2012. március 8., csütörtök

Sárga

Pár napja a  csípős tavaszi frissességben nem tudtam ellenállni egy alig rügyező ágnak, ami azóta itthon már sárgállik.
Az ablakon át besütő napsütés meleget ad ugyan, de ez még csak ámítás, szemfényvesztés, a tavasz csak valamivel több fényben és színben van jelen egyelőre. 
Viszont itt a vágyott sárga szín az otthon egy sarkában, miközben reggelre a keményre fagyott keréknyomokban még ott a hártyajég  az éjszakai fagy után, valahol a tél és a tavasz nehezen körvonalazható, mára havat és esőt is jósoló határán.



12 megjegyzés:

  1. Az okoskodásom az, hogy mindig van egy helyzet, amibe vagy belemerülünk nagyon mélyen, és ki nem jövünk onnan, vagy valamit finomítunk rajta önbecsapás nélkül, hogy szebb és elviselhetőbb legyen. Z. nem olvas itt, de ha olvasna, itt is ezt mondom/ mondanám neki, mint ahogy jelzem személyesen is felé szóval, tettel. Mintha ez utóbbi fontosabb lenne!

    VálaszTörlés
  2. Kerestem sárga mimózát neked a múlt héten a boltokban, de már úgy látszik, elmúlt rövidke szezonja! A Földközi-tenger partján 15-17° van! Itt csak 7-9°, de ma süt a nap! S már ez is jót tesz a kedélyhormonjainknak!

    VálaszTörlés
  3. Már a szándék is jól esik!:-) Köszönöm.
    Itt jelenleg felhők, és ha valamit kiadnak magukból, az eső lesz, mert 0 fok fölé ment az éjszakai mínusz.
    Az én kedélyhormonjaim úgy működnek, hogy ez az idő is jót tesz nekik. Sőt, inkább ez. Nem vagyok a megszokott módon kitalálva!:-)

    VálaszTörlés
  4. nagyon hideg volt az éjjel, lefagytak a száritókötélen felejtett ruhák
    és csípte a fejemet a hajnali szél
    most itt Pesten teljesen beborült, olyan "lógalábaazesőnek" hangulatú felhők vastag paplana ül itt rajtunk


    de ma délben elengednek a férfifőnökök:))))

    VálaszTörlés
  5. Katalin,
    gavallérok a férfifőnökök! Szép gesztus tőlük! :-)
    Én 2-re megyek dolgozni este 10-ig, rám ez van most kiróva.
    Egyébként ma már köszöntöttek Nőnap alkalmából, és akárki akármit is mond, hogy a Nőnap már nem is nagyon létezik, meg így, meg úgy, meg hogy mi szükség van rá, nekem akkor is jól esett!

    VálaszTörlés
  6. Katalin, egy kérdés még: Sapka, vagy kalap volt rajtad a csípős szélben? Irgum-burgum!!!:-)))

    VálaszTörlés
  7. Az elmúlt napokban nálunk is tavasz volt.Hideg ugyan,de napos,éledező.Ma viszont ismét a tél az úr odakint.Mert idebent a nőnapra kapott frézia illata tavaszt varázsol a lakásba.

    VálaszTörlés
  8. Ez a mai virágod egy kutya-harapta arcú kisfiúnak is örömet okozott a Gyermekklinika sebészeti ambulanciáján. Hálából megmutatta nekünk az ő virágját, ami plüssből van és mosolyog.

    VálaszTörlés
  9. Tálaló, itt is volt egy pár hópihe, eső is, Nap viszont sehol. Eső volt, onnan tudom, mert a járdát közelebbről is megnéztem. Egy gödörbe léptem a járdán a sötétben este munkából hazajövet, és elestem. Nem fáj különösebben semmi most, de pár pillanatig akkor nem volt levegőm, ahogy ilyenkor lenni szokott. Ez is a csütörtök története.
    Frézia? Jaj, de szép, finom illatú virág!

    VálaszTörlés
  10. Stali, csak nem okozott örömet valakinek? Ott jártatok? Miért? Látogatóban voltatok?
    Milyen jó lehetett nektek, mikor megmutatta a plüssből készült virágját. Az ilyen pillanatok nagyon szépek. Gyógyulást kívánok neki.

    VálaszTörlés
  11. Unokaöcsémet kísértük, akinél a vizsgálat során végül nem igazolódott a vakbélgyulladás gyanúja, és a várakozás ideje alatt egy tündéri kisördög (hajlamos voltam azt gondolni, nem csoda a rengeteg tapasz a pofiján) jött megnézni a kütyün a virágodat.
    Igen, örömet szereztél vele neki, és így nekünk is.

    VálaszTörlés
  12. Stali, köszönöm választ, elképzelem, ahogy beszélgetsz a kis plüssvirágossal. :-) Szinte hallom a hangod!Minden jót nektek!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu