteg varjút láttam, csapatostól voltak egy-egy fán.

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép az a síremlék fotó.

    VálaszTörlés
  3. Orsi,
    most is sok volt a varjú, és micsoda hanggal vannak megáldva!
    Néztük is őket, de húzódtunk is biztonságba, hogy nehogy jöjjön az "égi áldás" tőlük onnan fentről, ami lehet szerencse is, de leginkább mosást jelent számunkra!:-)

    VálaszTörlés
  4. Orsi, vannak nagyon szép síremlékek.Ez egy híres soproni családé.

    VálaszTörlés
  5. jah, az "égi áldás" :) mi is állandóan nézegettük, hogy biztonságos távolságban legyünk tőlük:)

    az itteni temetőben is szeretem nézegetni a régi síremlékeket, ha ott járunk. tényleg nagyon szépek vannak.

    VálaszTörlés
  6. Ó, a nagycenki kastély! tavaly nyáron jártunk ott, de most is szép.

    VálaszTörlés
  7. Jó, hogy tudsz és mersz behunyt szemmel álmodozni, s a legjobb, hogy M-et is biztatod. Irigyellek a pillanatért.

    VálaszTörlés
  8. Kiegészítitek egymást!
    Milyen jó, amikor a "mit szólnak hozzá" már nem bénít bennünket! (természetesen a józan ész határain belül...)

    VálaszTörlés
  9. Ági,
    közel van, aránylag sokszor megyünk oda. Csak egy séta a parkban, van a hársfasoron végig gróf Erdődy Hanna síremlékéig, ami gyönyörű.Oda-vissza 5 km.
    Néha bemegyünk a a kastélyba is, újra és újra átnézni a kiállítást.

    VálaszTörlés
  10. Holdgyöngy, M. gyakorlatias, én álmodozó. Ő utazik, a tettekben él, én többet vagyok itthon, és használom a képzeletem, és a lélek útjait járom. Aztán átadjuk a tapasztalatokat, élményeket.

    VálaszTörlés
  11. Flora, mostanra kezd kikopni belőlem a félelem érzése. Persze, a józan ész még mindig diktál, de annak oka van.Hívjuk megfontolt átgondoltságnak, a vakmerőség elkerülésének? Nagyon sokszor félünk és szorongunk alaptalanul. Utólag mindig kiderül.
    A kastély, melyben voltunk egy wellness hotel is egyben. Mi nem voltunk ott lakók( M-t ez fogta vissza, hogy jobban ellazuljunk ott addig a pár percig, és dolgozott benne a "jog" kérdése), de a tűz nekem is égett, én úgy fogtam fel. Mindenki más is így gondolta, aki látott ott ülni engem. Amúgy kávézni mentünk a másik terembe, a kandallóson át jöttünk ki.Jog tehát megvolt, ha mindenképpen ezt feszegetjük, mert vendégek voltunk.
    Fel sem merült bennem a mit szólnak hozzá kérdése, M. szépen lassan körbejárta a nagy termet, nézegetett, de le nem ült.
    Egyébként tényleg kiegészítjük egymást.

    VálaszTörlés
  12. Különleges ajándéka a sorsnak, mikor két ember különbözősége nem elválasztja, hanem összeköti őket.Persze ehhez több kell, mint szerencse.S ez a "több", amit nevezhetnénk akár egymásra-hangoltságnak is, Nálatok nyilván megvan.

    VálaszTörlés
  13. Alterego, megvan bennünk, mert mind a ketten abban akarunk fejlődni, amit a másik adni tud.Én tudatosan akarom a problémákat úgy megoldani, ahogy M.
    Ahogy ő fogalmazza, nem "sírni" kell a bajaink miatt, hanem megoldva azokat továbblépni.
    Ő szereti élvezni az életet, de ellazulni a pillantban nem igazán tud. Valahogy ezt is feladatnak éli meg, de örömmel nézi, és próbálja elsajátítani az én mindennapjaim apróságait.
    Az ellentétünk nem egy kapcsolat és két személyiség alapellentéte, ezért tudunk együtt maradni.Tolerancia is megvan bennünk a másik iránt, ezt már a kor hozza bizonyára. Nincs már lázadás és dac, győzni vágyás.
    Hozzám több tolerancia kell, mert én nem vagyok annyira szabad a döntéseimben mint ő.Ez leginkább csak az elutazásainkra vonatkozik( maradok), de én hagyom őt menni, és ezzel megoldódik az ügy.

    VálaszTörlés
  14. node az, amin ültél, nem (kastély)múzeiumi tárgy volt?:)... közben olvasta a hozzászólásokat, akkor mégse... miért is ne ülhetne le bárki, egy hotel halljában?!!! érezze megtrisztelve magát.. a kandalló is...:))
    azért az Élet élvezete és a pillanatoké tartósan nem zárhatja ki egymást!!!:)

    VálaszTörlés
  15. Aliz, azok a fotelok nem múzeumi tárgyak voltak, azokba én sem ülnék bele.:-) Kifejezetten a vendégeknek tették oda a tűz mellé, hogy élvezzék a tűz pattogását.Igaz, mi nem wellness vendégek voltunk, de kávézni oda mentünk, hogy láthassuk a kastélyt belülről.Ez volt a trükk részünkről!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu