2012. augusztus 6., hétfő

Kis hírek

Augusztusi eleji nap! 
Bent még elviselhető a hőmérséklet, az a 26.8 számomra még az, az erkélyen már közelíti az 50 fokot. El is érte, csak nincs fényképpel dokumentálva.:-) 
Ágyneműt is húztam reggel, mosás után teregettem az említett erkélyen, alig vártam, hogy visszaérjek a szobába. A fehér ágyneműre vetülő fények elvakítottak, pár másodpercig nem is láttam.
Kikészítettem mindent a lecsókészítéshez. Megcsinálom 2 napra, holnap így nem főzök.
Ami még a nyárhoz tartozik, az a főtt kukorica. Egy kis só megy rá, mert hiába nem egészséges, én így szeretem.
Bolhapiacon vett csészém használom, most vele kezdem a napot, a reggeli kávézásom fontos tartozékává nőtte ki magát.
Átlagosan nyugodt nyári nap mai, megyek megcsinálom a lecsót, de előtte iszom egy nagy pohár vizet.


25 megjegyzés:

  1. Én nagyon, de nagyon szeretem az átlagos napokat. Biztonságérzetem van ilyenkor.
    Mégis milyen gyakran vágyom a különlegességre, kalandra, ismeretlenre. Érdekes az ember...

    ...s közben észreveszem, hogy ez olyan jó dolog, hogy felelnem kellett volna, nem pedig megjegyeznem.:) Visszautalok tehát. Ezért(is) írom a blogot, mert jókat(is )olvasok.

    Akkor hát szép napot,
    Júlia

    VálaszTörlés
  2. Ezek a bolhapiacon vett kis dolgok oly kedvesek tudnak lenni - nekem is. Az a fenti kép a színes székekkel, nagyon üde. További szép átlagos napot a 40 fokban. Bent a "hűvös" szobában a legjobb ilyenkor egy jó könyv társaságában.

    VálaszTörlés
  3. Másét is jó olvasni, magamét is írni. Így egészítik ki egymást a blogosok, ezért nem hagyjuk abba!:-)
    Ha nem lennének átlagos hétköznapok, nem vágynák változatosabbakra, de kipihenni a változatosakat is csak így lehet a szinte eseménytelen hétköznapokkal, a rutinfeladatokkal, mely nem okoz nagy erőfeszítést.
    És igen...! A biztonságérzet pihentet, feltölt!:-)
    Neked is szép napot, Júlia!

    VálaszTörlés
  4. Hétvégén Pozsonyban voltunk. Szombaton délután és este a városban mászkáltunk, másnap a pozsonyi repülőtérre mentünk ki Thomas elé. Fél év életélvezet és tanulás után érkezett haza Spanyolországból. Hazavittük Bécsbe a csomagjaival őt is, egy barátját is, mesélt, kérdeztünk, mesélt, ő kérdezett...stb!
    Délután is együtt voltunk még. Már tegnap is hőség volt!
    Nekünk sem volt ez a két nap eseménytelen, kell is a mai lagymatag nap!:-) Azt hiszem, ma pihenem ki.
    Majd bővebben is írok talán a hétvégéről, bár ez volt a lényege.

    VálaszTörlés
  5. Compot! Lecsó elkészült, zuhanyoztam, még hajat szárítok, eszem, utána nekem is lesz egy könyvvel töltött pár óra szabadidő. Helyesebben csinálok magamnak.
    Ruhák már megszáradtak kinn, de vasalni csak holnap vagyok hajlandó, amit nagyon muszáj.
    A fenti kép a székekkel Pozsonyban készült szombaton.

    VálaszTörlés
  6. Én most "dobom el magam". Főznöm kellett, de holnapra is megoldottam, s most jön az édes pihenés, mint a délieknél. Ha már a hőmérséklet is délies. S ez olyan jó, ahogy írod: pihenni, olvasni, lenni.

    VálaszTörlés
  7. Mindig mindenben az egyszeruseg erint meg a leginkabb, es hagy mosolygos nyomot.Szeretem olvasni, ahogy leirod, pedig jo magam folyton komplikalok:)
    Kukorica foljegyezve:)en nagyon sosan szeretem, vagy sozott vajban forgatva..hmm:)mennyei!

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, eldobásból most kaptam magam össze. :-) Behoztam az megszáradt ruhákat, azt hiszem rászánom magam a vasalásra. Erkély mint a katlan.
    Jó pihenést, jó sziesztázást!

    VálaszTörlés
  9. Ágnes, a komplikálás bennem is megvan, de olyan nagy az igényem az egyszerűsödésre már mindenben, hogy végül ránevelem magam.
    Van mit tenni még.
    Sózott vajjal még nem próbáltam, én egy kicsit végigsimogatom a főtt kukoricát a sóba mártott ujjammal. Recékbe beleül a só.
    Ennyi a sózás!:-)
    Majonézes kukoricát is szeretem. Kefirbe belekeverek majonézt, néha egy kis kaprot, bele a konzervkukoricát. Leginkább a hűtőből kivéve hidegen eszem. Azt hiszem ez már nem is közlésre érdemes " recept", annyira ismert, de azért ideírtam kukoricás ötletre!

    VálaszTörlés
  10. Koszonom! a kapor miatt kulonosen, ki is fogjuk probalni:))

    VálaszTörlés
  11. Én is kijárok a bolhapiacra időnként, de már visszatartom magam a vásárlástól, mert a szekrényem űrtartalma véges. Kedvenc kapucsínós csészémet Avon ajándékként kaptam.
    A főtt kukorica pedig nekem is sósan ízlik.

    VálaszTörlés
  12. Adelid, én is visszafogom magam. Teljesen is lehetne, de minek? Örömet is okoz egy-egy új darab, és tényleg nagyon olcsó minden. Az én helyem is véges, ez az igazi visszatartó erő.
    Üdv. a kukoricát sósan szeretők klubjában!:-)

    VálaszTörlés
  13. Délután elindultam a lányomhoz, a vonat dupla idő alatt ette meg az utat, de legalább légkondi volt. Bezzeg a főváros, mint a katlan...
    Most főzőcskéztem, kezdődik a vacsora!
    Buliiiiiiiii!
    Megjött a svéd unokatesó, s ez a nap az utolsó munkanapom!
    Szóval az időjárás lehet bármily forró ma jó napom van -- nagyon is!

    VálaszTörlés
  14. Hoppá- az előbbi bejegyzést "Partfalos" Márta követte el.

    VálaszTörlés
  15. de szeretem a főtt kukoricát (én is sóval... )...régi-régi nyarak ize... mindenféle nosztalgiával...
    vajjal is jó, de szerintem só nélkül akkor (ez olyan amerikaias, későbbi szokás)

    hőségben nem vasalok! (egy barátnőmet is lebeszéltem már róla:) olykor a tévét is kikapcsolom, mert az is melegit (a szgépről nem is beszélve:)

    VálaszTörlés
  16. Zsuzsi-Partfalos Márta:-), legyen továbbra is szép a napod és a többi is. Érzem az írásodon a hangulatod, és tetszik.
    Valami lehűlést is ígérnek, meglátjuk. Már megint az időjárás került elő, de mit tegyek. Legfeljebb hallgatok, de akkor is melegem van!:-)
    Mit főzőcskéztél?

    VálaszTörlés
  17. Aliz, milyen érdekes én arról, hogy vajjal is lehet enni, soha nem is hallottam. Most már ki kell próbálnom, mert ketten is írtátok.
    Nem vasaltam én sem ma. Megvár! Viszont a kiteregetett ruhák, még a vastag törölközők is csontszárazak egy óra alatt.Ezt szeretem.
    Tv nem ment ma, csak este a Híradóra kapcsoltam be először, számítógépet is kikapcsoltam nappalra, ugyanabból a megfontolásból, mint te.:-)
    Holnap vasalok, anyunál könyveket is pakolunk, mert várhatóan ablakcsere lesz hamarosan nála, és el kell vinni a a közelből egy könyvespolcot. Ketten gyorsabban végzünk.

    VálaszTörlés
  18. én is akartam cserélni "nyilászárókat", de az erkélynél mindent le kellett volna szedni, az egész falat, és a radiátort nem tudták volna ugyanúgy visszaerősiteni... nálatok ezzel nincs probléma?

    VálaszTörlés
  19. Anyunál úgy van, hogy a nyílászárók és a fűtéskorszerűsítés is benne van a programban. Tehát a radiátorokat is kicserélték már, és fúrtak-faragtak a csövek miatt, ami ezzel jár.
    A sorrend persze fordított, mert miért is ne lenne logikus az egész!!!
    Az új radiátorok már fenn vannak pár hete, de a nappali ablakcseréje miatt újra le kell szedni őket.Csak abban az egy szobában, nem tudom nálad hogy lenne. Ott van az erkély is, és az egész falat ki kell szedni ablakostól radiátorostól, mert az ablak alatt van. Szigetelés is belül lesz, amiatt is le kell szedni.
    Nem a falba lesz itt felfúrva már újra, hanem lábakon áll majd a radiátor.Gondolom, ez a kérdésedre a válasz, tehát anyunál sem ugyanúgy lesz felfúrva a radiátor, ahogy volt eddig!!!
    A másik szobában nem zavar be, tehát nem kell újra leszedni a radiátort is az ablakcsere miatt.
    Anyu nagyon nem szereti az egészet. Kimondottan utálja, morog miatta állandóan, de a többség győzött. Nem lehetett kimaradni belőle, mert közös a fűtésrendszer. Sok munka van vele és por. Amit tudok segítek, de a felfordulás akkor is megvan.Egy idős ezt nehezen tűri.
    Én 6 éve csináltam végig az egészet. Ablak- és radiátorcsere+ az egész fűtéskorszerűsítés. Egyedi mérés van most. Annyi fűtést fizetek, amennyi hőt használok, nem átalánydíjat. Anyunál is így lesz már idén télen.

    VálaszTörlés
  20. igen, pontosan nálam is ezt ajánlottűk fel! a lábakon állást...
    (a korszerűsoitás rég ,egvan. de az nem volt nagy céco),egyedi mérés stb... jelzem, nem fizetek sokkal kevesebbet igy se! (mert szélső lakás stb.. és nics kompenzáció)a nyilászárókat sajnos nem egységesen csináljuk, akkor kényteen lennék bennelenni én is, meg nem külön felelőssésg lenne, ezektől a lábaktól idgenkedem, hogy elég biztonságos-e... de biztos az!ha nálaok is... (én még nem láttam sehol olyat...)Te nagyon tevékeny vagy és ügyes ilyen lakásújitási ügyekben...:) és jó, hogy segitesz anyukádnak is!:)

    VálaszTörlés
  21. jaj, bocs a sok félreütésért! már nem tudom javitani:(

    VálaszTörlés
  22. Aliz, nálam is lábakon áll a radiátor abban a szobában, ahol az erkélyajtó van. 6 éve úgy van, és nincs vele semmi gond!Biztonságos is szerintem.
    Ha csak ez tart vissza, akkor csináltasd meg nyugodtan.
    Van amiben kénytelen voltam tevékeny lenni, mert benne volt a panelprogramban( nyílászárók, fűtés). Utána a többi jött magától, mert tapétázni, festetni kellett miattuk.Új függönyök is!
    Az erkélyem fém részét is rendbe kellett tennem, de akkor már a dróthálós üveget is kicseréltettem, mert voltak rajta repedések.Az erkélyemet a biztosító fizette. Konyhabútor is nagyon-nagyon régi volt. Annak kicserélésekor is újra tapétázni, festetni kellett. Olyan ez mint a dominóelv.
    Most anyu van benne a sűrűjében.Most jöttem meg tőle.

    VálaszTörlés
  23. A nyílászárókat az én társasházamban egységesen csináltuk, anyuék nem!Mindenki maga oldja meg a maga tempójában.
    Gond, hogy nem mindenki csináltatja meg( nincs rá pénzük), viszont akkor az egész ház elesik az állami támogatástól.Ez az egész még függőben van anyuéknál.Megy a veszekedés stb. A bank is vissza akarja kapni a pénzét. Ha egy -egy lakó nem fizeti az önrész törlesztését, a többiekre osztják majd le. Rizikós ez is.
    Mi tavaly kifizettük, letelt az 5 év szerencsésen. Mindenki fizette a sajátját. Anyuék idén kezdték az egészet.

    VálaszTörlés
  24. Cukkinis bolondságokat - kockára vágva vajon pirítva- sózva, borsozva, aztán ugyanazt tejszínnel nyakon öntve.
    Pulyka darált húsból (még eddig sosem vettem) valami fűszeres ragut tésztához, és karfiolt, az utóbbi megmaradt mára, mert a nagy örvendezésben elfelejtettük az asztalra tenni....

    VálaszTörlés
  25. Márta, finom minden, amit csináltál! Én is egyfolytában használom a fantáziám, és elfogadom az ötleteket.
    Örülök, hogy jól sikerült a rokonokkal a találkozótok.Minden jót továbbra is!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu