2012. augusztus 4., szombat

Van abban...

... valami igazi "otthon vagyok" érzés, amikor a Balaton melletti utakat szegélyező egyenes jegenyesorok között haladunk. 
Egy még akkor pontosan nem is meghatározott móló felé tartottunk ( mert tudtuk, hogy úgyis az lesz a végcél), hogy annak a legeslegvégébe kimenve átfújjon minket a balatoni szél.
Felülírtuk a GPS logikáján alapuló útvonaltervezetét, és a lélek kívánalmait vettük figyelembe pár hete hazafelé tartva.
Vagyis megálltunk a Balatonnál is 1-2 órára, mert nem lehet nem megállni, ha az utunk a tó közelében vezet egyébként is. 
Ez a különbség a technika tervezése és a lélek rögtönzése között a lélek javára.




10 megjegyzés:

  1. Amikor út közben beugrik a Liliomfi című film, máshol a Tüskevár helyszíneire ismersz. Akkor érzed, hogy otthon vagy, hogy valahová megérkeztél.

    VálaszTörlés
  2. A Balaton az Balaton! :-)
    Mit magyarázzak ezen többet?!:-)
    Lehet egy tengerparti részlet esetleg szebb, de ehhez a tóhoz érzelmek kapcsolódnak. Itthon vagyok a partján, igen, valahova megérkeztem!
    Meg aztán pl. Balatongyörökről nézve a hegyeket, a dombokat, vagy Fonyódról Badacsonyt, vagy....
    Nem is biztos, hogy a tenger annyival szebb! Van olyan szép!

    Ebédidő volt úgyis, ettünk hekket egy parti sütödében kovászos uborkával, friss fehér kenyérrel, majd kiültünk a mólóra.
    Végül a badacsonyi móló lett belőle, előtte pedig kerestünk Balatonberényben is parton lévő padot csak úgy!A fenti nagy kép arról a padról készült.

    VálaszTörlés
  3. Igen, a Liliomfi!:-)
    És mikor hajtunk bicajjal Györökről Szigliget felé a jegenyék mellett. Azt az utat is végigtekertük már párszor.

    VálaszTörlés
  4. A Balaton varázslatos szépsége egyedi, nem is lehet a tengerrel összehasonlítani (mint ahogy nincs két egyforma tenger sem...)! Innen látszik a túloldal, a tenger a messzeségbe vész...
    A képek csodaszépek! Boszorkányos a géped, vagy inkább a szemed, kedves Éva?

    VálaszTörlés
  5. Haj az a jegenyesor!!! Imádom, ahogy Szigligetet is és a Badacsonyt.! Az egész balatoni hangulatot mindenestül.:)

    VálaszTörlés
  6. Flora! Igen, nem lehet összehasonlítani a kettőt. Egyik így szép, a másik úgy. Csak a Balatonban van valami plusz, mert nagyon szeretem, tele vagyok emlékekkel is, és ez hozzáadódik a látványhoz.
    Képek? Ugyanaz a látvány adott mindenki számára. Bizonyára másképp látjuk és vesszük észre azt a bizonyos "ugyanazt"! Egyszerűen nem tudom ezt jobban megmagyarázni.:-)
    Egyéni látásmód!
    Én így,más úgy.

    VálaszTörlés
  7. Kovtama, így van!:-) És vagyunk is még páran ezzel.

    VálaszTörlés
  8. Jaj, de régen jártam már nálad. De eddig nálam július közepe óta "nyaralás" volt műsoron. Egyik része éppen a Balaton mellett.
    Szeretem a Balatont nézni, a fürdést benne kevésbé - lehet csökevényes strandos vagyok, de strandon sem jártam már 2 éve.
    A tónak hangulata van, csak idő kell hozzá, meg lélek hogy észrevegyük.

    VálaszTörlés
  9. Adelid, én sem emlékszem, mikor voltam utoljára benne a tóban. Mi a Balatont kirándulásra, nézelődésre, hajókázásra, néha bicajozásra használjuk. Napozni sem szeretek már.Megváltoztam.
    Örülök, hogy jöttél újra.
    Holdgyöngy, szeretem a víz színét. Balatonra jellemző kékes és zöldes színű, és szép, ahogy árnyékot vetnek a vízre a felhők. Jó képeket is gyártani a vízről.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu