2012. március 4., vasárnap

Így kezdődött a hétvége

Tegnap este nem volt TV, rádió, zene nálam. Csend volt, néha feltámadó, majd abbamaradó beszélgetés, és olvasás, mint a régi szép TV és számítógép előtti időkben. 
M. mindig alakít a lakásán, tologat, húzogat, igazít, átrendez, fúr, farag. Tegnap az ötletszerzés reményében elővette lapozgatásra a régi Lakáskultúra újságjaim is. 
Én mostanában csak apró változtatásokat teszek a saját falaim között. Elég volt a tavalyi nagyobb szabású bútormozgatós, főként konyhaalakítás, és minden, ami ezzel és mással is járt a lakásban. Nagyon is elég volt! 
Most időnként csak pár kis tárggyal variálok az otthonosság érzetének fokozása érdekében. "Puhítok" a meglévőn, hogy is magyarázzam el ezt másképp. Ez való nekem, a taszigálás nem!:-)
Feltöltöttem a mécsestartó kosárkámat is, mert ebben a hónapban még igénylem a fényüket.

5 megjegyzés:

  1. Nálunk tegnap majdnem feje tetejére állt a világ, szerencsére megúsztam a "nincs íróasztalom, ahol kitöltsem a csekkeket..." c. élettér rohamot.
    "Nincs drágám, csak kb 70 nm alkotó helyed... - részvétem tényleg, ellenben a konyhabútor hiányzó 2 eleme várathat magára..."
    Ez után kiballagtam a kertbe, ahol végre minden fényben úszott, a Dunát is beleértve!
    Asztalos megérkezett, s tájékoztattak, hogy lemérte a konyhai tárolóhelyet.
    Megúsztam az újabb felforgató tevékenysége, bár ami késik nem múlik, ugyanis a konyhát, előszobát festeni kellene - s ez nem kis mutatvány, mivel a konyhában cirkós tűzhely van,s elmozdítható - e azt nem tudom, helyesebben csak szétszereléssel...
    Ami nagyon macerás. Szép a falusi romantika, de a hamuzás, fatüzelés, füst hamar bepiszkítja a falakat is.

    Tavaszvárásom jegyében primulákat tettem ablakomba, s a bordó kaspókat sárgára cseréltem.
    Aztán derékfájásig dolgoztam a kertben. Szerencsére lesz aki megmetssze a növényeket, amihez nem értek.

    VálaszTörlés
  2. Márta, köszönöm a beszámolót, nagyon átéreztem a helyzeted. Én ajtókat szeretnék festetni hamarosan, de egyszerűen még nem tudtam magam rászánni, hogy felhívjam a festőt. Tavaly annyira elegem lett a felújításokból, egyéb festésekből, és az azzal járó macerákból, hogy nehezen tudok elképzelni egy újabb munkát itthon, pedig nekem lenne jó túllenni minél előbb, mert még az erkély járólapozása is jön.:-)

    VálaszTörlés
  3. Majd tájékoztass, hogy végül is elmozdítható-e a tűzhelyed. Mikor befészkeli magát egy ilyen gondolat az ember fejébe, akkor egészen jól el tud rajra csemegézni, hogy mi várhat rá.
    Ez kb. olyan, mint amikor teljesen készen lett a konyha, bútor beépítve, fal is lefedve azzal a lappal, ami a munkalap a konyhaszekrényben. Akkor közölte a villanyszerelő, hogy lehet, hogy az egyik konnektor nincs ám földelve, és vagy leég egyszer, aminek kell, vagy most szedünk szét mindent. Illetve ő nem, hanem a „konyhások”, akiknek köze nincs a villanyszereléshez, és nem csinálnák ingyen, meg miért is kell szétszedni, ami részükről kész?
    Végül kiderült pár nap után, hogy a konnektor földelve van!:-)De addig???
    Primulát én is veszek, már kacérkodtam a gondolattal, de akkor nem hazafelé mentem éppen gyalog, és nem akartam hosszan cipelni kézben ügyintézések közben.Megfontolandó stratégiai okokból akkor lemondtam róla.:-)

    VálaszTörlés
  4. Nálam is csend volt tegnap este... Elutaztak a gyerekek, 10 napos mozgalmas vakáció után. A felében Alice egyedül volt nálam. Egyszerre boldogság és nagy fáradtság érzése...

    VálaszTörlés
  5. De jó volt olvasni a soraid! Mesélnél majd a programjaitokról, beszélgetéseitekről?

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu