2013. április 30., kedd

Ballagás


Nem tudom hány ballagást ültem, álltam, ballagtam végig.Nekem sokadik és már nem akarom azt érezni, amit a mostaniak érezhetnek. Mindig a saját jelenem akarom érezni, és az is eredmény, ha néhány percre sikerül. Most nem is jutott eszembe, hogy az enyém milyen volt. Már nem hasonlítgatom össze  a mostaniakkal, mert régen volt. Minél régebben annál kevésbé összehasonlítási alap, és ezt nem negatívumként élem meg, hanem tényként.
Egyébként történhet akármi a természetben, az orgona ballagásra mindenképpen kinyílik. Még akkor is, ha kissé előre hozott kollégiumi ballagásról van szó, ami pár nappal korábban volt, mint az iskolai.
Anyák napjára is a remények szerint megmarad. Mert az illata ehhez a két eseményhez kapcsolódik. 
Ez örök és állandó bennem, ahogy láttam a kollégákban is, mindenki beletemette az arcát a csokrokba, ha csak pár másodpercig is.


                

U.i.: Ez a dal is szólt tegnap.

4 megjegyzés:

  1. Anyák napjához nekem a gyöngyvirág illata társul. Olyan jó, hogy vannak illatok amiket eseményekhez köthetünk.
    A tömjén is ilyen. Keresztelőn érezzük először, aztán az esküvőn, majd a búcsúzáskor.
    Jó jó! Tudom, hogy a miséken mindennap érezhetném. Mit tegyek? Én bennem ezekhez az ünnepi alkalmakhoz kötődik ez az illat. Múlt héten barátainknál voltunk és a házigazda nagyon szereti az illatokat. Gyűjti a parfümöket. Megmutatta, hogy van tömjén illatú is. Annyit kért , hogy mielőtt beleszagolok csukjam be a szememet!
    Becsuktam és így azonnal egy templomba képzelhettem magamat. Csodás élmény volt.

    VálaszTörlés
  2. Anyák napjához nekem mindkettő társul, gyönyörű kavalkádot alkotva, ha még sikerül hozzá néhány szál piros tulipán, az pedig már mindenen felül van.

    VálaszTörlés
  3. 1989. májusa Győr. A kollégiumunk maga is egy 4 emeletes panelépület a 10 emeletes tornyok között. Készülünk a 4-esek búcsúztatójára. Igen ám, de honnan szerzünk virágot a díszitéshez a betonrengeteg közepén. Aztán az egyik negyedikes mond egy címet, s felhívja a figyelmünket, hogy 10 mindenképpen menjünk. A megadott cím a város másik felében, egy hatalmas kerttel rendelkező kis házat takart. Mikor a néninek elmondtuk jövetelünk célját, csak annyit mondott: Már vártam magukat. Duplaszirmú fehér, mély lila orgonákkal, s labdarózsákkal tértünk vissza a kolleszba. Egy év múlva már mi mondtuk a címet!:-)

    VálaszTörlés
  4. Azon gondolkoztam, hogy ha anyu még kórházban lesz anyák napján( ami valószínű), akkor hogy köszöntsem őt.Beviszek egy kis orgonát, aztán, ha hazajön pótoljuk.
    Mennyire kötődnek az illatok időhöz, helyzetekhez,ünnepekhez. Ez mindig is így volt. Proust is jól tudta.
    Saci írásához kapcsolódva leírom, hogy amikor nagy díszítés volt még, akkor gond volt a virág beszerzése. Diákjaink bizony loptak virágot. Mondtuk nekik, hogy inkább kérjenek, általában kaptak is.
    Adelid, tulipán, orgona, gyöngyvirág. Így együtt igazi anyák napjára. Nem mindig tudom összehozni.
    Keresztyén,ma sétáltunk egy kicsit, és orgona, orgona, orgona mindenhol.
    Boróka,még tömjén illatú parfümöt nem szagoltam, de miért is ne lenne ilyen is? Annyira templomi az illat, hogy nem tudom ki tesz belőle magára.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu