2014. április 22., kedd

Ezek is foglalkoztatnak

Nekiálltam ma a spájzomat takarítani. Sokat haladtam vele, de nem fejeztem be, mert elfáradtam közben. Nem akarom a gerincemet sem agyonterhelni, és lesz még lehetőség a folytatásra. Egyébként is csak elkezdeni volt nehéz. 
Mikor böngésztem Pilinszky naplóját, akkor ez a mondat is a virágos kisokos füzetembe került:
"Rend, de leegyszerűsítve. Étkezést is, kávézást is."*
Tényleg vonzó az áttekinthetőség és a mérték, nem hiába került be a mondat a megjegyzendők közé. Írom ezt húsvét után:-), de úgyis akkor valósul meg, ha az önfegyelem találkozik  az elhatározással. Egyelőre a szokás és az önkényeztetés erősebb bennem, mint valóban szükségeltetik.
Tegnap  lakótelepi tó partján mentünk a járda helyett. Igaz, sárosak lettünk, de se a nyafogás, se a kényeskedés nem foglalkoztat már. 
A fűben csoszogva a sár nagyját még ott helyben leszedtük, és tulajdonképpen mindig van megoldás.




* Pilinszky János: Naplók, töredékek

9 megjegyzés:

  1. Éva, egy kis kényeztetés akkor is megjár. Kell az, nagyon kell. A sárról, pedig Louise Hay egy mondata, sétálni, menni kell a hidegben is, csak öltözzünk megfelelően. Kicsit fordíts a jelen helyzetre, akkor is csinálja az ember,amihez kedve van, legfeljebb takarít utána. S oly jó néha nem a sima úton járni.

    VálaszTörlés
  2. Hónapok óta tervben van a spaiz takarítása. és tényleg elkezdeni nehéz....Örülök,hogy ezzel nem vagyok egyedül.
    Holdgyöngy: bizony olyan jó néha nem a megszokott úton járni!
    Megrendelem Pilinszky naplóját!:)Köszönöm!
    Nagyon értem,amiről írsz.Hasonlóan vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Holdgyöngy, persze, hogy jár a kényeztetés, csakhogy én sokszor kényeztetem magam evéssel.Ezt nem akarom, mert jönnek rám a kilók.
    L. Hay jókat mond, én is úgy gondolom, a rossz időjárás, a sár leginkább megfelelő öltözék kérdése.Én szeretem a " zord"-at. Nem mert sanyargatni akarom magam, hanem mert én kifejezetten szeretem.:-)

    VálaszTörlés
  4. Mamka, jó volt elkezdeni, és tudom, hogy utána jön a többi. Pl az előszobaszekrény takarítása, elrendezése, a felesleg eltűntetése belőle. Mert ugye gyűjtőszenvedély az van! Ez is tervbe van véve egy ideje.
    Pilinszky naplóját olvashatod lent a képek alatt a * mögötti linkben is. Megtaláltam így is. Persze a könyv az igazi. Nekem is még mindig!

    VálaszTörlés
  5. Az első mondatod szíven ütött. Én már nem is tudom, mióta tervezem. Mostanában, és már elég régóta olyan halogatós stádiumban vagyok. Már elkezdett idegesíteni, amit jó jelnek tartok. Úgy állnak körülöttem a dolgok. Fejben nagyon sok minden foglalkoztat, aztán semmi. Így vagyok a spájzzal is! :)

    VálaszTörlés
  6. :)))
    tudom, miről beszél....:-))))

    és csodaszép a 2. kép

    VálaszTörlés
  7. :)))
    tudom, miről beszél....:-))))

    és csodaszép a 2. kép

    VálaszTörlés
  8. Tipitā,most olyan jò érzés, mindig igy van,ha egy halogatott dologba belevágok.

    VálaszTörlés
  9. Katalin, van egy lakótelepi tavunk,gyakran megyek mellette munkába is. A pecabotokat már lógatjàk.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu