2014. június 18., szerda

Nyár


Mondom "naffőnöknek" (vagyis a kormány mögött ülő M-nak), hogy álljunk már meg valahol, és egy kicsit a poros úton battyogjunk bele a nagy semmibe. Hova rohanunk, még az esti meccsre is hazaérünk... Meg aztán autóból nézve ezek a búzaföldek valahogy nem az igaziak
Mert sokféleképpen élhetjük meg a nyarat, de az amit így majd a földúton láthatunk nagyon is nyár számomra és számára is. Falusi gyerek volt, aratásnál is segített annak idején, nosztalgiázzon egy kicsit.
Olyan szép volt minden: búza, kukorica, pipacsok, egyéb útszéli virágok, nyári égbolt,  a szárazságtól cserepes föld és égető nap. Annyira, de annyira égetett, hogy gyorsan  a búza takarásában nekivetkőzve a blúz alatti fehér trikóm kaptam le, és tettem a fejemre, mielőtt, még komolyabb baj lett volna.
Még jó, hogy nem volt senki más az úton, mert lehet, hogy szégyelltem volna magam, ha közönségem is lett volna hozzá! 
Tudni kell jól dönteni! :-D Nem is fáj most a fejem.



12 megjegyzés:

  1. Az ott a háttérben alighanem a Somló, nem, Éva?
    Kedvet kaptam mezítláb (vagyis: "meztélláb", ahogy Piriten mondják...) elmenni azon a földúton, ahogyan a gyerekkori nyaraimat töltöttem...

    VálaszTörlés
  2. Az az első két fotó!!! A mi diófánk alatt is így nyílik szét a föld, sajnálom is szegényt. Én is imádtam mezítlábas vonulást anno, mikor mentünk a hegyre dolgozni.

    VálaszTörlés
  3. Igazad van, a nyár leginkább egy pipacsos búzamező mellett fogható kézen!....:). Hm, szinte érzem az illatokat...!

    VálaszTörlés
  4. Rózsa, igen, az ott a Somló a háttérben! Kellett volna "meztélláb" sétálnom itt nekem is, de nem jutott eszembe.Hova jut az ember( én!), eszébe sem jut már, ami természetes.

    VálaszTörlés
  5. Holdgyöngy, olyan szép a száraz föld repedezett rajzolata. Nem azt mondom, hogy a szárazság jó, hanem, hogy itt éppen milyen szép. Úgyis érted!:-)

    VálaszTörlés
  6. Krikszi, igen,olyan igazi a pipacsos búzamező, hát még nekem lakótelepinek!:-)
    Szarkalábat láttam régen, búzavirágot mostanában igen, csak azért nem említem.

    VálaszTörlés
  7. Ez az igazi nyár nekem is: a búzatábla, a pipacsok, a kék ég...és még a repedezett föld is, ahol mindig M.o. térképrajzolatát keresem :) A városban kevésbé érhető utol a nyár (ez a nyár). Olyan jó, hogy megtaláltad! :)

    VálaszTörlés
  8. Katici, vadászom a látványt a város és a lakótelep után. Most hogy nézem a repedezett földet, mintha megtaláltam volna Magyarország rajzolatát egy helyen. Kicsit jobban lecsúszik délkelet, mint kellene, de egyébként formázza az országot az egyik repedés darab.:-)

    VálaszTörlés
  9. jó hangulatú, szép képeidben jót gyönyörködtem, (meg kacagtam a harmadik képen (naffőnök előrerohan ?)

    VálaszTörlés
  10. Katalin, sokszor így sétálunk, de erről már írtam. Én meg-megállva molyolgatok a részletekkel, ő folyamatosan haladva a nagy egészet nézi! Néha visszanéz naffőnök, hol tartok, mikor túl nagy a távolság, akkor visszaindul, de én akkor már nem megyek előre( molyolgatok békésen), úgyis találkozunk ott, ahol én megálltam.Aztán együtt vissza, akkor már nem maradok le.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu